To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Starfighter!!

Γράφει ο Μάρκος Κωνσταντίνου, Σγος ε.α (22ας Σειράς)

Έχω αναφερθεί εκτεταμένα στο παρελθόν για την συγκεκριμένη πτήση γιαυτό σήμερα θα κάνω μια διαφορετική αναδρομή που βεβαίως και δεν εξαντλεί τα χαρίσματα αυτού του πρώτου πουλαριού κούρσας, αλλά είναι μια προσωπική κατάθεση που απαντά στο ... γιατί το αγαπώ!
Γιατί ήταν μια σχεδίαση τουλάχιστον 15 χρόνια μπρος απ’ την εποχή του!
Γιατί η δομική του ακεραιότητα ήταν μοναδική!
Γιατί ήθελε τόλμη έστω και να ζωγραφίσεις σε χαρτοπετσέτα αεροσκάφος -και όχι πύραυλο- που το εμβαδόν του φτερού του θα είναι ίσο με εμβαδόν πηδαλίου και να περιμένεις πραγματικό πτητικό αποτέλεσμα!
Γιατί το πάχος πτέρυγας μια ίντσα και τα χείλη ξυράφια για αεροδυναμικότητα!

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Γράφει ο Επγός ε.α. Σεβαστός Βλαχογιάννης της 9ης Σειράς ΣΤΥΑ

Οι ηλικιωμένοι απόστρατοι, που έγραψαν ιστορία όταν υπηρετούσαν στην Πολεμική Αεροπορία, αντιμετωπίζονται πολύ συχνά σαν παθητικά μέλη της κοινωνίας μας.Η πενιχρή σύνταξή τους, η εκμετάλλευση, η καταπίεση, οι διακρίσεις, η στέρηση του δικαιώματος της κατάρτισης, της επαρκούς περίθαλψης και της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν ακόμη και οι κακοποιήσεις, οι προσβολές, οι φόνοι, οι βιασμοί και οι ξυλοδαρμοί, είναι μερικά από τα δεινά που βιώνουν οι συνταξιούχοι που τους καθιστούν θύματα της κοινωνίας μας.

F-102A - 24η Οκτωβρίου 1953: Η Αρχή!

Γράφει ο Μάρκος Κωνσταντίνου, Σγος ε.α (22ας Σειράς)
Αεροπλανική ιστορία και με … "σπάνιο" όπως πάντα σχόλιο!

Την 24η Οκτωβρίου την αφιερώνω σε όλους τους συναδέλφους που έδωσαν ζωή στα αεροσκάφη F-102A στη Αεροπορική Βάση της 114 Πτέρυγας Μάχης (1969-1977).
Την 24η Οκτωβρίου 1953, στη βάση των ΗΠΑ Edwards (California), ο Αρχιδοκιμαστής πιλότος Richard Lowe Johnson, της εταιρίας Convair, τμήμα της General Dynamics, πήγε το πρώτο πρωτότυπο YF-102 Delta Dagger, με αριθμό σειράς 52-7994, στην πρώτη παρθενική του δοκιμαστική πτήση.
Το YF-102 σχεδιάστηκε σαν ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο δελταπτέρυγο αναχαιτιστικό μαχητικό παντός καιρού, ικανό για 2 Mach (ταχύτητα διπλάσια του ήχου). Ήταν εξέλιξη του νεότερου πειραματικού Convair XF-92 Dart. Το F-102 σχεδιάστηκε να φορέσει τον κινητήρα Westinghouse XJ67-W-1 αλλά δε ήταν έτοιμος τότε γιαυτό προτιμήθηκε ο αεριοστρόβιλος κινητήρας με μετάκαυση Pratt & Whitney J57-P-11The J57 ... με δύο ομόκεντρα στροφεία αξονικής ροής αεροσυμπιεστή 16 βαθμίδων και 3 βαθμίδων στρόβιλο. Ο J57-P-11 έδινε 10.000 λίβρες ώση με επαύξηση στις 16.000 λίβρες με μετάκαυση.

