12
Φεβ

Αναγνώριση εργασιακών δικαιωμάτων - ισοτιμία των πτυχίων ΑΣΣΥ

12/2/2021:  Χθες, ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις». Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία για «Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων ειδικότητας Μηχανικού στους μηχανικούς της Σχολής Ικάρων».
Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία, παρότι αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος. Με τον τρόπο αυτό, ενάντια σε κάθε αρχή αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, στερεί επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους ενός αξιολογημένου από την Πολιτεία Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ενώ την ίδια στιγμή, σπεύδει με τον ν.4763/2020 (άρθρο 164) και αποδίδει εργασιακά δικαιώματα σε αποφοίτους κολλεγίων τριετούς φοίτησης. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Μηχανικών της Σχολής Ικάρων και των τριών ειδικοτήτων είναι απόφοιτοι της Ανώτατης βαθμίδας της εκπαίδευσης και εάν ναι τι ακριβώς επαγγέλλονται; Τους αξιωματικούς και μόνον; διερωτάται το ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη ετοιμάσει τροπολογία ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα και την ισοτιμία των πτυχίων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών(ΑΣΣΥ), που θα υποβληθεί με πρώτη ευκαιρία στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ: https://www.militaire.gr/i-kyvernisi-aperripse-tropologia-yper-ton-michanikon-tis-scholis-ikaron/

Share this post

Διαβάστηκε 113 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.