To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Γενική Συνέλευση 2016

GS 2016 

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες την 23η Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου STANLEY, η οποία ήταν άκρως επιτυχής και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η τελετή ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου Σμχου ε.α κ Δημητρίου Φαλτάιτς και ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος της Γ.Σ από τον Αναπλ. Αντιπρόεδρο Σμχο ε.α κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο. Εν συνεχεία ακολούθησε η διαδικασία απονομής ηθικών αμοιβών, διακρίσεων και επαίνων στους :

1.Βουλευτή Λευκάδος Αθανάσιο Καββαδά απόφοιτο της 33ης Σειράς ΣΤΥΑ απονεμήθηκε πλακέτα του Συλλόγου "τιμής ένεκεν" για την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

DSCN0102

Υπόμνημα των τριών Ενώσεων στο κ. Υπουργό Εργασίας για το ασφαλιστικό.

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του παρόντος υπομνήματος είναι να παρουσιασθούν επεξεργασμένες στοιχειοθετημένες απόψεις και προτάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, που εκπροσωπούν τα εν αποστρατεία Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Δελτίο Τύπου της 09/12/2015

emvlima stya.1

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ επανερχόμενος στο θέμα της αποκατάστασης των αδικιών και των στρεβλώσεων - δυσλειτουργιών που προκάλεσαν οι μεταβατικές διατάξεις του ν. 3883/2010 στην εξέλιξη των εκ ΣΤΥΑ προερχομένων στελεχών της 40ης & 41ης σειράς, την Δευτέρα 07/12/2015, πραγματοποίησε επίσκεψη στον κ. Αρχηγό ΓΕΑ Απτχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, τον οποίο ενημέρωσε εκτενώς για το θέμα, παραδίδοντας του σχετικό ενημερωτικό.
Ο κ. Α/ΓΕΑ κατανόησε το ζήτημα και δήλωσε αλληλέγγυος στην κατεύθυνση προώθησης ενεργειών για την εξεύρεση της ιδανικής λύσης.
Ακολούθως την 08-12-2015 πραγματοποίηθηκε επίσκεψη στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, όπου σε συνάντηση με τον Δντη του Στρατιωτικού του Γραφείου κ. Συμεωνίδη και τους εκπρόσωπους-συμβούλους του επιτελείου του κ.κ. Χρήστο Κουτσογιαννόπουλο, Άγγελο Παπαλεξόπουλο επικαιροποίησε το αίτημα για την επίλυση του θέματος της 40ης & 41ης Σειράς ΣΤΥΑ και τους παραδώθηκε σχετικό ενημερωτικό, μεταφέροντας τους παράλληλα την ευαρέσκεια των μελών του για τις μέχρι σήμερα θετικές ενέργειες του κ. ΥΕΘΑ και του Επιτελείου του στην κατεύθυνση επίλυσής του ζητήματος.
Ο Δντής του Στρατιωτικού Γραφείου και οι εκπρόσωποι του κ. ΥΕΘΑ μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την κατα το δυνατόν συντομότερη επίλυσή του, στην οποία προσδοκούμε.
Στις επισκέψεις του Συλλόγου παραβρέθηκε και ο Οικονομολόγος και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ και Οικονομικός Σύμβουλος του Συντονιστικού των 3 Ενώσεων Αποστράτων, κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, ο οποίος εκπόνησε και την τεχνοοικονομική μελέτη που παραδόθηκε μαζί με το ενημερωτικό.

Νέο Δ.Σ του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ)

esma

Την 29-11-2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) κατά την οποία διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΜΑ, η σύνθεση του οποίου, μετά από τη συγκρότηση του σε σώμα, είναι η εξής:

Πρόεδρος: κος Ιωάννης Κούτρας (29η)
Αντιπρόεδρος: κος Στέφανος Τσολακίδης (20η)
Γενικός Γραμματέας: κος Νικόλαος Μπόσινας (44η)
Ταμίας: κος Νικόλαος Μαργαρίτης (32η)
Μέλος: κος Φώτιος Καμπιώτης (33η)
Επίσης η ίδια Γενική Συνέλευση, μετά από σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο του Δικηγορικού Γραφείου Ρ. Πετραδέλλη & Συνεργάτες, αποφάσισε και την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου.

Την ΓΣ τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Απχος εα Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ Ταξχος εα Γεώργιος Μαζεράκος, ο Γενικός Επιθεωρητής του ΓΕΑ Απτχος Γεώργιος Βορόπουλος και ο Επιτελάρχης της ΔΑΥ, Υπτχος Γεώργιος Αλεξανδρής, καθώς και ο Οικονομολόγος πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα της ΓΣ επί οικονομικών & Συνταξιοδοτικών θεμάτων.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ συγχαίρει το νεοεκλεγέν Δ.Σ και εύχεται πραγματοποίηση των στόχων του.

Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αποφοίτων ΣΤΥΑ

pesontes 29a

Το Σάββατο 05/12/2015 και ώρα 11:30 τελέσθηκε στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικούς συναδέλφους μας απόφοιτους Σ.Τ.Υ.Α που έπεσαν κατά την εκτέλεση καθήκοντος.
Την σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι:

1) Υποπτέραρχος (Ι) Δημήτριος Καλατζής (Επιτελάρχης ΔΑΕ) ως εκπρόσωπος του κ. ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του κ Α/Γ.Ε.Α Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.
2) Σμχος (Μ) Καλότυχος Π. ως εκπρόσωπος του Διοικητού ΔΑΥ.
3) Σμχος (Μ) Ρούγγος Ι. , Υποδιοικητής της ΣΤΥΑ.
4) Οι Δόκιμοι Υπαξιωματικοί 2ας , Νικολάου Ν. και 1ης Αθανασόπουλος Ι. , Διγγελοπούλου Α. και Σταύρου Αν.
5) Ανθυποσμηναγός (ΤΣΕ) Ηλίας Κολλύρης – Πρόεδρος ΣΕΕΝΣΑ και Σμηναγός (ΥΔΚ) Δημήτριος Ρώτας- Γραμματέας ΣΕΕΝΣΑ

6) Αντιπτέραρχος ε.α Γεωργούσης - Πρόεδρος του ΣΑΣΙ
7) Αντιπτέραρχος ε.α Ναούμ Ηρ. ως εκπρόσωπος της ΑΑΚΕ

8) Υποπτέραρχος ε.α Κούτρας Ι. - Πρόεδρος του ΕΣΜΑ
9) Σμήναρχος ε.α Σβάρνας Ηλ. - εκπρόσωπος της ΕΑΑΑ.
10) Σμχος ε.α Δήμου Δημήτριος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ.
11) Ασμχος εα Ιωάννης Κρανιάς Πρόεδρος ΣΑΙΡ.
12) Σμχης ε.α Λίγκας – Πρόεδρος ΣΑΥΣ

13)Αντιπλοίαρχος ε.α Δημήτριος Δέδης ως εκπρόσωπος του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ
14) Επικελευστής ε.α Σφακτός- Πρόεδρος του ΣΑΣΜΥΝ.
15) Η κυρία Μιράντα Παπασταύρου Πρόεδρος της ΠΣΟΙΠΑ
16) Οι Επίτιμοι Πρόεδροι ΣΑΣ κ Γεώργιος Εμμανουηλίδης , Παναγιώτης Μερτίκας και Γεώργιος Γονατάς.
17) Ο τέως Πρόεδρος ΣΑΣ Πιέρρος Πλατάνας.
18) Τα πρώην μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ.κ. Αβραμίδης Ι, Ανδρικόπουλος Αν., Δαμηλάκης Εμ., Ζεβόλης Γ., Καρυλάκης Κ. και Μανιώτης Δ.

19) Η κ. Παπανικολάου Έλενα, σύζυγος του Αείμνηστου Αρχηγού ΓΕΑ Παπανικολάου, με το υιό της.

20) Πολλά μέλη του Συλλόγου καθώς και συγγενείς των εκλιπόντων

PICT0926  PICT0933

Από το Δ.Σ του Συλλόγου παρέστησαν οι Σμήναρχος ε.α Δημήτριος Φαλτάιτς Πρόεδρος, Σμήναρχος ε.α Γεώργιος Παπαδόπουλος Αναπλ. Αντιπρόεδρος, Σμηναγός ε.α Νικόλαος Βούλγαρης Γεν. Γραμματέας , Σμηναγός ε.α Δημήτριος Παναγιώτου Ταμίας, Σμήναρχος ε.α Δημήτριος Δήμου Κοσμήτορας και τα μέλη του Δ.Σ Σμήναρχος ε.α Ανδρέας Ποταμίτης , Σμήναρχος ε.α Χρήστος Δούρος , Σμήναρχος ε.α Κων/νος Πουραΐμης και Σμήναρχος ε.α Ιωάννης Αμουτζόπουλος.
Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης έγινε μικροδεξίωση για όλους τους καλεσμένους στην ΛΑΕΔ.
Αιωνία η μνήμη όλων των πεσόντων συναδέλφων, με την ευχή πλέον να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ για τις δηλώσεις κ. Καζάκη κατά στρατιωτικών

aneaed

Αρ. πρωτ. 96/2015
Πειραιάς 3/12/2015

Ανακοίνωση 15/15

Με αφορμή τα όσα ψευδή, ανυπόστατα, υβριστικά χυδαία και συκοφαντικά είπε για τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γ Γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του της 26ης Νοεμβρίου, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.:

• Εκφράζει την οργή και αγανάκτηση της.
• Δεν της επιτρέπουν λόγοι αρχής αλλά και δεν θέλει να έχει κανένα διάλογο με τον αυτοεμφανιζόμενο ως τον μοναδικό, επί παντός επιστητού, γνώστη και εκφραστή της μοναδικής αλήθειας και αυτοανακηρυσσόμενο αλάθητο κριτή των πάντων, λασπολόγο και χυδαίο υβριστεί Δ. Καζάκη.
• Καταγγέλλει τον Γ. Γ. του ΕΠΑΜ ως ψευδολόγο, λασπολόγο, υβριστή και κοινό συκοφάντη και τον παραδίδει στην κρίση και χλεύη των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι έχουν και κριτήριο και μνήμη και θα τον εναποθέσουν γρήγορα εκεί που πραγματικά ανήκει, στα σκουπίδια της πολιτικής ιστορίας του τόπου.
• Αναμένει από το σύνολο του Πολιτικού Κόσμου και του Κοινωνικού Κινήματος την καταδίκη αυτής της ανίερης επίθεσης.

                                                                Ο Γραμματέας                                         Ο Πρόεδρος

                                                    

                                                          Νικόλαος Καράκαλος                                    Γεώργιος Ροΐδης

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.