05
Νοε

ΣΜΥΑ ΚΑΙ EMAR - 66

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής ΣΜΥΑ παρουσία Διοικητή ΔΑΕ Υποπτεράρχου (Ι) Κωνσταντίνου Κελλάρη , του Διοικητή της Σχολής ΣΜΥΑ Ταξιάρχου (Ι) Γεωργίου Τσενεκίδη και του επόπτη εκπαίδευσης Επισμηναγού (ΤΗΓ) Γεωργίου Καψάλη  με αντιπροσωπία του ΣΑΣ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Σμήναρχο ε.α. Δημήτρη Φαλτάιτς, τον Β΄ Αντιπρόεδρο του συλλόγου Επισμηναγό (ΤΜΑ)  Νικόδημο Παράκατη και το μέλος του ΣΑΣ Σμηναγό ε.α. Μάρκο Κωνσταντίνου , προκειμένου να συζητηθεί η επίπτωση μιας ενδεχόμενης ή επικείμενης εφαρμογής του (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας και κατ επέκταση του ΓΕΕΘΑ/Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοϊας  “ΕΣΑΑ”) Εκπαιδευτικού προτύπου κατά EMAR-66, με ακόλουθη πιθανή ταπείνωση της τριετoύς και ανωτέρας εκπαίδευσης ακαδημαϊκού προφίλ της ΣΜΥΑ.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε λεπτομερή συγκριτική ανάλυση της ποιότητας και ποσότητας μαθημάτων κατ’ έτος μεταξύ ΣΜΥΑ και EMAR-66 με αποτέλεσμα την πλήρη τεκμηριωμένη παρουσίαση της ανησυχίας του Συλλόγου αλλά και της πλήρους διαβεβαίωση εκ μέρους της παρούσης ηγεσίας της ΠΑ πως δεν πρόκειται να θιγεί η ποιότητα και το ακαδημαϊκό επίπεδο της Σχολής σε καμία περίπτωση.

Η αντιπροσωπία με την συνοδεία του Δκτου επισκέφθηκε τα διδακτήρια και εγκαταστάσεις εργαστηρίων της Σχολής σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί η επάρκεια και τυχόν ελλείψεις σε εργαστηριακό υλικό. 

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επάρκεια ακαδημαϊκής κοινότητας (ωρομίσθιοι επιστημονικοί εκπαιδευτές) και όμοια καθώς και διαχείριση ανθρώπινου τεχνικού δυναμικού στην Π.Α γενικότερα. 

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου έμεινε εξαιρετικά ικανοποιημένη για την ταύτιση απόψεων διατήρησης του ακαδημαϊκού επιπέδου της Σχολής αλλά και στις ανησυχίες σε θέματα που αφορούν στην παραπέρα βελτίωση της όπως εργαστήρια και όμοια.  

Αυτή η ευχάριστη και δημιουργική ατμόσφαιρα σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει, δεδομένου πως άνθρωποι και καταστάσεις εύκολα μεταβάλλονται -για οποιονδήποτε λόγο- και θα πρέπει να είμαστε έγκαιρα παρόντες για τυχόν αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Σχολής. Φυσικά και η κατακόρυφη -και όχι μόνο- ενημέρωση της ηγεσίας συνεχίζεται αδιάκοπα εκ μέρους του Συλλόγου.” 

 

                                                                                                 ΤΟ Δ.Σ/Σ.Α.Σ

Share this post

Διαβάστηκε 201 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.