Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζονται συνολικά έργα (λογοτεχνικά, μουσικά, ζωγραφική, θεατρικά) κι άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες μελών και φίλων του Συλλόγου μας.

Αφιέρωμα στον Εικαστικό Φωτογράφο Σαράντο Σακελλάκο (στις έως τώρα δημιουργίες του) από το Περιοδικό Photo Business Του Μηνός Ιουνίου - 23/6/20

Ολικό αφιέρωμα στο μέχρι τώρα έργο του, δικού μας Μανιάτη καλλιτέχνη, Σαράντου Σακελλάκου δημοσίευσε το περιοδικό PHOTO BUSINESS του μηνός Ιουνίου. Στο 11σέλιδο (52-63σελ.) αφιέρωμα, συνέντευξη στην Ιωάννα Βασδέκη αναβλύζει αβίαστα το καλλιτεχνικό πάθος του ΣΤΥΑτζή καλλιτέχνη.

Η αναγνωρισμένη, πρωτότυπη και πολυσύνθετη δημιουργία του σε παγκόσμιο επίπεδο έρχεται κατόπιν επιστημονικής, πεισματικής εργασίας.

Μαθητής και δάσκαλος ταυτόχρονα, συλλογικός αλλά ταυτόχρονα μοναδικός δημιουργός, αναζητεί και αναδεικνύει το κάλλος της ζωής, τη δημιουργική υπέρβαση του ηττημένου. Εμπνέεται από τους ογκόλιθους της ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας (Ρίτσο, Βρεττάκο, Σεφέρη κ.ά.). Συνομιλεί με το φωτογράφο Σπύρο Μελετζή, διδάσκεται από τις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα.

Και τώρα έρχεται να μας αποκαλύψει και το ποιητικό του ταλέντο δεμένο σφιχτά με τη φωτογραφία.

… «Η διαρκής μου περιπλάνηση

ξεθωριάζοντας τους φόβους

της ψυχής μ’ ενθαρρύνει

στην αναζήτηση» .… γράφει κάπου ο Σ.Σ.

Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα του άξιου συγχαρητηρίων, πολυπράγμονα τεχνίτη του λόγου, του ήχου και της εικόνας συναδέλφου μας.

«ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΖΗΣ - ο Φωτογράφος της Αντίστασης και ο Εικαστικός Φωτογράφος» / Σαράντος Σακελλάκος (2019)

Μας ξαφνιάζει ευχάριστα ξανά ο Σαράντος Σακελλάκος (μηχανοσυνθέτης της 14ης Σειράς ΣΤΥΑ).

Αυτή τη φορά σκηνοθετικά ανοίγει ένα τεράστιο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας.

Μέσα από τη Δημιουργία-Βίντεο (διάρκειας 64’ λεπτών) ο Σαράντος Σακελλάκος παρουσιάζει, το έργο του Σπύρου Μελετζή. Τα πριν και τα μετά όλης του της ζωής του ιστο­ρι­κού φω­το­γρά­φου.

Η προσφορά της Κύπρου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άγνωστη πτυχή του Ελληνισμού

Για το  πολύτιμο βιβλίο του Ν. Μπατσικανή*: «Η προσφορά της Κύπρου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» έκανε κριτική αναφορά η κυρία Ανθούλα Δανιήλ, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό "ΦΡΕΑΡ" την 18/06/2019.
Η Ανθούλα Δανιήλ είναι Κριτικός Λογοτεχνίας και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Μια άγνωστη πτυχή του Ελληνισμού για την οποία όλοι πρέπει να γνωρίζουμε.
Την ευκαιρία αυτή άδραξε κι ο Σ.Α.Σ  για να σας ενημερώσει ανάλογα.

Νίκος Μπατσικανής: Η προσφορά της Κύπρου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άγνωστη πτυχή του Ελληνισμού

 Η Κύπρος θεωρείται ως η χώρα που είχε (σε αναλογία με τον πληθυσμό της) τη μεγαλύτερη ανθρώπινη συμμετοχή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: 35.000 στρατευμένοι, 650 νεκροί, 2.500 αιχμάλωτοι.

Ψαλμοί

Του Σμχου ε.α Γεωργίου Κυράννα της 25ης σειράς ΣΤΥΑ

 

kyranas

Έργα του Ηλία Σβάρνα

Ποιήματα του ποιητή, Σμχου ε.α,  Ηλία Σβάρνα της 21ης σειράς ΣΤΥΑ

Το βραβευμένο ποίημα

Πίσω ξαναγύρισα

Πάνω– κάτω, πέρα-δώθε
τον πλανήτη γύρισα
σαν Ελλάδα όμως δεν βρήκα
γιασεμί δεν μύρισα.

Έργα του Στέφανου Αβραμόπουλου

Το έργο του Σγου ε.α Στέφανου Αβραμόπουλου της 23ης σειράς ΣΤΥΑ

Η ένωση Ελλήνων λογοτεχνών απένειμε στον Στέφανο Αβραμόπουλο το Α΄ βραβείο ολοκληρωμένου έργου, Χρονικού-Μαρτυρίας,  για το σύνολο του έργου του, που περιλαμβάνει τις "Προεπαναστατικές Ηρωικές Μορφές 1453-1821" Α+Β+Γ τόμοι (1500 σελίδες) και τα έργα: "Κολλυβάδες - Οι Στυλοβάτες της Ορθοδοξίας και του Γένους" και το ιστοριογραφικό "Αμπελόκαμπος (Καραγκιούζι) Ηλείας. Το έργο διακρίθηκε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, έτους 2018."

 

 

  ampelokampos     iroikes morfes 1  iroikes morfes 2  kalyvades

 

vraveio