To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζονται διάφορα έργα (λογοτεχνικά ποιητικά, μουσικά, καλλιτεχνικά κ.α) διαφόρων μελών και φίλων του Συλλόγου μας.

Λογοτεχνικά του Γιάννη Γκικάκη

Ο Γιάννης Γκικάκης είναι Ασμχος (ΤΣΕ) ε.α της 11ης σειράς ΣΤΥΑ.

Εκτός απο το συνθετικό του έργο με το συγκρότημα The Air Boys έχει και

 αρκετό λογοτεχνικό.

 

akousioi drapetes            bistoriaoropou 181x250             paliggenesia

Ανάστροφα μεταξύ ουρανού και Γης

Ενα βιβλίο του Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α κ. Ιωάννη Γαβριηλιδη.

"Οι εραστές της ελευθερίας που προσφέρει η πτήση και η αεροπορική ιδέα γεννήθηκαν με το μύθο του Δαίδαλου και του Ικάρου για να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι, σε πείσμα των μεγάλων προβλημάτων των καιρών και αυτών της καθημερινότητας. Η Πολεμική μας Αεροπορία σαν φυσικός κληρονόμος της παρακαταθήκης του Ικάρου, αποφάσισε πριν κάποια χρόνια να προβάλει τις ιδέες αυτές με τη δημιουργία του ακροβατικού μας σμήνους και ευτύχησε να πετύχει αποτελέσματα πέρα από κάθε προσδοκία. Πιλότοι και μηχανικοί, διέθεσαν το σύνολο των σωματικών, ψυχικών και πνευματικών τους δυνάμεων στην τρανή προσπάθεια, όπως αυτή σκιαγραφείται με το βιβλίο τούτο, ακολουθώντας τα χνάρια ενός από τα βασικά μέλη του σμήνους, από πολύ νωρίς μέχρι τη συμπλήρωση των υποχρεώσεων του."

The Air Boys

Δια χειρός Γιάννη Γκικάκη

Ο Γιάννης Γκικάκης είναι Ασμχος (ΤΣΕ) ε.α της 11ης σειράς ΣΤΥΑ.

Οι “AIR BOYS” δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1965, στην 115η Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσης Σούδας στα Χανιά Κρήτης. Ήταν ένα από τα πρώτα rock συγκροτήματα στην Ελλάδα και το πρώτο σε όλη την Κρήτη.
Στην πρώτη συγκρότησή τους, οι AIR BOYS αποτελούνται από παιδιά που υπηρετούν στην αεροπορική βάση, Έλληνες και Αμερικάνους. Η πρώτη σύνθεση ήταν: Γιάννης Γκικάκης (ρυθμική κιθάρα και φωνή), Γιάννης Γεωργαντής (lead guitar και φωνή), ο Αμερικανός Harrold Byrum (μπάσο), Κώστας Καστρινάκης (drums), Γιώργος Χυντηράκης (τραγούδι) και ο Νίκος Πανταλός (ρυθμική κιθάρα, ακουστική κιθάρα και φωνή) του οποίου η μετάθεση άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό, και ως μουσικός, αλλά και ως χαρακτήρας.

ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ

Ο εικαστικός φωτογράφος, εξαιρετικός μελετητής των αποκαλυπτικών κειμένων, οπτικοακουστικός δημιουργός ΗΧΟΡΑΜΑΤΩΝ κος Σαράντος Σακελλάκος (μηχανοσυνθέτης 14ης σειράς Σ.Τ.Υ.Α) δημιούργησε τα έργα (ηχοράματα):
«ΜΑΝΗ - ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ» ποίηση Γιάννη Ρίτσου.
«ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου
«ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΑ Α΄»
«ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΑ Β΄»
«Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ» σε μεταγραφή Γιώργου Σεφέρη.
«ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων που παρουσιάζει τις μαγικές γειτονιές της Αθήνας.
Έχει παρουσιάσει τις δημιουργίες του σε μεγάλους χώρους Τέχνης και Γραμμάτων σε πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Πειραιά, Τρίπολη, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη κ.α) και του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Μπουένος Άιρες, κ.α).

Δείγμα των έργων του:

Μάνη - Λουλούδι από Πέτρα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Άγιο Όρος - "Μαρτυρία Α΄"

Η Ιστορία του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Ιστορία του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας
Ενα βιβλίο του Ταξιάρχου (ΥΙ) ε.α κ. Ευριπίδη Παπαθανασίου.

Η Ιστορια του Τεχνικού Σώματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ο πρώτος τόμος του Βιβλίου του Επγού ε.α Παντελεήμονος Χειμαριού. Αφορά την περίοδο απο 1912 εως 1930.

Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν αντίτυπα και στα γραφεία του συλλόγου.