28
Απρ

Εις μνήμη του Γιώργου Ξυγγόρου, 2ας Σειράς ΣΤΥΑ

Σύνταξις Κώστα Αράπη - 9η σειρά


Στις 09-03-20 με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την αποβίωση του αγαπητού μας συναδέλφου απόφοιτου της ΣΤΥΑ, καλόν πατριώτη, Σμηναγόν της Καναδικής Αεροπορίας, πιλότου και αρχιτέκτονα μηχανικού Γιώργου Ξυγγόρου.

Ο Γιώργος ήταν 88 ετών νέος.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στη σύζυγό του για 60 χρόνια Μαρίνα, την κόρη του Βάνα, εγγονό Jacob-Ιάκωβο, ως και λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Αν και το επάγγελμα του Γιώργου στο Καναδά ήταν αυτό του αρχιτέκτονα, ποτές δεν ξέχασε τα αεροπλάνα και το σώμα της Αεροπορίας. Με τα στρατιωτικά του προσόντα από την Ελλάδα, και τις πανεπιστημιακές σπουδές στο Τορόντο του Καναδά, ο Γιωργος προσελήφθη ως αξιωματικός στις τάξεις της Καναδικής Αεροπορίας, στη Μοίρα 411 - Τορόντο, στη πτέρυγα των Air Reserves (εφεδρεία) όπου και παρέμεινε σαν ενεργό μέλος έως τις τελευταίες στιγμές. Η αγάπη και αφοσίωσις στη Πολεμική Αεροπορία ήταν αξιοσημείωτος.

Όταν υπάρχει θέλησις υπάρχει τρόπος. Ο Γιώργος, πέραν της ημερησίας απασχόλησής του στο επάγγελμα, θα οικονομούσε χρόνο για να ικανοποιήσει τα προσωπικά του ενδιαφέροντα – χρόνο για το hobby του. Τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα θα ήταν πολύτιμος χρόνος για εκείνον για να διάγει μια ζωή γεμάτη από προκλήσεις.

Ο Γιώργος με δίπλωμα πιλότου πολιτικής αεροπορίας και κάτοχος αεροπλάνου σειράς Harricane του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου είχε την ευκαιρία να βρίσκεται πάνω από τη Γη αρκετές ώρες την εβδομάδα. Πετώντας έβρισκε ατομική ικανοποίηση, ακόμη διασκεδάζοντας γνωστούς και φίλους. Ήταν ατρόμητος και θαρραλέος πιλότος.

Ο Γιώργος ποτές δεν σταμάτησε να ζει, να πραγματοποιεί τα όνειρά του, να βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Έζησε ευχάριστες στιγμές.

Πριν χρόνια εισηγήθην στη διοίκηση του Σ.Α.Σ να έλθει σε μια δημοσιογραφική συνέντευξη με το Γιώργο (βιογραφία), δε τα επιτεύγματά του να δημοσιευθούν στην εφημερίδα, σαν αποτέλεσμα ο Γιώργος να τυγχάνει ιδιαιτέρας αναγνώρισης στους κόλπους των αποστράτων της αεροπορίας.

Αγαπητέ μας Γιώργο εδώ στη Γη πετούσες στους ουρανούς με το  Harricane. Τώρα πετάς με τους αγγέλους στο διάστημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το διαστημόπλοιο κινείτε ειρηνικά και απηλαγμένο από δυσκολίες διότι στο τιμόνι είσαι εσύ Γιώργο, ο καλός χειριστής, ο καλός Κυβερνήτης.

 

Αγαπητέ Γιώργο, καλό ταξίδι στην αιώνια ζωή.

Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.

Ένα θερμό αντίο από συναδέλφους της Βορείου Αμερικής:

Γκανιάς Γιάννης, 6ης Σειράς
Κωστόπουλος Κώστας 8η Σειράς
Καρασούλος Παναγιώτης 8ης Σειράς
Κουτολάτης Θανάσης 8ης Σειράς
Αράπης Κώστας 9ης Σειράς ΣΤΥΑ

16/3/20

Share this post

Διαβάστηκε 148 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.