Έτσι θα υπολογίσετε το ποσό επιστροφής των παράνομων κρατήσεων συμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ

Αντιγράφουμε απο το www.katechaki.gr

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ., Κανέλλος Νικολάου, με ένα ενημερωτικό κείμενο εξηγεί πως μπορεί ο οποιοσδήποτε αστυνομικός να υπολογίσει το ποσό που θα του επιστραφεί από τις μνημονιακές κρατήσεις που εφαρμόστηκαν.
Αναλυτικά το ενημερωτικό κείμενο

Για όσους συναδέλφους ερωτούν πόσο είναι το ποσό της επιστροφής των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων που υποχρεούται η Κυβέρνηση να μας καταβάλει, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ και με ποιο τρόπο θα το βρουν, τους ενημερώνω.

Θα κοιτάξουν τα παλαιότερα αναλυτικά σημειώματα της μισθοδοσίας τους. Το καθαρό ποσό που αναγράφεται ως μηνιαία δόση στο έξτρα αναλυτικό σημείωμα θα το πολλαπλασιάσουν με το 36. Το γινόμενο θα το διαιρέσουν με το 23. Το πηλίκο θα το πολλαπλασιάσουν με το 53 και το τελικό γινόμενο -αποτέλεσμα είναι το ποσό της επιστροφής.

Για παράδειγμα αν ο συνάδελφος έπαιρνε 50 ευρώ θα το πολλαπλασιάσει με το 36.
50*36= 1800
Στη συνέχεια θα το διαιρέσει με το 23
1800/ 23=78,26
Αυτό θα το πολλαπλασιάσει με το 53
78,26*53 = 4.147 ευρώ

Αυτό είναι το ποσό επιστροφής που θα του καταβάλλουν. Στο ποσό αυτό θα υπάρξει μικροποσό για τυχόν μισθολογικές ή διοικητικές προαγωγές που υπήρξαν.

 

ΠΗΓΗ: katechaki.gr

Μύθοι και αλήθειες για την επιστροφή ή όχι των «δώρων» στις συντάξεις

Το χρονικό της υπόθεσης και οι προεκτάσεις της πρόσφατης πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης  υπέρ του ενάγοντα.

Παρουσιάζουμε το άρθρο απο την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. Είναι του κ. Στέλιου Παπαπέτρου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η πρόσφατη απόφαση του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης, με την οποία κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε συνταξιούχο που προσέφυγε κατά διατάξεων του νόμου 4051/12 και όρισε την επιστροφή ποσού 11.184,57 στον συνταξιούχο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και διαφορετικές ερμηνείες, αλλά και τη δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος της αρμόδιας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση (αριθμός 3037/2018), θεωρεί ότι παράνομα κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης με βάση τους νόμους (4093/12, 4051/12) και ορίζει ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689 ευρώ για την κύρια σύνταξη ο ΕΦΚΑ και 4.495 ευρώ για την επικουρική το ΕΤΕΑΕΠ (σύνολο 11.184,57 ευρώ).

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;

Γράφει ο Σμηναγός ε.α. Παναγιώτης Καράμπελας
Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ)

Κάθε τρία (3) χρόνια καλούμαστε να αναδείξουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΑ για τα επόμενα τρία χρόνια.
Είναι μια δημοκρατική διαδικασία που αφορά όσους είναι μέλη της ΕΑΑΑ.
Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να επιλεγούν άτομα τα οποία με εθελοντική διάθεση θα μπορέσουν ναν ανταποκριθούν στις προσδοκίες των μελών της ΕΑΑΑ. Κύρια για την προβολή και επίλυση θεμάτων που μας απασχολούν, που δυστυχώς τελευταία συσσωρεύονται, από υπαιτιότητα των πολιτικών διαχειριστών της εξουσίας.

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.