25
Σεπ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ στον Δκτη ΣΜΥΑ

Την Παρασκευή 24-09-2021 ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ) πραγματοποίησε επίσκεψη στον Διοικητή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Τσενεκίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους ε.ε. αποφοίτους της σχολής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων, την μετονομασία της ΣΜΥΑ σε Σχολή Τεχνολόγων Αεροπορίας (Σ.Τ.Α), τη συμπερίληψη, στις κατευθύνσεις του μηχανογραφικού του υπουργείου παιδείας, των ιστορικών ονομάτων των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ καθώς και σε ζητήματα σταδιοδρομικής εξέλιξης.

Ο κ. Δκτης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύνολο των θεμάτων και εξήρε το έργο των τεχνικών στην Πολεμική Αεροπορία. Παράλληλα ενημέρωσε για την αναβάθμιση της Σχολής σε: κτιριακές εγκαταστάσεις, εργαστήρια Ακαδημαϊκή Εκπ/ση καθώς και για την δημιουργία Μουσείου των Ιστορικών Σχολών. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ, Σμχος ε.α Δημήτρης Φαλτάιτς, το μέλος του Δ.Σ του Σ.Α.Σ Επγος (ΤΜΑ) Κων/νος Ρεβύθης, ο πρόεδρος του ΣΑΣ/Παράρτημα Λάρισας Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας, και ο επίτιμος πρόεδρος του Σ.Α.Σ, Σγος ε.α Παναγιώτης Καράμπελας .

Στον κ. Δκτη της Σχολής Επιδόθηκε Υπόμνημα με τις θέσεις του Συλλόγου και Τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Σ.Α.Σ. Σε ανταπόδοση στην αντιπροσωπεία του Σ.Α.Σ δόθηκαν αναμνηστικά νομίσματα δύο όψεων με το έμβλημα της Σχολής.

 

20210924 135216

 

Share this post

Διαβάστηκε 504 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.