14
Αυγ

Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.), Κρατήσεις ν. 4093/2012

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ’ αριθ. 504/2021 απόφαση της Ολομέλειας του, έκρινε οριστικά και αμετάκλητα παράνομη και αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων και την παρακράτηση αυτής από τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και αποστράτων.
Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει άμεσα την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους συνταξιούχους και να δρομολογήσει την σε βάθος χρόνου καταβολή των αναδρομικών.
Άλλωστε ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων είναι δείκτης πολιτισμού μιας χώρας και ποιότητας της Δημοκρατίας, όπως βάσιμα υποστηρίζουν οι νομικοί.
Με την κοινοβουλευτική Αναφορά (3231/7.7.2021) που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητούσε αφενός την κατάργηση της Ε.Α.Σ. από τους συνταξιούχους του Δημοσίου και την επιστροφή των αναδρομικών της στους συνταξιούχους, αφετέρου την άμεση παύση των κρατήσεων/μείωσης των μερισμάτων των ΜΤ και την καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών, καθώς και ενημέρωση.
Η απάντηση με Αρ. Πρωτ.96326/3.8.2021 του ΥΠΟΙΚ μοιάζει να αφορά άλλη ερώτηση. Δηλαδή, περί άλλων τυρβάζει. Καταλήγει δε με τη μνημονιακή ατάκα…«Οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες μεταβολές στη φορολογική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αρχή της ίσης φορολογικής μεταχείρισης και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων». Η υποβάθμιση της Δημοκρατίας και η λειτουργία των φραγμών της τρόικας γίνονται ορατά πια δια γυμνού οφθαλμού. Δείτε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή και την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου: https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=7ed98f49-d563-4c35-bc36-ad5e01189a15

 

Share this post

Διαβάστηκε 215 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.