ΛΑΕΔ: Ανακοίνωση Λειτουργίας Βεράντας "Ελαία"

Η ΛΑΕΔ ενημερώνει τα μέλη της οτι, στο πλαίσιο προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού SARS COV-2 και με αντικειμενικό σκοπό τη μείωση της διασποράς της νόσου, η βεράντα "Ελαία"  θα λειτουργήσει από 05 Μαΐου 2021.

Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΛΑΕΔ  ΕΔΩ 

 

 

Επιστολή Του Συντονιστικού Συμβουλίου Αποφοίτων Α.Σ.Σ.Υ προς τον ΥΕΘΑ και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αναρτάται η επιστολή του Συντονιστικού Συμβουλίου Συλλόγων των Αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΕΔ, η οποία εστάλη στον κ. ΥΕΘΑ, και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου με θέμα: "Οι απόφοιτοι των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών (Α.Σ.Σ.Υ) δεν εξισώνονται με τους επαγγελματίες οπλίτες ΟΠΥ-ΕΠΥ-ΕΠΟΠ"

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

 Ενα επίκαιρο άρθρο των: Σμήναρχου (Ι) Αθανάσιου Μπινιάρη και Δρ. Άγγελου Γιουβρέκα Εκπαιδευτικού, Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, Απόφοιτου Σχολής Εθνικής Αμύνης

 

Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Σεβαστός Βλαχογιάννης της 9ης σειράς

 

Η μεγάλη νίκη των ελληνικών δυνάμεων στη συντριβή του Μαχμούτ Δράμαλη στα στενά στη διάβαση από την Κόρινθο προς την Αργολίδα στα Δερβενάκια στις 26-28 Ιουλίου 1822, ήταν η αρχή για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.
Ο Δράμαλης με 30.000 άνδρες και 5.000 ιππείς ηττήθηκαν από τους Έλληνες με 2.500 παλικάρια:

Ανάρτηση Βεβαίωσης Μηνιαίων Μερισμάτων ΜΤΑ-ΕΚΟΕΜΑ

Αναρτήθηκε εδώ -https://paymta.haf.gr/Login- η «Βεβαίωση Μηνιαίων Μερισμάτων ΜΤΑ και Ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΑ» μηνός Μαΐου έτους 2021 που περιέχει την αύξηση της τιμής μεριδίου για το μέρισμα ΜΤΑ και το ΕΚΟΕΜΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 901 Τεύχος B’ /09.03.2021.

Σύμφωνα με το «Χρονοδιάγραμμα Προπληρωμών Μηνιαίων Μερισμάτων ΜΤΑ και Ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΑ έτους 2021» https://mta.haf.gr/2020/11/chronod-propl-min-mer-2021/ η πληρωμή θα γίνει την 5η Μαΐου 2021.

Σχετικά πρόσφατα άρθρα του Σ.Α.Σ για το θέμα:

  1. 1. https://sastya.gr/nea/1441/mta-allagi-poreias-pros-tis-afksiseis
  2. 2. https://sastya.gr/nea/1443/ayksisi-timis-meridiou-merismatos-kai-oikonomikis-enisxysis-ekoema

Όπως επισημαίνεται στο πρώτο άρθρο: Η «μεγάλη» ποσοστιαία αυτή αύξηση να μη μας διαφεύγει, πως θα μπει στην κρησάρα της εφορίας (φορολογικοί συντελεστές αυξημένοι) και τα κουκιά θα μετρηθούν και πάλι λίγα. Όπως και ότι οι μνημονιακοί νόμοι που επηρεάζουν το ψαλίδισμα των μεριδίων, είναι ακόμα σε ισχύ. Καθώς και ότι τα ψαλιδισμένα μερίδια επηρέαζαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν την τελική τιμή των άλλων βοηθημάτων και λογαριασμών.

Να μη ξεχνάμε, επιπλέον, ότι η τιμή μεριδίου στο μέρισμα ΜΤΑ ήταν 14,52 και του ΕΚΟΕΜΑ ήταν 5,90 στην αρχή της μνημονιακής κρίσης μέχρι την 1/7/2011. Υπολείπονται, λοιπόν, πολλά ακόμα να επιστραφούν…

Ποιες είναι οι προτιμήσεις των νέων για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Γράφει ο Σγος (ΤΕΑ) ε.α.Κων. ΛΙουτας της 32ας σειράς,
Πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του Σ.Α.Σ

 

Ενα επίκαιρο άρθρο του Σμηναγού (ΤΕΑ) ε.α. Κωνσταντίνου Λιούτα

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.