Αυτοτελή Ιστοσελίδα του ΜΤΑ

Με δικαιολογημένη, λογική καθυστέρηση η Δκση του ΜΤΑ σχεδίασε και εξέπεμψε, τελευταίο απ’ τα τρία ΜΤ, επιτέλους, την αυτοτελή ιστοσελίδα του ΜΤΑ. Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια, ομολογουμένως ήταν κάτι που έλειπε. Σαν πρώτη άποψη αισθητικά θυμίζει ιστοσελίδα της μητρικής ΠΑ. Θα μπορούσε να ξεφύγει λίγο και να γίνει πιο φιλική στον αναγνώστη. Λείπουν π.χ. κάποιες  φωτο που έχουν οι άλλες δύο ιστοσελίδες των ΜΤ. Επί της ουσίας θα επανέλθουμε. Όμως προτρέπουμε και τα μέλη μας να την επισκεφτούν και να προτείνουν, καλόπιστα, τυχόν βελτιωτικές προτάσεις. Καλή πλοήγηση στην ιστοσελίδα!   https://mta.haf.gr/

mta

Η Ετήσια Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ)

Η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου θα γίνει τη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στη ΛΑΕΔ (Ρηγίλλης 1 ΑΘΗΝΑ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρες μενού, άφθονο κρασί και αναψυκτικά, ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς απο λαογραφικό συγκρότημa.

Φιλική συμμετοχή: Air Boys

Για προσκλήσεις απευθύνεστε στούς:
Γεώργιο Μαριόλη τηλ: 6983512085
Γεώργιο Πετρόπουλο τηλ: 6983531247
Γραφεία Συλλόγου τηλ: 2103634377

Εθιμοτυπική Συνάντηση με τη Βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου

Την Παρασκευή 03-01-2020 ο πρόεδρος, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας, ο ταμίας, Σγος ε.α Βασίλειος Παπαδόπουλος και το μέλος, Σμχος ε.α. Κων/νος Παπαγεωργίου, του Παραρτηματος Λάρισας του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Α.Σ), συναντήθηκαν με τη βουλευτή της ΝΔ του νομού, κ. Στέλλα Μπίζιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος του συλλόγου, όπως η διάλυση της σχολής και οι προτάσεις του συλλόγου για την ιστορική της συνέχεια ενώ μεταφέρθηκε η καθολική διαφωνία των υπαξιωματικών στην πρόθεση δημιουργίας σώματος Υπαξιωματικών με καταληκτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή. Για όλα τα θέματα ζητήθηκε η υποστήριξη της κ. Βουλευτή η οποία δεσμεύθηκε για την προώθησή τους αρμοδίως.

Διάλυση ΣΤΥΑ - ΣΥΔ - ΣΙΡ

Σε υλοποίηση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4407/2016 (Α΄ 134), όπου νομοθετήθηκε η ίδρυση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Μ.Υ.Α.).

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4809/24.12.2019 η απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή με Αριθμό  Φ.036/ΑΔ.1729/Σ.198, που προβλέπει μ’ ένα άρθρο τη «Διάλυση ΣΥΔ - ΣΤΥΑ – ΣΙΡ».

Η απόφαση της διάλυσης έρχεται μετά την αποφοίτηση των τελευταίων Σειρών των παραγωγικών μας Στρατιωτικών Σχολών. Σύμφωνα δε με το ν. 4407/2016 (Α΄ 134) θ’ ακολουθήσει ο καθορισμός κάθε σχετικής αναγκαίας λεπτομέρειας οργανωτικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση της διάλυσης και ο οποίος δεν θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε όλο το ΦΕΚ   ΕΔΩ

Επίσκεψη στο 251ΓΝΑ

Ο Σύλλογός μας λόγω των εορτών των Χριστουγέννων θέλοντας να προσφέρει την αγάπη του και την συμπαράστασή του στους ασθενείς αποφοίτους της Σχολής μας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 20/12/2019 στις 10:00 το 251 ΓΝΑ.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας παρευρέθηκαν: Ο Α’ Αντιπρόεδρος Σμηναγός ε.α. κ. Δημήτριος Παναγιώτου, ο Κοσμήτορας Σμήναρχος ε.α κ. Γεώργιος Μαριόλης, ο Ταμίας Αντισμήναρχος ε.α  κ. Παναγιώτης Βούλγαρης τα μέλη  του Δ.Σ, Σμήναρχος ε.α κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και  Σμήναρχος ε.α κ. Ιωάννης – Ελευθέριος Μπουμπάρας, καθώς επίσης και τα μέλη του συλλόγου Σμήναρχος ε.α κ. Δημήτριος Δήμου και  Επισμηναγός ε.α κ. Δημήτριος Μανιώτης.

Με την άφιξή μας, μας υποδέχθηκαν στην αίθουσα Συσκέψεων όπου είχε παράθεση καφέ ο Διοικητής του νοσοκομείου Ταξίαρχος (ΥΙ) κ. Γεώργιος Ζλατάνος, και ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος (ΥΙ) κ. Δ. Κωστόπουλος.

Στην συζήτηση - ενημέρωση που επακολούθησε ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε για θέματα του 251 ΓΝΑ, όπως η οικονομική κατάσταση και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου, καθώς και τις ελλείψεις του νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και τις επερχόμενες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις του Νοσοκομείου στον επιστημονικό τομέα, στον ιατρικό εξοπλισμό και στη παροχή υπηρεσιών. Επίσης μας ζητήθηκε να συνδράμουμε, μέσω του εθελοντισμού, στην κάλυψη θέσεων γραμματειακής υποστήριξης.

Στην συνέχεια ο Σύλλογος ενημέρωσε την Διοίκηση του νοσοκομείου για θέματα τα οποία απασχολούν τα ε.ε και ε.α μέλη του.

Ακολούθησε ανταλλαγή ευχών με την Διοίκηση του νοσοκομείου και στη συνέχεια, με συνοδό την Διευθύνουσα Ταξίαρχο (ΥΙ) κ. Παναγιώτα Γούλα έγινε επίσκεψη στους ασθενείς αποφοίτους της σχολής μας, όπου προσφέρθηκαν δώρα Αγάπης και ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Τέλος πραγματοποιήθηκε εθυμοτική επίσκεψη και στον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΑ Υποπτέραρχο (ΥΙ) κ. Δημήτριο Χατζηγεωργίου.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη σε Αρχηγό ΑΤΑ

Την Τρίτη 17-12-2019 το ΔΣ του Σ.Α/ΣΤΥΑ-Παράρτημα Λάρισας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχηγό της Τ.Α, Απτχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της διάλυσης των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ και του σώματος των υπαξιωματικών.

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τον κ. Αρχηγό για την υποδοχή και τον χρόνο που μας διέθεσε.

Για το ΔΣ

Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας
Πρόεδρος Σ.Α. ΣΤΥΑ/Παράρτημα Λάρισας

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.