28
Μαρ

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2021

Με αποτύπωμα της ΣΤΥΑ η φετινή πανηγυρική παρέλαση.

Εξαιρετική τιμή για τη ΣΤΥΑ και τους αποφοίτους της ήταν η επιλογή και παρουσία της Ασμίας Σοφίας Κορμά της 59ης Σειράς ΣΤΥΑ και ειδικότητας Υλικονόμου σε ρόλο συμπαρουσιάστριας της πανηγυρικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου2021, στο Σύνταγμα.

Ο Νίκος Αλιάγας και η Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάζει τα τέσσερα τελευταία χρόνια την εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» στην κρατική τηλεόραση, επιλέχθηκαν για την περιγραφή της ιδιόμορφης (λόγω κορωνοϊού), αλλά τόσο σημαντικής παρέλασης προς τιμή της επετείου των 200 χρόνων από τη ελληνική Επανάσταση του 1821. Η περιγραφή της παρέλασης ήταν «ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας», όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας. Τα σχόλια που απέσπασαν ήταν σε συντριπτική ομολογία ιδιαιτέρως θετικά και κολακευτικά. «Έκλεψαν» τα φώτα οι παρουσιαστές της παρέλασης, ισχυρίζεται μερίδα των ΜΜΕ.
Η Αρχισμηνίας Κορμά, με καθαρή και στεντόρεια φωνή περιέγραψε με λεπτομέρεια τα αγήματα, τα μέσα-υλικά και τ’ άλλα τμήματα που παρέλασαν μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων και τους υψηλούς επίσημους προσκεκλημένους. Με μια μετάδοση που συνδύαζε την πληροφορία για τ’ αγήματα και τα στρατιωτικά τμήματα που περνούσαν, τον ενθουσιασμό για την επέτειο, αλλά κι ένα λιτό, δωρικό στυλ.
Με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, η Σοφία Κορμά επέλεξε συνειδητά στο μηχανογραφικό της τη ΣΤΥΑ. Η συνέπειά της, ο χαρακτήρας και βέβαια η εμφάνισή της, της έδωσαν το «εισιτήριο» για να μπει, από το 2017, στο στούντιο της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη», που συμπαρουσιάζει με επιτυχία με τον Ανθυπασπιστή του ΣΞ Συμεών Λαδόπουλο.
Κατά τη διάρκεια (1:00:49) της παρέλασης των Δοκίμων και των τριών τάξεων της ΣΜΥΑ η παρουσιάστρια τους προσφώνησε, ως ακολούθως:
«Ακολουθεί η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ). Παρελαύνουν με την πολεμική σημαία της Σχολής να προηγείται. Μόνιμοι αρωγοί ιπταμένων και τεχνικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι οι Υπαξιωματικοί της. Η ΣΜΥΑ είναι σχολή ανώτερης εκπαίδευσης και τροφοδοτεί την ΠΑ με στελέχη ειδικευμένα στην τεχνική, επιχειρησιακή και διοικητική υποστήριξη. Οι μόνιμοι Υπαξιωματικοί βρίσκονται πίσω από τη συνεχή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα του όπλου».


*Με πληροφορίες από το Ημερήσιο Τύπο.

Share this post

Διαβάστηκε 195 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.