To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

07
Μαϊ

ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Με ποια λόγια μπορεί κάποιος να σε περιγράψει και με ποια λόγια να σε αποχαιρετίσει. Πολλές σελίδες θα χρειαστούν. Πίκρα και πόνος θα μείνει στο διάβασμά τους. Αλλά και περηφάνεια.
Ήσουν από νέος ασυμβίβαστος με το παρόν. Αναζητούσες το καλλίτερο αύριο. Δεν επαναπαύθηκες με την επιτυχία σου να μπεις στη ΣΤΥΑ. Δεν άργησε να πάρεις το πτυχίο σου. Αποστρατεύτηκες και άρχισες να υπηρετείς τη Θέμιδα.
Στις αναζητήσεις σου συνάντησες τον ΣΑΤΠΑ. Το Σύλλογο, που κάποιοι συνάδελφοι, απόφοιτοι της ΣΤΥΑ, στελέχη της ΕΑΒ και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είχαν ξεκινήσει.
Σαν το έμαθες έτρεξες να τους συναντήσεις. Να τους συγχαρείς και να ζη-τήσεις να συνταχθείς στον κοινό αγώνα καταξίωσής του.
Πρωταγωνιστής από τις πρώτες ώρες της εκεί παρουσίας σου. Αμέσως με τις πρώτες εκλογές ανάδειξης ΔΣ υπέβαλες υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου. Και την κέρδισες. Τι το σημαντικότερο δώρο για τον νεοφώτιστο ΣΑΤΠΑ!
Μαζί με φιλόδοξους συναδέλφους, Μέλη στο ΔΣ, αφιερώθηκες στην οργάνωση και στην προβολή του. Με πρώτη πρότασή σου έγινε αποδεκτή η προσαρμογή του αρχικού τίτλου του Συλλόγου, ώστε να απαντά στις ευρύτερες προσδοκίες των αποφοίτων της ΣΤΥΑ, μετονομάζοντάς τον σε Σύλλογο Απο-φοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ)!!

Η αρθρογραφία σου, με πέννα κοφτερή, καυστική, αλλά τεκμηριωμένη, προκάλεσε την προσοχή και το ενδιαφέρον συναδέλφων. Προβλημάτισε, όμως και ανησύχησε υπηρεσιακά κλιμάκια, αλλά και ενόχλησε ταγούς της πολιτικής ζωής του τόπου. Τάραζε τα λιμνάζοντα νερά της αυθαιρεσίας.
Είχες μετατρέψει το δικηγορικό σου γραφείο σε παράρτημα του ΣΑΣ. Διέθε-τες ατέλειωτες ώρες του επαγγελματικού σου χρόνου για την προαγωγή του έργου του.
Με πρότασή σου εκδόθηκε η εφημερίδα του Συλλόγου. Από δισέλιδη στο πρώτο της φύλλο, έφτασε να εκτυπώνεται και σε πολύ περισσότερες ανά περίπτωση σελίδες, στο διάβα του χρόνου!! Ενημερωτική, αλλά και ενοχλητική όταν αποκάλυπτε αλήθειες και αδικίες. Αποκαταστάθηκαν, όμως, πολλές.
Σε έμαθαν, σε γνώρισαν πολλοί συνάδελφοι. Βοήθησες πάρα πολλούς με τις νομικές γνώσεις σου και σε ευγνωμονούσαν. Ήσουν φιλικός και φίλος με πολλούς. Πολύ ωραίος στις παρέες. Ταυτότητα του Συλλόγου αναγνωρισμένη.
Ο Σ.Α.Σ έγινε ευρύτατα γνωστός. Πρώτος Σύλλογος αποφοίτων παραγωγικών Σχολών της ΠΑ. Στην αρχή, πολλοί τον θεώρησαν ως διασπαστικό στοι-χείο, μέχρι να αντιληφθούν τη χρησιμότητά του και να τον μιμηθούν δημιουρ-γώντας ανάλογους Συλλογικούς φορείς, σε όλα τα όπλα.
Με ανεξάντλητες αντοχές, σκληρή δουλειά, με καλές και κακές στιγμές, δεν γόγγυσες, δεν πτοήθηκες. Σε επτά (7) Διοικητικά Συμβούλια πρόσφερες ανυπολόγιστες υπηρεσίες στο Σύλλογο και πολύ χρήσιμα πεπραγμένα, ιδιαίτερα για τους εν ενεργεία συναδέλφους. Αναβαθμίστηκε το κύρος των αποφοίτων της ΣΤΥΑ. Έμαθε ο κόσμος το σημαντικό έργο τους στην ΠΑ. Η ΣΤΥΑ έγινε φάρος προσέγγισης υψηλού επιπέδου νέων στους κόλπους της.
Και όταν έκρινες ότι πρέπει να τερματίσεις την άμεση εμπλοκή σου στα διο-ικητικά του Σ.Α.Σ, δεν σταμάτησες ποτέ την προσφορά σου στους διαδόχους σου στον ΣΑΣ. Ως Νομικός του Σύμβουλος πρόσφερες σημαντικότατες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές του. Πάντα ήσουν πρόθυμος και αποτελεσματικός.
Και τώρα; Χωρίς την ανάσα σου, χωρίς την ζωντανή ύπαρξή σου, είναι φυσικό να σε αναζητούμε πολύ περισσότερο. Είναι μια τραγική αλήθεια, πως όταν χάνεις για πάντα κάτι και ιδιαίτερα κάποιον, που ήταν και σημαντικός, τότε καταλαβαίνεις τι είχες και τι έχασες.
Ναι αγαπημένε μας Πρόεδρε. ΤΩΡΑ το καταλαβαίνουμε. Σε είχαμε δεδομένο - παρόντα. Η βοήθειά σου, πάντα καταλύτης. Το κενό σου, όμως, δυσαναπλήρωτο. Η σφραγίδα σου στον Σ.Α.Σ, μένει ωστόσο ανεξίτηλη.
Βέβαια, οι δικοί σου άνθρωποι θα νοιώσουν τον πόνο πιο έντονα. Την απουσία σου πιο σκληρή. Καλό κουράγιο. Όμως, ότι ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος, θα τους κάνει περήφανους. Ίσως αυτό να μεγαλώνει τον πόνο. Αντιφατικό, βέβαια. Μια τρανή πραγματικότητα, όμως.
Καλό σου ταξίδι Πρόεδρέ μας. Καλό παράδεισο. Καλή ανάπαυση. Καλή αντάμωση.

Παναγιώτης Καράμπελας
Επίτιμος Πρόεδρος Σ.Α.Σ

Share this post

Διαβάστηκε 387 φορές