17
Οκτ

«Εγώ, ένας Ιπτάμενος, σας ευχαριστώ»

 Του Ευθ. Γκιτέρσου της 24ης σειράς

 Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρέτησε, οι θερμές του ημέρες, όμως, δεν λένε να κοπάσουν. Εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων στην αυλή μας, πανδημίας συνέχεια, εφαρμογής νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων και κυβερνητικών υποσχέσεων για επιστροφή κάποιων κλεμμένων αναδρομικών και μη, πορευόμαστε.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εξαντλημένο από τη μακρόχρονη αυξημένη επιφυλακή. Σ’ αυτή τη δίνη των εξελίξεων βρέθηκαν εγκλωβισμένες μαζί και οι οικογένειες των εργαζόμενων στις ΕΔ, με όποια προβλήματα προέκυψαν και συνεχίζουν να υπάρχουν.
Όμως, η ανάρτηση που διαβάσαμε αυγουστιάτικα στον ηλεκτρονικό τύπο μας ξάφνιασε ευχάριστα. Ο Σμχος (Ι) Μανώλης Καρυωτάκης, γνωστός στην Κρήτη και όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές του επιδόσεις, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB συγκινητικό σχόλιο που αφορά τους μηχανικούς των ΕΔ και ιδιαίτερα της ΠΑ. Συγκεκριμένα είχε γράψει:
«Θέλω να πω δυο λόγια σήμερα για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά.
Όλους τους Μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αεροπορίας.
Παιδιά οι περισσότεροι, με γνώσεις κι επαγγελματικότητα, άριστοι χαρακτήρες φίλοι του πιλότου, αδερφοί. Οι τελευταίοι που τον βλέπουν πριν φύγει και οι πρώτοι που τον βλέπουν όταν γυρνά.
Και οι πρώτοι που κλαίνε όταν δε γυρίσει.
Εγώ, ένας Ιπτάμενος, σας ευχαριστώ για ότι κάνετε κάθε μέρα και προσκυνώ κάθε ένα σας χωριστά.
Δε θα ´μουνα τίποτα χωρίς εσάς...
“ Κράθιε τη φλόγα ζωντανή κι ας είναι και κρυμμένη....
κι ο φάρος φέγγει μια στιγμή, μα είναι πολλοί σωσμένοι. “
ΕΚτΚ».
Λόγια πράγματι ενθαρρυντικά, τιμητικά που δεν τα ακούμε και συχνά. Λόγια που βοηθούν στη συνοχή. Ειπωμένα, μέσα στην κάψα της ετοιμότητας.
Καλές προσγειώσεις και σε σας Ιπτάμενοι συνάδελφοι -ευχαριστούμε-, χωρίς εσάς το έργο μας θα ήτανε μισό!

    Ευθ. Γκιτέρσος

Share this post

Διαβάστηκε 64 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.