01
Δεκ

Επανυπολογισμός συντάξεων και αναδρομικά 16 μηνών

"1/12/2020: Επανυπολογισμός συντάξεων και αναδρομικά 16 μηνών. Αναδρομικά-αυξήσεις που έρχονται, αλλά τελικά δεν έρχονται. Του χρόνου πάλι!

Με την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου (τέλη Δεκεμβρίου το αργότερο), σχεδίαζε το υπουργείο Εργασίας, να καταβάλλει σε συνταξιούχους -που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη-  τις αυξήσεις στις συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά. Ποσά που απορρέουν από την αλλαγή των ποσοστών αναπλήρωσης στις κυρίες συντάξεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος  4670/2020 (νόμος Βρούτση).

Σε συνέντευξη του (29/11/20) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορέσαμε να είμαστε εμπρόθεσμοι, όπως είχαμε πει στην αρχή. Πάντα προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Δεν βγαίνουν οι χρονικές προθεσμίες και με έναν e-ΕΦΚΑ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς, το μεγάλο κομμάτι του προσωπικού του βρίσκεται σε κατάσταση εκτός υπηρεσίας. Γι’ αυτό λοιπόν θέτουμε στο πρώτο 3μηνο. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Ως τρίμηνο στο οποίο θα λήξουν όλες οι υποχρεώσεις, οι δεσμευτικές υποχρεώσεις, του e-ΕΦΚΑ και απέναντι στους συνταξιούχους που εργάζονται το 70% και στους συνταξιούχους που θα πάρουν το 30% και πάνω αυξημένη σύνταξη και τα αναδρομικά, πλέον 16 μηνών».

Πηγή: https://www.staratalogia.gr/2020/11/2021-16.html

Τα συμπεράσματα δικά μας!  "

Share this post

Διαβάστηκε 301 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.