To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

10
Μαρ

Ενημέρωση επι Δημοσιευθείσης Επιστολής στο aeroporiapostartos

Μετά από την ανάρτηση της επιστολής, που απέστειλε ο κ. Τρέσσος στο Σ.Α.Σ την 31 Ιανουαρίου 2019, στο http://aeroporiapostratos.blogspot.com σχετικά με τις εκλογές του Σ.Α.Σ σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
1 Παραλαβή επιστολής κ. Τρέσσου μέσω fax και πρωτοκόλληση την 31/01/2019.

2 Συζήτηση επί του περιεχομένου της επιστολής στο Δ.Σ. της 18/02/2019 (Πρακτικό Νο5/19). Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο Νομικός Σύμβουλος για το περιεχόμενο και να δοθούν οδηγίες.
3 Έγινε ενημέρωση του Νομικού Συμβούλου στις 22/02/19 για το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Τρέσσου, ενημέρωση Δ.Σ για την συνάντηση με τον Ν.Σ. (Πρακτικό Νο6/19) και προετοιμασία απαντητικού κειμένου.
4 Αποστολή στον Νομικό Σύμβουλο του κειμένου-απάντηση για έλεγχο στις 04/03/19 και επιστροφή από Ν.Σ. στις 05/03/19.
5 Η απαντητική επιστολή προς τον κ. Τρέσσο, αναγνώστηκε στο Δ.Σ. της 06/03/19 (Πρακτικό Νο7/19) και αποφασίσθηκε να σταλεί με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής.
6 Η επιστολή παραδόθηκε στα ΕΛΤΑ το πρωί της Παρασκευής 08/03/2019.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Τρέσου: ΕΔΩ

