Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ στον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας

Την Τετάρτη 21-7-2021 το Παράρτημα Λάρισας του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ

Ανακοινοποιείται η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΑΑΑ

 1.  Σας ενημερώνουμε ότι στρατεύσιμος της  ΕΑΑΑ (κεντρικά) διαπιστώθηκε ότι έχει  κορωνοϊό.  Η ΕΑΑΑ τίθεται σε 15νθημερη καραντίνα βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου. Θα λειτουργεί μόνο το τμήμα παραθερισμού από ώρας 09:00 μέχρι 13:00 στις εργάσιμε ημέρες και  από τις οικίες των κατωτέρω:

- Ανθσγος Αναστάσιος Σκλάβούνος από 21/7/2021 έως 30/7/2021 τηλ.6983521742 και
- Σγος Βασίλειο Κυριαζής από 2/8/2021 τηλ.6983502356.


Ασμχος (Ρ) ε.α. Ιωάννης Κρανιάς
Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Μ.Κ. ΡΑΧΩΝ

 

Την Τετάρτη 19/05/2021 στην Μ.Κ. Ραχών ενώπιον του Δ/κτού της Δ.Α.Κ. Σμηνάρχου Θεοφάνη Σακοράφα έγινε η παράδοση-παραλαβή διοίκησης από τον Σμηναγό (ΤΤΗ) Κωνσταντινο Παπαγεωργίου (43η Σειρά Σ.Τ.Υ.Α.) στον Σμηναγό (ΤΜΜ) Νικόλαο Καφαραντζή (44η Σειρά Σ.Τ.Υ.Α.).

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Σ.Α.Σ. εκπροσώπησαν ο Ταμίας του συλλόγου Ασμχος (ΤΕΑ) ε.α κ. Παναγώτης Βούλγαρης και ο εκπρόσωπός του, στο Ν. Φθιώτιδας, Σγός (ΤΤΗ) ε.α κ. Ιωάννης Ευθυμίου.

Στον νέο Διοικητή ο Σ.Α.Σ. εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σ.Α.Σ για Αντικατάσταση Εκπροσώπου Αχαΐας - Αιτωλ/νίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ στη συνεδρίασή του της 23/6/21(αρ.πρακτ.09/230621) έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του εκπρόσωπου του Σ.Α.Σ στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλ/νίας Σμχου ε.α. κυρίου Ιωάννη Ζαχαράκη για αντικατάστασή του για προσωπικούς του λόγους και όρισε νέο εκπρόσωπο του Συλλόγου στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλ/νίας τον Αντισμήναρχο (ΤΤΗ) ε.α. Σπυρίδωνα Χρονόπουλο, της 29ης Σειράς ΣΤΥΑ. Δνση: Ευρώτα 12,  264 42 Πάτρα,

τηλ.: 2610461884 – 6983503029, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου ευχαριστούν τον κύριο Ιωάννη Ζαχαράκη για την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά του. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας εκ του σύνεγγυς. 

Στον κ. Χρονόπουλο ευχόμαστε καλή επιτυχία, αν και είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.

 

Παρατίθεται η επιστολή – εισήγηση του κ. Ζαχαράκη:

 

 

Aγαπητοί Συνάδελφοι Μέλη Αποφοίτων ΣΤΥΑ, σύμφωνα με το πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου Νο. 688/12-01-20116, ανέλαβα εκπρόσωπος Σ.Α.Σ στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλ/νίας. Λόγω μετακόμισης στην Αθήνα, για προσωπικούς λόγους, θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη συνεργασία που είχατε μαζί μου.

Σε αντικατάστασή μου, πρότεινα στο Δ.Σ. του Συλλόγου τον Ασμχο (ΤΤΗ) ε.α. Χρονόπουλο Σπυρίδων.

τ. Εκπρόσωπος Αχαΐας Αιτωλοακαρνανίας

      Ιωάννης Ζαχαράκης Σμχος (ε.α.)

Εγκαίνια Χώρου Ιστορικών Εκθεμάτων ΑTA

Εγκαινιάστηκε το νέο Μουσείο της ΠΑ στο ΑΤΑ «ΜΟΡΦΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» στη Λάρισα και ήδη άνοιξε τις πύλες του για το κοινό.
Κορωνοϊού επιτρέποντος, την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) η τελετή εγκαινίων του Χώρου Ιστορικών Εκθεμάτων ΑΤΑ, με τίτλο «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος».

Δημήτριος Καμπέρος, ο Τρελοκαμπέρος

Αναβίωση πτήσης με υπερελαφρύ υδροπλάνο στη μνήμη του Υπολοχαγού Πυροβολικού Δημητρίου Καμπέρου, πρώτου Έλληνα Στρατιωτικού Αεροπόρου (στο δρομολόγιο Όρμος Παλαιού Φαλήρου – Ν. Ύδρα – Όρμος Παλαιού Φαλήρου) για πρώτη φορά μετά από 109 χρόνια θα υλοποιηθεί την 28η 10:00 Ιουν. 2021 σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνου και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.