ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!! ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Η.Π.Α.

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!! ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Η.Π.Α.

Εκτιμώ ότι οι λόγοι επίσκεψης ¨Υψηλών¨ προσκεκλημένων, ότι χρήζουν αναγκαίας εμπεριστατωμένης και αναλυτικής– μοιραίως εκτεταμένης – ενημέρωσης, για εξαγωγή συμπερασμάτων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΣΗΜΕΡΑ!) ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Του Σμηναγού ε.α. Κωνσταντίνου Λιούτα

Αυτοί που κρατούνται παράνομα από το δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν δεν είναι ούτε ψαράδες, ούτε κυνηγοί, ούτε λαθρομετανάστες, ούτε ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Τουρκία. Είναι στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, φέρουν το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας και βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή (το μόνο που τους διαφοροποιεί από τους Έλληνες ψαράδες).
Οι εικόνες μεταγωγής των δύο στρατιωτικών στο τουρκικό δικαστήριο, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, αποτελούν ντροπή για την ελληνική δημοκρατία

Επιστολή σε Α/ΓΕΑ - Ο θεσμικός Εκσυγχρονισμός των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών

Δημοσιεύεται επιστολή του Σμηναγού ε.α Κων/νου Λιούτα, προέδρου ΕΑΑΑ/Παραρτήμα Λάρισας με θέμα:

"Ο θεσμικός Εκσυγχρονισμός της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) και η Κατάργηση του Δικτατορικού Νομοθετικού Διατάγματος 1171/72 περί Ενώσεων Αποστράτων."

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Του Γ. Τάγκαλου Επγου (ΤΥΜ) ε.α.

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1912:

Στην περιοχή του ΡΟΥΦ της Αττικής, ενώπιον του τότε Βασιλέως ΓΕΩΡΓΙΟΥ, του Πρωθυπουργού ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, πλήθους επισήμων και λαού, ο ιδιώτης αεροπόρος ΕΜ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ εκτελεί, με το ιδιόκτητο αεροσκάφος του, τύπου NEWPORT IV.G 50 ίππων, την ΠΡΩΤΗ επιτυχή πτήση στην ΕΛΛΑΔΑ, διάρκειας 16 λεπτών, ιπτάμενος σε ύψος περίπου 300 μέτρων.
Στη συνέχεια εκτελεί και δεύτερη πτήση με συνεπιβάτη το θαρραλέο Πρωθυπουργό Ελ. Βενιζέλο, διάρκειας 4,5 λεπτών, σε ύψος περίπου 60-80 μέτρων.
Ο ΕΜ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ σπούδαζε στο ΠΑΡΙΣΙ πολιτικός μηχανικός και συγχρόνως εκπαιδεύτηκε και ως πιλότος. Μετέφερε εγκιβωτισμένο το NEWPORT, που αγόρασε και μετά τη συναρμολόγησή του στο ΡΟΥΦ πραγματοποίησε την ιστορική πρώτη πτήση στην ΕΛΛΑΔΑ.
Την επομένη, 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1912, ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Το αεροπλάνο ενδείκνυται ως όπλο των αδυνάτων. Η ριψοκίνδυνος μάλιστα και τολμηρά φύσις του ΕΛΛΗΝΟΣ θα καταστήσει τούτο λαμπρόν εν πολέμιο όπλον, μέλλον να προσφέρει μεγάλος υπηρεσίας».
Μια ιστορική δήλωση που έμελλε να επαληθευτεί πλήρως και να μείνει στην ιστορία ως «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ».

ΣΤΥΑ: 02 Φεβρουαρίου 1949 - 02 Φεβρουαρίου 2018: 69 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Η ομιλία του Επιτίμου Προέδρου του Σ.Α.Σ, Σμηνάρχου ε.α. κυρίου Παναγιώτη Μερτίκα, προς τους Δοκίμους της ΣΤΥΑ και ΣΜΥΑ με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 69 χρόνων (2 Φεβρουαρίου 1949 – 2 Φεβρουαρίου 2018) από την εισαγωγή των πρώτων Δοκίμων στη Σχολή.

 

 ΣΤΥΑ: 1949-2018, 69 ΧΡΟΝΙΑ

    Κύριε Διοικητά, αγαπητοί συνάδελφοι, φερέλπιδες, δόκιμοι, άνδρες και γυναίκες της ιστορικής Σχολής.
    Από το λίκνο της τεχνολογικής και πτητικής εκπαίδευσης, το Αεροδρόμιο της Δεκέλειας που άνοιξε στοργικά τις πύλες του για να υποδεχθεί τους πρώτους σπουδαστές της Σχολής το χειμωνιάτικο πρωινό της 2-2-1949, απευθύνω θερμό εγκάρδιο χαιρετισμό ευχόμενος χρόνια πολλά ΣΤΥΑ, χρόνια πολλά ΣΜΥΑ χρόνια πολλά ΠΑ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 3/2018 ΚΑΙ 4/2018 ΤΟΥ Σ.τ.Ε

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ Σ.Α ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.

 

  StE Symvoylio tis Epikrateias  Pilikia Stratiotikon  xrhmata

                 Τελεσίγραφο Σ.τ.Ε                            Απόστρατοι                      Συντάξεις Αποστράτων

Τέρμα τα ψέματα και τα σαλπίσματα νομής σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α.

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε με Πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικ. Σακελαρίου και εισηγήτρια την Σύμβουλο Επικρατείας Παν. Καρλή, εξέδωσε τις υπ’ αριθ. 3/2018 και 4/2018 αποφάσεις όπου σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος « Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να συμμορφώνεται άμεσα και πλήρως προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο , όπως ορίζει ο νόμος. Ο νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της Διοίκησης».

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.