ΣΜΥΑ και EMAR

  Στην προσπάθεια για ομαλή και σταδιακή μετάβαση από το ισχύον πλαίσιο αξιοπλοΐας για τα στρατιωτικά αεροναυτικά προϊόντα (όπως έχει καθορισθεί από κάθε Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων για τα αεροσκάφη του), στο νέο κανονιστικό – ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο θα θεσπισθεί με τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Κανονισμούς Αξιοπλοΐας (ΕΣΚΑ), η Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ) πραγματοποίησε ενημερωτικές Ημερίδες για το θέμα και ήδη από τον Νοέμβριο του 2022, σε επιτελικούς φορείς του ΓΕΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ, υλοποίησε κύκλο ημερίδων για την παρουσίαση της εκπαίδευσης και αδειοδότησης προσωπικού συντήρησης Α/Φ-Ε/Π.

Επιμνημόσυνη Δέηση Γεωργίου Ζεβόλη

Τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:00 θα τελεστεί στον Ιερο Ναό Αγίου Βασιλείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Βύρωνα το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Επίτιμου μέλους του Σ.Α.Σ Επγού εα Γεωργίου Ζεβόλη.

Αξιολόγηση Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας 251 ΓΝΑ

Στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) διατίθεται ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας 251ΓΝΑ, προς συμπλήρωση.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο πατήστε ΕΔΩ

Κατάταξη Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων Έτους 2023 στη ΣΜΥΑ

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2023 σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνολικά κατατάχθηκαν 187 σπουδαστές, από τους οποίους 16 από την Κύπρο και 2 από τη Σενεγάλη.

ΠΗΓΗ και ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Με τον «φακό» της μνήμης

του Επγού ε.α. ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 με την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Πολωνία και ολοκληρώθηκε το 1945. Επειδή η μνήμη πρέπει να λειτουργεί για να παραδειγματίζει και να διδάσκει, ως αφιέρωμα στη σημαντικότερη ιστορική περίοδο του 20ου αι., ας θυμηθούμε τις πολυποίκιλες συνέπειες που είχε για την ανθρωπότητα αυτός ο πόλεμος..........

Σπάνιες Γαίες *

*Αεροπορική Επιθεώρηση τεύχος 128 Αύγουστος 2023 Σελίδα 130

Κυκλοφόρησε το περιοδικό «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» τεύχος 128 Αύγουστος 2023. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Στη σελίδα 130 του περιοδικού παρουσιάζεται το: «Το Ζήτημα των Σπάνιων Γαιών και ο Ρόλος τους στη Διαμόρφωση Γεωπολιτικών Ισορροπιών» της Αντισμήναρχου (ΜE) Στυλιανής Καμαγιάννη, κι εδώ παραθέτουμε εράνισμα του κειμένου της.

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.