11
Σεπ

ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΟΟΑ)

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Ο πάλαι ποτέ κραταιός Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) που ιδρύθηκε, ως ΝΠΔΔ, με τον ΑΝ 1563/50, έχοντας επιδείξει εξαιρετική δραστηριότητα την πρώτη τριακονταετία της ζωής του, παρέχοντας στέγη σε χιλιάδες Αξιωματικούς των ΕΔ, τα τελευταία χρόνια πνέει τα λοίσθια, αδυνατώντας όχι μόνο να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των μελών του, αλλά ακόμη και να στηρίξει την ίδια του την ύπαρξη.

Μέλη του που έχουν εγγραφεί από το 1951, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ακόμη αναμένουν την στεγαστική εξυπηρέτησή τους, αν δεν έχουν φύγει για το μεγάλο ταξίδι της ζωής τους. Δεκαετίες ολόκληρες με φρούδες ελπίδες για ένα όνειρο ζωής, ένα δικό τους σπίτι.

Ιδιαίτερα, τεράστιο άλυτο πρόβλημα πενήντα χρόνων (από το 1972) αποτελεί η ολοκλήρωση του οικιστικού προβλήματος στην περιοχή ΠΙΚΕΡΜΙ, αδυνατώντας να παρέξει λύση στα χιλιάδες μέλη, μέσω της έκτασης των 2.500 στρεμμάτων. Παρά την ψήφιση σχετικού νόμου το 2014, ν.4280/14, εντούτοις τόσο ο ΑΟΟΑ όσο και η ίδια η πολιτεία αδιαφορούν και αδυνατούν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του για να ρυμοτομηθεί η περιοχή και να παρασχεθεί στα μέλη του ΑΟΟΑ ως οικόπεδα.

Το χρονίζον αυτό πρόβλημα κρίνεται σκόπιμο να αναδειχθεί, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αναμονή χιλιάδων μελών για να επιλυθεί επιτέλους το στεγαστικό τους πρόβλημα ή να διευκρινιστεί η τρέχουσα κατάσταση του οργανισμού και η μελλοντική προοπτική του ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση εξυγίανσής του ή να επιστραφούν τα χρήματα στα μέλη του.

Σε σχετική ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου διαβάστε παρακάτω την απάντηση του ΥΦΕΘΑ αναφορικά με το θέμα:  https://www.mod.mil.gr/10127433-2/

Share this post

Διαβάστηκε 75 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.