05
Απρ

Ισοτιμία πτυχίων αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) - Σκληρή απάντηση σε ΥΦΕΘΑ

Παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού ο Σ.Α.Σ συνεχίζει την δράση του, είναι στις επάλξεις και σε συνεχή επικοινωνία μέσω τηλεδιασκέψεων με τα μέλη του Δ.Σ. λαμβάνονται αποφάσεις σε καίρια και σοβαρά θέματα που απασχολούν τα μέλη του.
Με αφορμή την απάντηση του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, με αφορμη έγγραφο της ΠΟΕΣ, "για  αίτημα των αποφοίτων ΑΣΣΥ για την αναγνώριση των πτυχίων τους ως ισοτίμων με τα αντίστοιχα πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τεχνολογικού τομέα", το Δ.Σ του Σ.Α.Σ συγκληθέν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 στις 17:00 και με την συμμετοχή των εννέα εκ των 11 μελών του, μετά από διαλογική συζήτηση για το ανωτέρω θέμα, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/2020

Σε απάντηση ερώτησης, (μετά από σχετικό έγγραφο της ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και Υπ. Παιδείας), στη Βουλή των Ελλήνων για την ισοτιμία πτυχίων αποφοίτων  ΑΣΣΥ, ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής αποκάλυψε όλο το ιδεοληπτικό μένος και την αυτοκαταστροφική εμμονικότητά του προς τους αποφοίτους των παραγωγικών στρατιωτικών σχολών ΑΣΣΥ.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αντικατόπτριζε, ακόμα και εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης κι επειδή η ζωή δεν μένει σπίτι, το ώριμο αίτημα των αποφοίτων ΑΣΣΥ για την αναγνώριση των πτυχίων τους ως ισότιμων με τα αντίστοιχα πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τεχνολογικού τομέα.

Συγκεκριμένα αναδείκνυε ένα λιτό, κατανοητό και ταυτόχρονα πειστικό έγγραφο της ΠΟΕΣ που, συν τοις άλλοις ανέφερε: «… Με δεδομένη πλέον και την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας τα τελευταία χρόνια, το αίτημα αυτό ουσιαστικά συνίσταται στην απόδοση στις ΑΣΣΥ καθεστώτος ισότιμου με αυτό των πρώην ΑΤΕΙ, με αντίστοιχη και συνακόλουθη αναγνώριση των προσόντων των αποφοίτων τους. Το αίτημα είναι εναρμονισμένο και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, με τις ραγδαίες ανακαλύψεις σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο, δεδομένου μάλιστα ότι οι μαθητές εισέρχονται στις ΑΣΣΥ, με υψηλές βαθμολογίες, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και αποφοιτώντας από αυτές αναλαμβάνουν υπηρεσία ως στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, με διαρκή επιμόρφωση μέσα από τεχνικά σχολεία. Παράλληλα, χειρίζονται και συντηρούν πανάκριβα συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που αποδεικνύει το αδιαμφισβήτητα υψηλό τεχνικό επίπεδο τους…».

Αντί ο κ. Υφυπουργός, προερχόμενος από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), να αδράξει την ευκαιρία για την υλοποίηση του πάγιου και διαχρονικού αυτού  αιτήματος των ενδιαφερομένων για την ομαλή λειτουργεία των ΕΔ, απάντησε με μια πρωτοφανή, κακεντρεχή και εκτός θέματος γενικότητα βάζοντας απέναντί του τουλάχιστον 250.000 εε και εα στελέχη, απόφοιτους ΑΣΣΥ και τις οικογένειές τους.

Αποκάλυψε έτσι, ότι μοναδικός του σκοπός είναι η μεθοδευμένη, διαχρονική μείωση του κύρους, της αξίας των σχολών ΑΣΣΥ και των αποφοίτων τους και τελικά η διάλυσή τους, ώστε έτσι να δημιουργηθεί, με ή χωρίς Στεφανή, το περίφημο αμερικανόφερτο «Σώμα των Υπαξιωματικών».

Η κάθε εποχή έχει τους ηγέτες της και τις προτεραιότητές της. Αλλά, να γνωρίζουν οι ελίτ της ιδιοτέλειας και της στρατιωτικής απαξίωσης, ότι ο κόσμος των απόφοιτων των ΑΣΣΥ ενωμένος και αποφασισμένος επαγρυπνά.

Θα περάσει στην ιστορία η πολιτικάντικη, αδικαιολόγητης οίησης και κουφότητας απάντηση του κ. ΥΦΕΘΑ, που εκτός των άλλων αναφέρει: «… Η όποια τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, που καθορίζει τη λειτουργία των ΑΣΣΥ, με σκοπό την αναβάθμισή τους, επιβάλλεται να αποσκοπεί πρωτίστως στην εκπλήρωση του ειδικότερου εκπαιδευτικού σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται στην απόδοση Μονίμων Υπαξιωματικών υψηλού επιπέδου κατάρτισης και επιχειρησιακής ικανότητας, ικανών να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ομαλή λειτουργία των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι, η εξομοίωση των πτυχίων των ΑΣΣΥ με τα πτυχία των ΑΤΕΙ, δεν θα μπορούσε να αποτελεί τον αποκλειστικό γνώμονα αλλά και την μοναδική αναγκαία συνθήκη, για την επίτευξη της αναβάθμισης τους, παραγνωρίζοντας εκτός των άλλων και τη μέχρι σήμερα προσπάθεια που έχει καταβληθεί, από το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ), για την αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης από αυτά εκπαίδευσης…».

Με το παραπάνω ο κ. ΥΦΕΘΑ μας παραδίδει μαθήματα υποτέλειας και γονυκλισίας. Αντιλαμβανόμαστε, ότι απαιτεί να πούμε κι ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα προσπάθεια που έχει καταβληθεί από το ΥΠΕΘΑ και τα ΓΕ.

Αντιστρέφει έτσι την αλήθεια, ότι η όλη αναβάθμιση των ΑΣΣΥ έχει να κάνει με τον αδιάληπτο, αποφασιστικό και καρποφόρο αγώνα των αποφοίτων τους, για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση των παραγωγικών σχολών τους.

Εκτός τιμητικών εξαιρέσεων, το ΥΠΕΘΑ και τα ΓΕ, μεθοδευμένα, απεργάζονται σχέδια απαξίωσης και διάλυσης των σχολών μας, όπως χαρακτηριστικά έκαναν με τη διάλυση των ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ και τη διασπορά - διατήρηση της διχόνοιας μεταξύ εθελοντών και αποφοίτων ΑΣΣΥ.

Οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ απέδειξαν, με πολλούς τρόπους και μέσα, σ’ αυτή την κρίσιμη γεωπολιτική και κοινωνική κρίση που περνάμε την ωριμότητά τους και το υψηλό επίπεδο της κριτικής τους ικανότητας.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ σπέρνει ανέμους. Να είναι σίγουρος ότι θα θερίσει θύελλες!   

ΤΟ Δ.Σ

Διαβάστε:
Το έγγραφο της ΠΟΕΣ  εδώ
Την ερώτηση των Βουλευτων και την απάντησητου ΥΦΕΘΑ
  εδώ

Share this post

Διαβάστηκε 444 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.