05
Ιουλ

Ορκωμοσία Νέων Σμηνιών 5ης Σειράς ΣΜΥΑ

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Σμηνιών της 5ης Σειράς της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση (ΑΒ) Δεκέλειας.
Τα πτυχία αποφοίτησης επέδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής του ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κλενιάτης, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, οι Διοικητές των Μονάδων της ΑΒ Δεκέλειας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των ΕΔ, Ενώσεις Αποστράτων και συγγενείς των νέων Σμηνιών.
Συνολικά ορκίστηκαν 188 Σμηνίες, από τους οποίους 171 από την Ελλάδα και 17 από την Κύπρο.

Ο Σ.Α.Σ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Σμήναρχο ε.α. Βασίλειο Τσιλιγιάννη και τον Γεν. Γραμματέα, Σμήναρχο ε.α. Κων/νο Τσιγγάρη, οι οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης και στα πλαίσια της δεξίωσης, είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με την ηγεσία, στελέχη της Σχολής και τον Δκτή της ΔΑΕ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Δυστυχώς, το υπηρεσιακό πρωτόκολλο ορκωμοσίας των αποφοίτων της ΣΜΥΑ  εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένο, άδικο, διαιρετικό και τελικά απαξιωτικό για τους αποφοίτους της ΣΜΥΑ. Δεν μπορεί να συγκριθεί κατ’ ελάχιστο με αυτό της Σχολής Ικάρων.

Θα πρέπει να το διατηρούμε ψηλά στην διεκδικητική μας ατζέντα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ), εκ μέρους όλων των μελών του Συλλογου αλλά και όλων των αποφοίτων της ΣΤΥΑ, στους νέους αποφοίτους της Σχολής εύχεται: Καλή σταδιοδρομία.

Να γνωρίζουν δε, πως ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ) θα είναι πάντα δίπλα τους στις Μονάδες και στη ζωή τους.

ΠΗΓΗ, καθώς φωτο και βίντεο ΕΔΩ

Διαβάστε την Ημερήσια Διαταγη του Διοικητή της Σχολής Ταξιάρχου (Ι) Αντωνίου Τσαλταμπούνη

Share this post

Διαβάστηκε 248 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.