To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Οι ΑΣΣΥ δεν μπορούν να γίνουν ΑΤΕΙ!!!!!

Σε απάντηση Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ισοτιμία πτυχίων αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)» ο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, απήντησε ότι:

"Η θεσμοθέτηση της ισοτιμίας των πτυχίων ΑΣΣΥ, που ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, με τα πτυχία των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τεχνολογικού τομέα, δεν καθίσταται εφικτή σε πρακτικό επίπεδο"

Περοσσότερα   ΕΔΩ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ του Δ.Σ του Σ.Α.Σ

28.03.2020

Αγαπητοί φίλοι, απόφοιτοι Σ.Τ.Υ.Α

Ο Σ.Α.Σ εφαρμόζοντας την απαγόρευση των μετακινήσεων λόγω της επικινδυνότητας για τη μετάδοσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό και θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ των μελών του Δ.Σ, όπως πάντα πρωτοπόρος, πραγματοποίησε με επιτυχία ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 ωρών, με συμμετοχή 9 από τα 11 Μέλη του Δ.Σ.

Aπαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την Επικράτεια

Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί, σήμερα 23/3/20, η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, σε όλη την ελληνική Επικράτεια χωρίς καμία εξαίρεση, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Το μέτρο περιλαμβάνει εξαιρέσεις στους πολίτες που οφείλουν να την εφαρμόζουν, μια και η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Διάθεση του ΝΙΜΤΣ για κάλυψη αντιμετώπισης του κορωνοϊού κι άλλες διατάξεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΠΝΠ (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) με ΦΕΚ 68/20-3-2020τ.Α΄ η οποία αποτελείται από 72 άρθρα και τίτλο:
«Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».
Στο τεσσαρακοστό πέμπτο Άρθρο αναφέρεται η διάθεση του Νοσηλευτικού ιδρύματος Μετοχικού ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) για τέσσερις μήνες,

Δελτίο Τύπου Ε.ΚΕ.Α για τον κορωνοϊό COVID-19

Δείτε   ΕΔΩ   τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) για τον κορωνοϊό COVID-19

Μένουμε ψύχραιμοι – Δίνουμε αίμα!

ΜΤΑ Δάνεια - Μέτρα Πρόληψης για τον COVID 19

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και με κύριο μέλημα την προστασία του προσωπικού και των συναλλασσόμενων: η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ), αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας το κοινό θα εξυπηρετείται είτε τηλεφωνικά είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Επίσης, ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους EΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (1.250.000,00 €) για την πληρωμή ισόποσης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του . Oικ έτος 2020 για την υποχρέωση για χορήγηση δανείων σε φυσικά πρόσωπα (μετόχων - μερισματούχων). Δείτε την απόφαση εδώ. ΑΔΑ: 66ΕΨ46ΨΧΗ5-1ΟΞ

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.