ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Με τον όρο πνιγμό αναφερόμαστε στο θάνατο που επέρχεται μέσω ασφυξίας κατά τη βύθιση σε νερό, η οποία προκαλείται από την εισρόφηση του νερού από τη μύτη ή από το στόμα εφόσον υπάρξει σπασμός του λάρυγγα.

Διαβαστε περισσότερα  ΕΔΩ

Η Υπεριώδης Ακτινοβολία. Συνέπειες και Πρόληψη

Η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) στο δέρμα, καθώς και οι συνέπειές της, αποτελεί πεδίο συνεχούς ερευνητικής δραστηριότητας, ενώ επηρεάζει την καθημερινότητα ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού ασθενών συνιστώντας μία διαγνωστική πρόκληση για τον δερματολόγο.
Εξάλλου, ένα μεγάλο ποσοστό των δερματολογικών παθήσεων της κλινικής πράξης προκαλούνται ή διεγείρονται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Δαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ

Θερμοπληξία

Η θερμοπληξία είναι η κλινική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επιμένουσα υπερθερμία με σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας σώματος άνω των 41oC.

Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ

Υγιή και ασφαλή παιδιά το καλοκαίρι

Καλοκαίρι. Εποχή ξεγνοιασιάς. Σχολεία κλειστά, περισσότερος ελεύθερος χρόνος για παιχνίδια, σπορ, ποδηλασία, κολύμβηση και εκδρομές. Η δραστηριότητα στο μέγιστο και τις περισσότερες φορές χωρίς επιτήρηση.

Περισσότερα: ΕΔΩ

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Ο μαστός είναι το όργανο εκείνο της γυναίκας που προσβάλλεται συνηθέστερα από καρκίνο. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Κατά το έτος 2014 ανεφέρθησαν 182000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στις ΗΠΑ, ενώ κατά το ίδιο έτος καταγράφηκαν περίπου 42000 θάνατοι από την νόσο. H Αμερικανική Εταιρεία για τον καρκίνο προβλέπει ότι στον γενικό πληθυσμό, μια(1) στις 8-9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο μαστού κατά την διάρκεια της ζωής της.

«Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη Αντιγριπικός Εμβολιασμός»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΠΗ;

Η γρίπη είναι μια οξεία και πολύ μεταδοτική λοίμωξη ιογενούς αιτιολογίας του αναπνευστικού συστήματος (κυρίως τους κρύους μήνες του χειμώνα). Είναι πιο βαριά λοίμωξη απ' ότι το κοινό κρυολόγημα.

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.