02
Ιουν

Τελετή Άφιξης του Αφους Spitfire MJ755 της ΠΑ

Την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η τελετή άφιξης του αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755, στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση τύπου του ΥΠΕΘΑ, να διαβάσετε το χαιρετισμό του ΥΕΘΑ, καθώς και να δείτε σειρά φωτογραφιών:  https://www.mod.mil.gr/paroysia-yetha-k-nikolaoy-panagiotopoyloy-stin-teleti-ypodochis-aeroskafoys-spitfire/

Αντίστοιχα, στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ανακοίνωση τύπου του ΓΕΑ για το ίδιο θέμα. Θα απολαύσετε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την ανακατασκευή του Spitfire σε βίντεο και την άφιξή του στο Τατόι συνοδευόμενο τιμητικά από μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ: https://www.haf.gr/2021/06/teleti-afixis-toy-aeroskafoys-supermarine-spitfire-mj755-tis-pa-at015-2021/

Το διάσημο καταδιωκτικό αεροσκάφος ξεκίνησε την πορεία του την περασμένη Τρίτη από τη Μεγάλη Βρετανία, ανεφοδιάστηκε στη Γαλλία και ακολούθως στην Ιταλία. Από το Μπρίντιζι προσγειώθηκε την Πέμπτη αρχικά στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας στην Κέρκυρα, στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Άραξου και το απόγευμα έφτασε στο Τατόι.

Στη τελετή παραβρέθηκε και ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Πτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Χατζηλάκος,

Ο Σ.Α.Σ, επίσημα προσκεκλημένος από το ΓΕΑ, παραβρέθηκε στη λαμπρή αυτή τελετή με τους Β΄Αντιπρόεδρο Επισμηναγό (ΤΜΑ) κ. Νικόδημο Παράκατη και το μέλος Σμηναγό (ΤΜΑ) ε.α κ. Μάρκο Κωνσταντίνου.

«Αυτό το αεροπλάνο έχει τη δική του ενέργεια, προσπαθήστε να πετάξετε μαζί του». Τα λόγια αυτά του πιλότου που το πέταξε, μετέφερε στην ομιλία του ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος.

Share this post

Διαβάστηκε 35 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.