06
Νοε

Πρόσληψη στον Νατοϊκό Οργανισμό “NSPA

γράφει ο Μάρκος Κωνσταντίνου

Απόφοιτος 22ας σειράς ΣΤΥΑ markos

Θα ήθελα να γνωστοποιήσω ( άτυπα ) την δυνατότητα που υπάρχει για προσλήψεις στον Νατοϊκό Οργανισμό “NSPA” (NATO SUPPORT AND PROCUREMENT AGENCY πρώην NAMSA) με έδρα το Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι δεν είμαι εξουσιοδοτημένος για τέτοιου τύπου ενημέρωση και αυτό έχει δύο «κακές» όψεις :

  •  η πρώτη πως αν μαθευτεί (τίποτα κρυφό) μπορεί να υπάρξουν συνέπειες εις βάρος μου για τις οποίες αδιαφορώ.
  •  η δεύτερη είναι πως μπορεί να σας περάσω εσφαλμένη πληροφορία άθελα μου σχετικά με ότι επίσημα ισχύει ή πρόκειται να ισχύσει από τη στιγμή που σας το κοινοποιώ. Αναλαμβάνω το ρίσκο, γιατί ως γνωστό προέχει η ενημέρωση και είναι στην κρίση του καθενός να το ερευνήσει και να το αξιολογήσει.

Στο δια ταύτα λοιπόν , προερχόμενος από τη ΣΤΥΑ (22α Μηχανικός) είμαι για τον οργανισμό ένας “Technical Officer” κατηγορίας “Α2” που προσελήφθηκα μετά από σχετικό διαγωνισμό το 2001 σε ηλικία 51, για τις ανάγκες συντήρησης και εφοδιασμού των Α/Φ C-130 και P/3 (που τώρα έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει όλους τους τύπους αεροσκαφών -εκτός AWACS- των Νατοϊκών χωρών μελών) και συνταξιοδοτούμαι τον ερχόμενο Γενάρη λόγω ορίου ηλικίας 65 ετών!

H NSPA, έχει περί τα 1300 άτομα που εργάζονται σε καμιά δεκαριά “Προγράμματα” με αντικείμενο την “Technical & Logistic” υποστήριξη συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων των χωρών μελών όπως η Ελλάδα.
Οδηγίες προς τυχόν ενδιαφερόμενους:
1. Οι θέσεις ανακοινώνονται και οι προσλήψεις πραγματοποιούνται από τον οργανισμό μέσω διαδικασίας του HR και όχι από μεμονωμένα πρόσωπα (όσο μεγάλες θέσεις και αν κατέχουν)!
2. Συμβουλευθείτε το επίσημο “site” της NSPA στο διαδίκτυο http://www.nspa.nato.int/en/index.htm (αλλά και στο Facebook: https://www.facebook.com/NATO.Support.Procurement.Agency/  ) προκειμένου να αποκτήσετε μια καλή εικόνα για τον οργανισμό.
3. Συμβουλευθείτε το επίσημο “site” της NSPA στο διαδίκτυο (αλλά και στο Facebook) προκειμένου να δείτε τις θέσεις που προκηρύσσονται, τη περιγραφή εργασίας και τα προσόντα.
4. Η έγκαιρη ενημέρωση σας εξαρτάται ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ και την συνεχή (καθημερινή επίσκεψη σας στη σελίδα) για να παρακολουθείτε τι ανακοινώνεται στα “NASPA Vacancies” : http://www.nspa.nato.int/en/employment/employment.htm
5. Διαβάστε προσεκτικά τις προϋποθέσεις – προσόντα που απαιτεί η πρόσληψη! Μην απογοητευθείτε αν δεν τα πληροίτε όλα τα προσόντα ...εσείς προσπαθήστε! Κανείς απαραίτητα δεν είναι καλύτερος από εσάς!
6. Φυσικά τα βασικά προσόντα είναι απαραίτητα! ...δεν μπορείτε να πάτε γραμματείς π.χ χωρίς σοβαρή γνώση ξένων γλωσσών!
7. Αδιαφορήστε αν η θέση είναι χαμηλά στην ιεραρχία, από σας εξαρτάται να εξελιχθείτε στο μέλλον.
8. Αφήστε τον οργανισμό να ανησυχεί για την ηλικία σας! Εκτός αν άλλως αναφέρεται, εσείς προσπαθήστε όσο μεγάλος ή μικρός και αν είστε ...εξυπακούεται πως εφόσον το όριο είναι 65 μην επιχειρήσετε από τα 62!
9. Ναι! Κατά βάση, και από Ελληνικής πλευράς, ευνοούνται οι συνταξιούχοι από παραγωγικές σχολές Αξ/κών αλλά δεν (αρν) αποκλείονται και οι άλλοι ακόμη και εκτός στρατιωτικών σχολών αναλόγως προσόντων π.χ ο γιός σας που τελείωσε το Οικονομικό κλπ! Συνεπώς μην έχετε κανένα ενδοιασμό.
10. Ξένη-ξένες γλώσσες! Ανάλογα τι ζητάει η προδιαγραφή εργασίας για τη συγκεκριμένη θέση! Σαν κανόνας;;; Αρχίστε ή τελειοποιείστε τα αγγλικά σας ΧΘΕΣ (ξεχάστε τα «...μα έχω proficiency» κλπ) εννοώ πραγματικά αγγλικά!
11. Και τελικά το κλειδί είναι ...προσπαθήστε και ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ!!! Ξεχάστε καλόπιστες εμπειρίες κάποιων που θα σας πουν «...έλα μωρέ προσπάθησα και εγώ πριν καιρό και έσπασα τα μούτρα μου! Δεν μπαίνεις εκεί εκτός αν δεν είσαι του συστήματος...» κλπ κλπ κλπ ... Επισημαίνω: “ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ” ! ...Απλά δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε ή δεν είχαν τα προσόντα! Έτσι απλά! Όλα τα αλλά είναι δικαιολογίες!
12. Αν ξέχασα κάτι συγχωρέστε με δεν είναι από σκοπιμότητα!
13. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε διευκρίνιση το email μου είναι στην διάθεση του Συλλόγου. Αποτανθείτε στον Σύλλογο και γράψτε μου. Θα σας απαντήσω.

Share this post

Διαβάστηκε 1207 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.