20
Νοε

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα τιμηθεί η φετινή εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ΕΔ προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Η φετινή γιορτή θα εορταστεί, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό πόλεων, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών. Παράλληλα, θα γίνουν επίσημες δοξολογίες. Στην Αθήνα θα χωροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το επίσημο σποτ για τη γιορτή των ΕΔ, θα προβάλλεται σε τηλεοπτικά κανάλια και στα video wall του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ.

Φωταγωγημένο με την ελληνική σημαία θα είναι το ΥΠΕΘΑ στη Μεσογείων, ενώ 20 και 21 Νοεμβρίου, στις ηλεκτρονικές πινακίδες των κεντρικών λεωφόρων της Αθήνας θα προβάλλεται μήνυμα για την Ημέρα των ΕΔ και η αφίσα του εορτασμού.

Σε Ημερήσια Διαταγή του ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου για την Ημέρα των ΕΔ τονίζεται, μεταξύ άλλων:
Η 21η Νοεμβρίου, είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.

Τιμούμε τη μνήμη των αμέτρητων ηρώων, οι οποίοι στο διάβα των αιώνων υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τα υψηλά ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, αλλά και τη σημερινή γενιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων που άοκνα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποδεικνύουν πως διαθέτουν άριστη εκπαίδευση, εξαιρετική μαχητική ικανότητα και πνεύμα αυτοθυσίας, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του Έθνους.

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ασφαλείας, παρά τις τάσεις αστάθειας που έχουν διαμορφωθεί στο ευρύτερο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, δίνετε νυχθημερόν σκληρό αγώνα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ισχυρές, αξιόμαχες και έτοιμες να επιτελέσουν την αποστολή τους.

Είστε η Αξιόπιστη και ετοιμοπόλεμη δύναμη Αποτροπής.

Είστε ο Εγγυητής της Εδαφικής Ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας.

οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αναβαθμίζονται συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, σε μέσα, σε υποδομές και θωρακίζονται με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα προβολής ισχύος τελευταίας γενιάς, ενισχύοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Παράλληλα, οι ΕΔ της χώρας δραστηριοποιούνται σε κοινωνικές δράσεις, σε όλη την επικράτεια, σε τομείς όπως, η υγεία, η έρευνα και η διάσωση, οι αεροδιακομιδές, η κατασκευή έργων κοινής ωφέλειας καθώς και η συνδρομή στην αντιμετώπιση εκτεταμένων φυσικών καταστροφών. Η συμμετοχή του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της υγειονομικής κρίσης είναι καταλυτική.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ΕΔ συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν, στηριζόμενες στην εμπειρία που διαθέτουν, στον επαγγελματισμό και στο ζήλο που τις διακρίνει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και αγάπη του ελληνικού λαού και συσπειρώνει τις δυνάμεις ολόκληρου του Ελληνισμού.

Ολόκληρη η ΗΔ, εδώ:  https://www.mod.mil.gr/imerisia-diatagi-ypoyrgoy-ethnikis-amynas-k-nikolaoy-panagiotopoyloy-tin-imera/

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους μας!

Share this post

Διαβάστηκε 92 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.