12
Οκτ

Υπουργική απόφαση για τα αναδρομικά

12/10/2020: Υπουργική απόφαση για τα αναδρομικά: Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, υπέγραψε τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, τις δυο υπουργικές αποφάσεις με όλες τις λεπτομέρειες για την καταβολή των αναδρομικών σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν μόνο τις περικοπές των κύριων συντάξεων. Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και τους απόστρατους μόνο για τις περικοπές από τον ν. 4093/2012.
Αναδρομικά θα εισπράξουν και οι κληρονόμοι, εφόσον ο συνταξιούχος ήταν εν ζωή το κρίσιμο 11μηνο Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016 και απεβίωσε αργότερα.

Όσοι έχουν προσφύγει δικαστικά έως την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, μπορούν να συνεχίσουν τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών από δώρα και επικουρικές. Η τροπολογία που ψήφισε με το ν.4734/20 η κυβέρνηση βάζει «μπλόκο» στις νέες αγωγές, καθώς ορίζει πως μόνο όσοι είχαν ασκήσει δικαστικές αγωγές μέχρι τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της επίμαχης διάταξης, δηλαδή μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, μπορούν να συνεχίσουν τη διεκδίκησή τους.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ και τις αποφάσεις.  https://www.ethnos.gr/oikonomia/128198_anadromika-syntaxioyhon-aytes-einai-oi-dyo-ypoyrgikes-apofaseis-gia-tin-pliromi

Share this post

Διαβάστηκε 255 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.