20
Σεπ

Σαράντος Σακελλάκος: Προβάλλει και τιμά την Ελλάδα διεθνώς

Σγος (ΤΜΑ) Σαράντος Σακελλάκος της 14ης Σειράς ΣΤΥΑ: Εικαστικός, Φωτογράφος, Δημιουργός Ηχοραμάτων. Ο διεθνούς φήμης συνάδελφός μας, τιμημένος με δεκάδες βραβεία στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, μέλος του Σ.Α.Σ, συνεχίζει να μας ξαφνιάζει δημιουργικά.
Από τη Διεύθυνση του XVII Διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ρωσίας, που ονομάστηκε «Menshov» προς τιμή του μεγάλου ηθοποιού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού που απεβίωσε πρόσφατα, την 5/7/21.
Έλαβε τιμητική πρόσκληση να παρουσιάσει τα έργα του “ Η Αποκάλυψη του Ιωάννη” και “Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη”, με την ιδιότητα του επισκέπτη του φεστιβάλ. Επίσης τον προσκαλούν να συμμετέχει στις συνεντεύξεις τύπου καθώς και στο διεθνές κοινωνικό φόρουμ, που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ έχει τίτλο «Won Together-Νικήσαμε μαζί» προς διατήρηση της μνήμης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα πραγματοποιηθεί στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς και σε χώρους στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις. Οι ημερομηνίες έναρξης (Νοέμβριος) θα ανακοινωθούν ξεχωριστά.
Πάνω από 50 εγχώριες και ξένες εταιρείες παραγωγής, τηλεοπτικά κανάλια και φεστιβάλ συνεργάζονται με το φεστιβάλ. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανία ταινιών ντοκιμαντέρ. Αποτελείται από 5 διαγωνισμούς, εκ των οποίων οι 4 είναι διεθνείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεθνή διαγωνισμό ντοκιμαντέρ, εθνικό διαγωνισμό ταινιών ντοκιμαντέρ, διεθνή σχολείο κινηματογραφικού διαγωνισμού, διεθνή τηλεοπτικό διαγωνισμό, διεθνή διαγωνισμό κοινωνικής ταινίας.
Ο εκλεκτός συνάδελφός μας συνεχίζει να προβάλει και να τιμά την Ελλάδα διεθνώς.
Μετά την παρουσίαση του έργου του (για δεύτερη φορά στη Ρωσία) ελπίζουμε, να έχουμε πλούσια ανταπόκριση για να σας την παρουσιάσουμε.
Ο αναγνώστης μπορεί να βρει αφιερώματα και ειδήσεις για τον κ. Σακελλάκο στην ενότητα «ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΡΓΟΥ» στην παρούσα ιστοσελίδα μας.

Share this post

  • script type='text/javascript' src='https://platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=5ed78863b953220012f32102&product=sticky-share-buttons&cms=website' async='async'>
Διαβάστηκε 128 φορές