04
Νοε

70 Χρόνια ΣΤΥΑ, Σταθμός Νίκης και Ζωής

Με την προγραμματισμένη, επίσημη, εορταστική αλλά και διεκδικητική συγχρόνως τελετή - συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εβδομήντα (70) χρόνων από την ίδρυση της ΣΤΥΑ.

Αυτή τη φορά, όχι τυχαία, τα Διοικητικά Συμβούλια Σ.Α.Σ, ΣΑΙΡ και ΣΑΣΥΔΑ αποφάσισαν τον κοινό εορτασμό των 70, 68 και 65 χρόνων από την ίδρυση της ΣΤΥΑ, ΣΙΡ και ΣΥΔ, αντίστοιχα, σε ένα 2ήμερο εκδηλώσεων, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στην Α/Β Δεκέλειας (Τατόι) και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 στη ΛΑΕΔ.

Λέμε «όχι τυχαία» διότι η κατάργηση των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών μας βάσει του ν. 4407/16  ήταν ενιαία, αλλά και ο μαχητικός δρόμος για την αποκατάσταση και βελτίωση των διχαστικών και βλαπτικών σκοπιμοτήτων είναι μονόδρομος. Τα σφυριά πρέπει να χτυπούν μαζί!  

Η ΣΤΥΑ έχει αποδώσει στην ΠΑ, στελεχώνοντας όλες τις τεχνικές και άλλες επιχειρησιακές δραστηριότητές της, το σημαντικότατο αριθμό των 13.321 αποφοίτων στα 70 χρόνια της αδιάλειπτης και ιστορικά αξιοσημείωτης προσφοράς της. Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια παραγωγής τεχνικών, επαγγελματιών στελεχών, με υψηλό επίπεδο σπουδών τεχνολογικής και ακαδημαϊκής μόρφωσης, αλλά και στρατιωτικής κατάρτισης και κοινωνικής καλλιέργειας και προσφοράς.

Με ενθουσιασμό, αφοσίωση στο καθήκον και ακάματη προσφορά εργασίας, παρά το ότι τα διατιθέμενα μέσα είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και οι συνθήκες εργασίας δυσχερείς, ανταποκρίνονται με θαυμαστή, αναγνωρισμένη επιτυχία στο άλμα της εξέλιξης της αεροπορικής τεχνολογίας και των σύγχρονων τεχνολογικών απαιτήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όλα αυτά δεν έγιναν χωρίς θυσίες. Στην πορεία αυτή μετρούμε, δυστυχώς, 29 αποφοίτους της ΣΤΥΑ πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Παράλληλα με τη ΣΤΥΑ και ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ δηλώνει παρών, συμπληρώνοντας φέτος 37 χρόνια διεκδικητικής λειτουργίας, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των αποφοίτων της.

Απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους αποφοίτους της ΣΤΥΑ συναδέλφους, να γνωρίσουν το Σύλλογο, το σκοπό και τους στόχους του. Για να κατανοήσουν έτσι την ανάγκη της επαγρύπνησης και του συνεχούς αγώνα για τη διατήρηση και βελτίωση των κατακτήσεων του Συλλόγου. Την ανάγκη για συνεχή, συλλογική, ενωτική, μαχητική, δημοκρατική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Να τον ενισχύσουν με κάθε τρόπο και να συμπορευτούν μαζί του.

Στο κύριο ερώτημα, εάν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα, εμείς απαντάμε με αυτοπεποίθηση ΝΑΙ. Από την αυταρχική διάλυση της ΣΤΥΑ και την υποβάθμιση των αποφοίτων της, δίνουμε ενωμένοι τον αγώνα για την επούλωση της ανεπανόρθωτα τραυματισμένης αξιοπρέπειας των αποφοίτων όλων των σχολών ΑΣΣΥ, για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος, αλλά και για την απόδοση του αναλογούντος κύρους στη νέα σχολή.

Γιατί ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο… Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα!

Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε ενωτικά, ακόμα πιο δυναμικά, αποφασιστικά, μαχητικά τους αγώνες μας, γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.

Ακύμαντο κι ανέφελο ταξίδι δεν υπάρχει!

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης δούλεψαν συλλογικά και οι τρείς σύλλογοι με τις επιτροπές εργασίας που είχαν ορίσει.

Την ομολογουμένως επιτυχημένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές: Ν. Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς της ΝΔ, μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος και μέλος του Σ.Α.Σ, Β' Θεσσαλονικης, κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αυγερινός Αθανάσιος, ο εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΑ και Δκτης της ΣΜΥΑ Ταξχος (Ι) κ. Γεώργιος Κυριάκος, ο Ταξχος (Ι) κ. Γεώργιος Φασούλας πρώην Διοικητής της ΣΤΥΑ, ο πατήρ Γεώργιος από το γραφείο Θρησκευτικού του ΓΕΑ, Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΠΑ, Επίτιμοι πρόεδροι του Σ.Α.Σ, Πρόεδροι και αντιπρόσωποι στρατιωτικών Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συνδέσμων και Συλλόγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντιπρόεδρο του Σ.Α.Σ, Σγος (ε.α.) κ. Δημήτριος Παναγιώτου, ακολούθησε:

  • Χαιρετισμός των Προέδρων ΣΑΣ , ΣΑΙΡ και ΣΑΣΥΔΑ
  • Χαιρετισμός του κ. Αθανάσιου Καββαδά σαν Υψηλότερου Επίσημου Προσώπου
  • Κεντρική Ομιλία του Αντιπροέδρου ΕΑΑΑ Υπτχου ε.α Παύλου Χρήστου
  • Ομιλία – Ιστορική Αναδρομή ΣΤΥΑ από τον Επισμηναγό (ΤΥΜ) ε.α κ. Παντελεήμονα Χειμαριό (9ης Σειράς ΣΤΥΑ)
  • Ομιλία – Ιστορική Αναδρομή ΣΥΔ από τον Επίτιμο Πρόεδρο ΣΑΣΥΔΑ Ταξίαρχο (ΜΕΤ) ε.α κ. Ευάγγελο Μαντή.
  • Ομιλία – Ιστορική Αναδρομή ΣΙΡ από τον Σμήναρχο (Ρ) ε.α κ. Βασίλειο Παναγιάρη (1ης Σειράς Ραδιοναυτίλων)

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησαν:

                -     ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ι. Απχος (I) ε.α κ. Ευάγγελος Γεωργούσης, .
                -     ο πατήρ Γεώργιος από το γραφείο Θρησκευτικού του ΓΕΑ

Ακολούθησε η - Απονομή Αναμνηστικών. Εκτός των καλεσμένων, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν ο κ. Δημήτρης Νικολούλιας αρθρογράφος - ερευνητής για τη δημιουργία του οπτικοακουστικού έργου για τα 70, 68 και 65 χρόνων από την ίδρυση της ΣΤΥΑ, ΣΙΡ και ΣΥΔ, που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ο συνάδελφος κ. Σαράντος Σακελλάκος (της 14ης σειράς ΣΤΥΑ) για την πολύτιμη, ανιδιοτελή εικαστική του παρέμβαση και βοήθεια για τα 70 χρόνια της ΣΤΥΑ. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη,

  • Λήψη Αναμνηστικής Φωτογραφίας και την
  • Παράθεση Μικροδεξίωσης

 Ευθ. Γκιτέρσος
  Σμχος ε.α.

 ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Share this post

Διαβάστηκε 950 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.