To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

13
Φεβ

Ετήσια Χοροεσπερίδα του Σ.Α.Σ 2020

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Τερψιχόρη της ΛΑΕΔ, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου. Τα κολακευτικά σχόλια στο τέλος της εκδήλωσης από τους συμμετέχοντες, αλλά και οι ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πως πράγματι δικαιώθηκε ο σκοπός της συνεστίασης και οι στόχοι που είχαν τεθεί από το ΔΣ. Την ψυχαγωγία των συναδέλφων είχε αναλάβει 6μελής λαϊκή ορχήστρα, γνωστή από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη περσινή μας εκδήλωση.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους: O Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντπχος (Ι) ε.α. κ. Σπ. Καββούρης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ Υπτχος (EA) ε.α. κ. Παύλος Χρήστου, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΑΑΑ (κ.κ. Κρανιάς Ι., Σβάρνας Η., Κοντοβάς Δ., Πάνος Αθ., Καρβουνιάρης Ευστ., Πλατάνας Πιέρρος) και εκπρόσωπος του ΕΣΜΑ Υπτχος (ΜΗ) Μαργαρίτης Ν..

Ο Σύλλογος, δια του Προέδρου της, τίμησε το μουσικό συγκρότημα «TΗΕ AIR BOYS» που παρευρέθηκε σύσσωμο στην εκδήλωση. Δόθηκε, σε όλα τα μέλη του, ειδική τιμητική διάκριση που φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την περίσταση.

Οι AIR BOYS ήταν το πρώτο  ένστολο ροκ συγκρότημα στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 1965 στην 115 Π.Μ., στην αεροπορική βάση της Σούδας και η πρώτη σύνθεσή του αποτελείτο από τέσσερεις (4) Έλληνες και δύο (2) Αμερικάνους, από την Αμερικάνικη Μονάδα. Οι AIR BOYS έγιναν αμέσως αποδεκτοί με απίστευτο ενθουσιασμό  από την νεολαία των Χανίων και της Κρήτης στη συνέχεια! Ιδρυτής, νονός, και συνθέτης των τραγουδιών τους ήταν ένας νεαρός επισμηνίας της 11ης σειράς της Σ.Τ.Υ.Α, και αυτό γέμιζε με πολύ ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τα στήθη των υπαξιωματικών της 115 Π.Μ.! Έδωσαν συνολικά οκτώ ρεσιτάλ (συναυλίες), και διέθεσαν όλες τις εισπράξεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το συνολικό ποσόν που διετέθη,  αντιστοιχεί σε σημερινά 300.000 ευρώ. Όλα τα ρεσιτάλ είχαν εξάντληση των εισιτηρίων και υπερζήτηση. Το 1968 ηχογράφησαν τα 4 πρώτα τραγούδια τους με την εταιρεία Α.Μ.Ι. Το 1969 οι πρώτοι AIR BOYS διαλύονται και ο Επισμηνίας ιδρυτής τους βρίσκεται με μετάθεση στην 123ΠΤΕ. Τότε η ΣΤΥΑ ετοιμάζεται να γιορτάσει - όπως σήμερα - τα 20 χρόνια της Σχολής. Ο τότε Μοίραρχος της ΣΤΥΑ Επισμηναγός Γ. Χρυσαφίδης ζητάει από τον επισμηνία αν μπορεί να φτιάξει μία ορχήστρα  από την 123 ΠΤΕ, για να καλύψει τις εορταστικές εκδηλώσεις της ΣΧΟΛΗΣ. Ο επισμηνίας φτιάχνει τους δεύτερους AIR BOYS με Δοκίμους της Σχολής και μετά από σκληρές πρόβες οι νέοι AIR BOYS όχι μόνο καλύπτουν άριστα τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά στη συνέχεια καλύπτουν και όλες τις εορταστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις όλου του Τατοΐου, καθώς και εξωτερικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Οι AIR BOYS διακρίνονται διαχρονικά για τρεις μοναδικές ιδιαιτερότητες.                                                                  

1) Ηταν το μοναδικό ένστολο  ροκ συγκρότημα στην Ελλάδα !  

2) Ήταν το μοναδικό Συγκρότημα που διέθεσε ΟΛΕΣ τις εισπράξεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς ! και...

3) Είναι το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα που το τραγούδι τους '' I FEEL ALONE '' παιζόταν επί 35 χρόνια από τους Ρ/Σ των ΗΠΑ.  Τον Δεκέμβρη του 2018 η δισκογραφική  εταιρεία ''Β- OTHER SIDE RECORDS''  κυκλοφόρησε τιμητικά το  LP  (VINYL)  ''THE AIR BOYS FLY TO THE LAND OF ROCK AND BLUES''   με 14 τραγούδια τους και τους απένειμε τιμητική ΠΕΡΓΑΜΗΝΗ για την συνολική προσφορά τους. Με την συνολική - μουσική και φιλανθρωπική - προσφορά τους οι AIR BOYS προέβαλλαν και διαφήμισαν  την Π Α στην κοινωνία των απλών πολιτών. Για αυτό το λόγο και για την συνολική και άγνωστη  προσφορά τους  ο Σ.Α.Σ αποφάσισε να τιμήσει σήμερα, στη ετήσια Χοροεσπερίδα μας τους άγνωστους μέχρι πρότινος αλλά γνωστούς μας πλέον AIR BOYS: ΠΕΤΡΟΣ ΓΥΠΑΡΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΗΣ, ΒΥΡΩΝ ΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΚΗΣ.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο συνάδελφος και μέλος των AIR BOYS Γιάννης Γκικάκης τόνισε πως στήριξε και θα στηρίζει πάντα τον Σ.Α.Σ και την συνδρομή του στην ΠΑ. Συμβολικά δε δόθηκαν δωρεάν σε όλους τους συνδαιτυμόνες από ένα μουσικό τους CD. Επίσης ο Γ. Γκικάκης, ως συγγραφέας αυτή τη φορά, δώρισε αρκετά βιβλία του για τις ανάγκες της λαχειοφόρου. Μας συγκινεί η γενναιοδωρία τους και ο Σύλλογος τους ευχαριστεί για ΟΛΑ όσα κάνουν γι' την ανάπτυξη και ενδυνάμωσή του.

Κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά και στη συνέχεια έγινε κλήρωση και δόθηκαν δώρα στους τυχερούς.

Την όλη οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν αναλάβει, εκ μέρους του ΔΣ, οι κ.κ. Γεώργιος Μαριόλης και Γεώργιος Πετρόπουλος. Ιδιαίτερα για τη φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Κοσμήτορας του Συλλόγου κ. Γ.  Μαριόλης.

Share this post

Διαβάστηκε 151 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.