To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Ανακοίνωση της ΕΑΑΑ για τα Μετοχικά Ταμεία

Η ανακοίνωση της ΕΑΑΑ για το κείμενο του Προέδρου της ΕΑΑΑΣ Αντιστρατήγου ε.α. Β. Ροζή σχετικά με τα Μετοχικά Ταμεία.
Η ανακοίνωση εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΑΑΑ στην έκτακτη συνεδρίαση του της 1-8-2018.

 Διαβάστε την ανακοίνωση   ΕΔΩ

Ο Σ.Α.Σ ταυτίζεται πλήρως με το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΑΑΑ

Η Ελλάδα Βυθισμένη στο Πένθος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ, θρηνεί για την απώλεια των δεκάδων συνανθρώπων μας από τις φονικές πυρκαγιές στον νομό Αττικής...

Γενική Συνέλευση 2016

GS 2016 

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες την 23η Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου STANLEY, η οποία ήταν άκρως επιτυχής και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η τελετή ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου Σμχου ε.α κ Δημητρίου Φαλτάιτς και ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος της Γ.Σ από τον Αναπλ. Αντιπρόεδρο Σμχο ε.α κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο. Εν συνεχεία ακολούθησε η διαδικασία απονομής ηθικών αμοιβών, διακρίσεων και επαίνων στους :

1.Βουλευτή Λευκάδος Αθανάσιο Καββαδά απόφοιτο της 33ης Σειράς ΣΤΥΑ απονεμήθηκε πλακέτα του Συλλόγου "τιμής ένεκεν" για την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

DSCN0102

Υπόμνημα των τριών Ενώσεων στο κ. Υπουργό Εργασίας για το ασφαλιστικό.

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του παρόντος υπομνήματος είναι να παρουσιασθούν επεξεργασμένες στοιχειοθετημένες απόψεις και προτάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, που εκπροσωπούν τα εν αποστρατεία Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Δελτίο Τύπου της 09/12/2015

emvlima stya.1

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ επανερχόμενος στο θέμα της αποκατάστασης των αδικιών και των στρεβλώσεων - δυσλειτουργιών που προκάλεσαν οι μεταβατικές διατάξεις του ν. 3883/2010 στην εξέλιξη των εκ ΣΤΥΑ προερχομένων στελεχών της 40ης & 41ης σειράς, την Δευτέρα 07/12/2015, πραγματοποίησε επίσκεψη στον κ. Αρχηγό ΓΕΑ Απτχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, τον οποίο ενημέρωσε εκτενώς για το θέμα, παραδίδοντας του σχετικό ενημερωτικό.
Ο κ. Α/ΓΕΑ κατανόησε το ζήτημα και δήλωσε αλληλέγγυος στην κατεύθυνση προώθησης ενεργειών για την εξεύρεση της ιδανικής λύσης.
Ακολούθως την 08-12-2015 πραγματοποίηθηκε επίσκεψη στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, όπου σε συνάντηση με τον Δντη του Στρατιωτικού του Γραφείου κ. Συμεωνίδη και τους εκπρόσωπους-συμβούλους του επιτελείου του κ.κ. Χρήστο Κουτσογιαννόπουλο, Άγγελο Παπαλεξόπουλο επικαιροποίησε το αίτημα για την επίλυση του θέματος της 40ης & 41ης Σειράς ΣΤΥΑ και τους παραδώθηκε σχετικό ενημερωτικό, μεταφέροντας τους παράλληλα την ευαρέσκεια των μελών του για τις μέχρι σήμερα θετικές ενέργειες του κ. ΥΕΘΑ και του Επιτελείου του στην κατεύθυνση επίλυσής του ζητήματος.
Ο Δντής του Στρατιωτικού Γραφείου και οι εκπρόσωποι του κ. ΥΕΘΑ μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την κατα το δυνατόν συντομότερη επίλυσή του, στην οποία προσδοκούμε.
Στις επισκέψεις του Συλλόγου παραβρέθηκε και ο Οικονομολόγος και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ και Οικονομικός Σύμβουλος του Συντονιστικού των 3 Ενώσεων Αποστράτων, κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, ο οποίος εκπόνησε και την τεχνοοικονομική μελέτη που παραδόθηκε μαζί με το ενημερωτικό.

Νέο Δ.Σ του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ)

esma

Την 29-11-2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) κατά την οποία διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΜΑ, η σύνθεση του οποίου, μετά από τη συγκρότηση του σε σώμα, είναι η εξής:

Πρόεδρος: κος Ιωάννης Κούτρας (29η)
Αντιπρόεδρος: κος Στέφανος Τσολακίδης (20η)
Γενικός Γραμματέας: κος Νικόλαος Μπόσινας (44η)
Ταμίας: κος Νικόλαος Μαργαρίτης (32η)
Μέλος: κος Φώτιος Καμπιώτης (33η)
Επίσης η ίδια Γενική Συνέλευση, μετά από σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο του Δικηγορικού Γραφείου Ρ. Πετραδέλλη & Συνεργάτες, αποφάσισε και την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου.

Την ΓΣ τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Απχος εα Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ Ταξχος εα Γεώργιος Μαζεράκος, ο Γενικός Επιθεωρητής του ΓΕΑ Απτχος Γεώργιος Βορόπουλος και ο Επιτελάρχης της ΔΑΥ, Υπτχος Γεώργιος Αλεξανδρής, καθώς και ο Οικονομολόγος πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα της ΓΣ επί οικονομικών & Συνταξιοδοτικών θεμάτων.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ συγχαίρει το νεοεκλεγέν Δ.Σ και εύχεται πραγματοποίηση των στόχων του.

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.