25
Σεπ

Τιμητική επίσκεψη στην 114 ΠΜ, Αεροδρόμιο Τανάγρας

Γράφει ο Βλαχογιάννης Σεβαστός, Επγός ε.α. 9η Σειρά ΣΤΥΑ


Στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 π.μ. επισκέφθηκα κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή της Μονάδας Σμηνάρχου κ. Δημ. Γεωργίου το αεροδρόμιο Τανάγρας (114 ΠΜ).
Η φιλοξενία του ήταν απίστευτη -πέρα από κάθε προσδοκία!
Με υποδέχτηκε ένας εξαίρετος κι ευγενής διοικητής, ο οποίος μου έκανε τρομερή εντύπωση και με συγκίνησε!

Με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο με ξενάγησε σε όλες τις επιστασίες και πίστες, όπου εργάζονται Έλληνες Μηχανικοί. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα! Ήταν το κάτι άλλο! Δεν το περίμενα, μετά από τόσα χρόνια να ξαναπερπατήσω στα μέρη που άλλοτε κατέθετα την ψυχή μου και μπόλικο ιδρώτα, για να είναι η Μονάδα μας πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε απρόοπτο!
Ο κ. Διοικητής για να με ευχαριστήσει με πήγε και στο συνεργείο κινητήρων όπου είχα εργαστεί 18 ολόκληρα χρόνια –10 χρόνια στους κινητήρες J79-11 των αφων 104 G και 8 χρόνια στους κινητήρες ATAR 09K50 των αφων MIRAGE F1.
Η συγκίνησή μου ήταν τεράστια όταν το αντίκρισα! Ήταν άδειο καθαρό και δεν υπήρχε κανένα αντικείμενο, γιατί ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους καινούριους κινητήρες των αφων RAFALE. Πολλές αναμνήσεις ήρθαν στο μυαλό μου...Αναμνήσεις γεμάτες αγωνία, νύχτα-μέρα, δουλειά και ιδρώτα! Τα ίδια συναισθήματα με κατέκλυσαν όταν αντίκρισα και το δοκιμαστήριο κινητήρων στο οποίο έχω αφήσει τη σφραγίδα μου όταν τοποθέτησα τον καινούριο κινητήρα που μόλις είχε έρθει από τη Γαλλία (1979).
Τότε ήμουν προϊστάμενος του συνεργείου κινητήρων. Δίπλα στο παλιό υπόστεγο υπάρχει ένα καινούριο που φιλοξενεί τους γαλλικούς κινητήρες των αφων MIRAGE 2000.
Θέλω να εκφράσω μέσα από την ψυχή μου την μεγάλη ικανοποίησή μου και να φωνάξω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον σπουδαίο διοικητή και άνθρωπο τον κ. Δημήτρη Γεωργίου που με συγκίνησε και με γύρισε πίσω 38 περίπου χρόνια! Τον ευχαριστώ πολύ, επίσης, για τα πολύ ωραία αναμνηστικά που μου προσέφερε τα οποία θα μου θυμίζουν για το υπόλοιπο της ζωής μου την όμορφη και ζεστή φιλοξενία του!
Του εύχομαι να έχει υγεία και πάντα καλές προσγειώσεις!

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ

Share this post

Διαβάστηκε 159 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.