Εν συνεχεία διαβάστε την απάντηση του Συλλόγου για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Ο κ. Τρέσσος ουδέποτε εμφανίστηκε στο Δ.Σ για να εκθέσει προφορικά τα όσα περιγράφει στην επιστολή του, ούτε υπέβαλε ένσταση στα αρμόδια όργανα για τις διαπιστώσεις του κατά την διάρκεια των εκλογών της 26ης Ιανουαρίου, ούτε είπε προφορικά τις διαπιστώσεις του. Απλά περίμενε τα αποτελέσματα για να εκδηλώσει τις ενέργειές του.
Για ενημέρωσή σας ο κ.Τρέσσος μετά από μία άκαρπη τριετία (σε σύνολο 108 συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου την τριετία 2016-2018 συμμετείχε μόνο στις 43, ενώ απουσίαζε στις 65) και με μηδενική προσφορά στον Σ.Α.Σ, με τις πράξεις του μόνο αναστάτωση μπορεί να προσφέρει στον Σύλλογο και τίποτε άλλο.
Ο Σύλλογος αυτή την περίοδο έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί όπως το θέμα της Σχολής, Συνταξιοδοτικά Αποστράτων καθώς και διάφορα θέματα που αφορούν τους ε.ε. συναδέλφους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Απαντώντας στην επιστολή σας την οποία αποστείλατε με τηλεομοιότυπο (FAX) στον Σύλλογο την 31/01/2019, σας θυμίζουμε τα ακόλουθα, τα οποία γνωρίζετε και εσείς λόγω της ιδιότητάς σας ως μέλος του απερχόμενου ΔΣ του συλλόγου μας αλλά και της αυτοπρόσωπης παρουσίας σας στα «δρώμενά» του:
1. Σε ότι αφορά το θέμα της κάλπης, για την οποία γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σαν ΔΣ την τελευταία, προ των εκλογών μας, περίοδο, σας θυμίζουμε:
-Υπεύθυνη για το ζήτημα της κάλπης, όπως και για όλη την εκλογική διαδικασία είναι η Εφορευτική Επιτροπή από την ώρα που αναλαμβάνει καθήκοντα. Οπότε εάν και εφόσον διαπιστώσατε κάποια «παράβαση» στην εκλογική διαδικασία έπρεπε να απευθυνθείτε πάραυτα στην Εφορευτική Επιτροπή και όχι στο νεοεκλεγέν ΔΣ του συλλόγου.
-Ωστόσο, όπως καλά γνωρίζετε γιατί είσαστε παρών, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είχε μεριμνήσει με την προσωπική του παρουσία για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, γι’ αυτό και οι φάκελοι και τα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν και αριθμήθηκαν ένα προς ένα στο τέλος, βρέθηκαν σε απόλυτη συμφωνία με τον συνολικό αριθμό ψηφισάντων στην Αθήνα, χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
2. Σε ότι αφορά το θέμα της παράτασης, υποβολής υποψηφιοτήτων:
Σας υπενθυμίζουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της 11/12/2018, στο οποίο ήσασταν παρών, (πρακτικό Νο 796) δόθηκε ειδική παράταση στους ε.ε υποψηφίους να καταθέσουν αιτήσεις υποψηφιότητας για μέλη του ΔΣ μέχρι την 28.12.2018. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας των δυο ε.ε κατατέθηκαν στις 28/12/2018 με αριθ. Πρωτοκόλλου 396 και 397/28.12.2018. Να σας υπενθυμίσουμε επίσης ότι με την παραπάνω απόφαση του ΔΣ για την παράταση είχατε συμφωνήσει. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος εκ των υστέρων να εμφανίζετε το συγκεκριμένο θέμα ως πρόβλημα της εκλογικής διαδικασίας, αφού ήταν αποτέλεσμα και δικής σας απόφασης.
3. Σε ότι αφορά τον χρόνο έναρξης των αρχαιρεσιών:
Γνωρίζετε ότι τηρήθηκε η ανακοίνωση της προκήρυξης της εκλογικής διαδικασίας δηλαδή η 09:00 πρωινή. Καθόσον αφορά τις λοιπές αιτιάσεις της παραγράφου (3) της επιστολής σας είναι εξαιρετικά ασαφείς και ως εκ τούτου εάν δεν μας εξηγήσετε τι θέλετε να πείτε δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε.
4. Σε ότι αφορά την εκλογή των μελών του προεδρείου της ΓΣ:
Γνωρίζετε ότι υπήρξε ομόφωνη έγκριση από τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση για την εκλογή τους. Ενημερωτικά σας λέμε ότι κανένα μέλος του Προεδρείου της Γ.Σ δεν ήταν διαγεγραμμένο και όλοι κατά το χρόνο έναρξης της Γενικής Συνέλευσης ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι με τον τρόπο που προβλέπει το Καταστατικό μας.
5. Σας επαναλαμβάνουμε με την παρούσα ότι καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας είχατε το δικαίωμα να υποβάλλετε ενστάσεις στην Εφορευτική Επιτροπή για οποιοδήποτε θέμα, κατά την γνώμη σας, δεν γινόταν με τον σωστό τρόπο ή για οποιαδήποτε-κατά τη γνώμη σας και πάλι- παράβαση της εκλογικής διαδικασίας, πράγμα το οποίο δεν πράξατε. Οι παρατηρήσεις οι οποίες γίνονται με την επιστολή σας εκ των υστέρων, τις οποίες έπρεπε υπό μορφή ενστάσεων να τις απευθύνετε στην Εφορευτική Επιτροπή, είναι αδύνατο να αξιολογηθούν από το νέο ΔΣ του Συλλόγου.
6. Τέλος το ΔΣ του Συλλόγου θεωρεί ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ακύρωσης της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών και ούτε έχει την δυνατότητα να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Παρά ταύτα μπορείτε, εάν δεν σας ικανοποιούν οι απαντήσεις-υπενθυμίσεις μας, να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη με ανάλογο αίτημα.
Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Ο
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

Κωνσταντίνος Τσιγγάρης
Σμήναρχος ε.α.

 

Δημήτριος Φαλτάιτς
Σμήναρχος ε.α.

Share this post

Διαβάστηκε 494 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.