04
Ιουν

Χωρίς τους μηχανικούς της ΠΑ δεν υπάρχει αεροπορία…

Με κολακευτικά λόγια -ρεπορτάζ του Γ.Σ. της HELLAS JOURNAL της 3/6/2021 - που δεν απέχουν όμως απ’ την πραγματικότητα, αναφέρεται στους μηχανικούς των Mirage 2000-5 της Τανάγρας (114ΠΜ). Το δημοσίευμα κάνει λόγο για [«οργασμό» εργασιών που υπάρχει στο υπόστεγο συντήρησης της 331 Μοίρας «Θησέας» καθώς τα ανταλλακτικά για τα Mirage 2000-5 έχουν αρχίσει να καταφτάνουν. Οι μηχανικοί ως «ταχυδακτυλουργοί» ανεβάζουν σημαντικά τις διαθεσιμότητες των Mirage 2000-5.

Χωρίς τους μηχανικούς δεν υπάρχει αεροπορία…

Οι ιδιαίτερα έμπειροι μηχανικοί έχοντας όλα εκείνα που χρειάζονται στα χέρια τους και με τεράστιες γνώσεις, κάνουν τ’ αδύνατα, δυνατά ώστε το ταχύτερο δυνατό να παραδίδουν τ’ αεροσκάφη σε διαθεσιμότητα.

Άλλωστε είναι οι τεχνικοί οι οποίοι έχουν προσφέρει χιλιάδες επιπλέον σελίδων στους Γάλλους κατασκευαστές του μαχητικού, διότι τα Ελληνικά Mirage, έχουν δουλέψει σε ακραίες συνθήκες, φτάνοντας στο όριό τους κι όχι για μια δοκιμή, αλλά σε πραγματικές καταστάσεις. Ευρήματα μετά από τέτοιες πτήσεις ή οτιδήποτε άλλο καταγράφοντας ως επιπλέον στοιχεία της βιβλιογραφίας και γνωστοποιούνταν στο Παρίσι.

Πολλές από τις Ελληνικές τεχνικές παρατηρήσεις δούλεψαν μέχρι και στα Mirage της Armee De L’ Air.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ: https://hellasjournal.com/2021/06/i-roi-ton-antallaktikon-apogioni-ta-mirage-2000-5-tin-ora-pou-i-tanagra-anameni-ta-rafale/

Share this post

Διαβάστηκε 104 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.