Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

20 Νοεμβρίου 2020

Λιτός, χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα είναι φέτος ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).
Η συνέχιση της αποτροπής πολλαπλών σχεδίων και η αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα κι έξω από τις ΕΔ αποτελεί τη μόνιμη επωδό για το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ). Η ένταση και η διάρκεια της πανδημίας, αλλά και οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης που ακολουθεί, επιβάλει τον επανασχεδιασμό πολλών δεδομένων και τη ραγδαία επανιεράρχηση προτεραιοτήτων.
Όλοι αλλάζουμε τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και ενεργούμε.
Με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας για το λαό μας.
Το προσωπικό των ΕΔ συνειδητοποιεί την όλη εξελισσόμενη κατάσταση και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων και προτεραιοτήτων.
Αρκεί όμως, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία, να τείνουν ευήκοα ώτα στα οξυμένα καθημερινά προβλήματά μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!

Το Δ.Σ./Σ.Α.Σ

 

Ακολουθεί η ενημερωτική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

 

Εκδηλώσεις Εορτασμού Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων                        

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου (Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Την 08:00 επίσημη Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
  • Την 10:30 κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.
  • Την 17:09 επίσημη Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Επιπρόσθετα και για πρώτη φορά και κατόπιν συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς και έγκρισης της Βουλής των Ελλήνων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και από ώρα 18:00 έως 21:00 θα προβάλλεται στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, οπτικό αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η προβολή θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στο σύνδεσμο: https://geetha.mil.gr/zontani-metadosi-apo-to-mnimeio-toy-agnostoy-stratioti/

ΠΗΓΗ: https://geetha.mil.gr/ekdiloseis-eortasmoy-imeras-ton-enoplon-dynameon-2/

ΜΤΑ: Προβλήματα μετόχων/μερισματούχων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι 4μελή επιτροπή, μετόχων/μερισματούχων, πρόσφατα επισκέφθηκε το ΜΤΑ και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρό του, Απτχο (Ι) ε.α. κ. Δημήτριο Μιχαλολιάκο. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Νομικός Σύμβουλος του ΜΤΑ κ. Γεώργιος Λουκάς , όπου τέθηκαν τα παρακάτω οικονομικά προβλήματα των μετόχων/μερισματούχων:

Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19

Βρισκόμαστε ήδη, στην Ελλάδα και παγκόσμια, στη δεύτερη φάση της πανδημίας. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη, προχωρούν αναπόφευκτα σε καραντίνα. Το δεύτερο κύμα παρασέρνει μαζί του απραξίες, συγχύσεις, ανορθολογισμούς, φόβους, υστερόβουλους υπολογισμούς, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Αποκλεισμός Χώρων Στάθμευσης στο 251ΓΝΑ

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και για χρονικό διάστημα περίπου τριών (3) μηνών, θα εκτελούνται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαμόρφωσης των χώρων στάθμευσης.

Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των δικαιούχων περίθαλψης και νοσηλείας, καθώς και των επισκεπτών, εντός του 251ΓΝΑ.

Για τη διευκόλυνσή σας, παρακαλούμε όπως αποφύγετε τη μετάβασή σας στο Νοσοκομείο με Ι.Χ. όχημα.

 

ΠΗΓΗ: https://www.haf.gr/2020/10/apokleismos-choron-stathmeysis-sto-251gna/

Απόφοιτοι της ΣΤΥΑ, άξιοι τιμής

Το παράδειγμα του συναδέλφου Σωτήρη Καραμπούζη.

Μας γράφει ο εκλεκτός συνάδελφος…


Αξιότιμοι Συνάδελφοι καλησπέρα σας!

Ονομάζομαι Σωτήρης Καραμπούζης και τυγχάνω εν ενεργεία Αξιωματικός της ΠΑ, με το βαθμό του Σμηναγού. Την παρούσα χρονική στιγμή υπηρετώ στην 116 ΠΜ/336Μ ως Αρχιμηχανικός.
Επιπλέον έχω αποφοιτήσει από τις εξής σχολές:
(Α) ΣΤΥΑ, Αποφοίτηση το έτος 2003 με την 53η Σειρά ως Μηχανοσυνθέτης
(Β) Σχολή Ικάρων / Τμήμα Μηχανικών (ΣΜΑ), το έτος 2008 ως Μηχανικός Αεροσκαφών
(Γ) Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών / Πανεπιστήμιο Πειραιώς το έτος 2020.
Η ανάληψη των καθηκόντων μου έλαβε χώρα στις 28 Αυγούστου του 2020, στον Άραξο. Η εν λόγω Μοίρα, επιχειρεί με τα πλέον υπερσύγχρονα αεροσκάφη τα F-16 Blk 52+ Adv.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο πατέρας μου είναι απόφοιτος της ένδοξης ΣΤΥΑ, με την 28η σειρά σαν οπλουργός (ΤΟΠ σαν υπαξιωματικός και ΤΥΟ σαν αξιωματικός).
Το όνομα του πατρός μου είναι Ευάγγελος Καραμπούζης, Ασμχος (ΤΥΟ) ε.α.


Παρακαλώ για δημοσίευση της είδησης, στην έγκριτη εφημερίδα σας.
08-10-2020

Με σεβασμό,
Σγός (ΜΑ) Σωτήριος Καραμπούζης
Αρχιμηχανικός 336 Μ

Τις καλύτερες ευχές μας, τις πιο θερμές στον κ. Σ. Καραμπούζη. Μας κάνουν υπερήφανους οι επιλογές του και το ότι δεν ξεχνά τη ΣΤΥΑ. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο έργο του με ασφάλεια και καλή συνεργασία μεταξύ όλων των συναδέλφων στη Μοίρα και σε όλη τη Μονάδα της 116 ΠΜ. Κι εμείς θα είμαστε δίπλα του, δίπλα τους σε ό,τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Πάντα επιτυχίες!

Στον πατέρα του Ευάγγελο Καραμπούζη ευχόμαστε να χαίρετε το γιό του και του λέμε ότι είναι σίγουρα ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που μεγάλωσε τα παιδιά του.

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ

Απόφαση-«βόμβα» του Συνήγορου του Πολίτη για τα αναδρομικά του 11μήνου!!

Η ΕΝΥΠΕΚ μας ενημερώνει:

Με απόφαση-«βόμβα» η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη  και σε απάντηση σχετικού ερωτήματος που είχε τεθεί από τον συνταξιούχο κ.Απόστολο Καραπηδάκη, παίρνει θέση για τα αναδρομικά του 11μήνου και την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει ΜΟΝΟ τις περικοπές επί των κύριων συντάξεων, εξαιρώντας τις περικοπές επί των επικουρικών και τα Δώρα.

Η υπ’αριθ. 1439/2020 απόφαση της Ολομέλειας που επιδίκασε το 11μηνο των αναδρομικών αφορά ΟΛΕΣ τις περικοπές, σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη, τόσο αυτές που έγιναν βάσει του ν. 4051/12 όσο και αυτές του ν. 4093/2012, για το χρονικό διάστημα από 11-6-2015 έως 12-5-2016.

Διαβαστε περισσότερα   ΕΔΩ

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.