Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ στον Δκτη ΔΑΕ

Την Τετάρτη 20-10-2021 ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ) πραγματοποίησε επίσκεψη στον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Κελλάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους ε.ε. αποφοίτους της σχολής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων, την μετονομασία της ΣΜΥΑ σε Σχολή Τεχνολόγων Αεροπορίας (Σ.Τ.Α), τη συμπερίληψη, στις κατευθύνσεις του μηχανογραφικού του υπουργείου παιδείας, των ιστορικών ονομάτων των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ καθώς και σε ζητήματα σταδιοδρομικής εξέλιξης.

Ο κ. Δκτης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύνολο των θεμάτων και εξήρε το έργο των τεχνικών στην Πολεμική Αεροπορία. Παράλληλα ενημέρωσε για την αναβάθμιση της Σχολής σε: κτιριακές εγκαταστάσεις, εργαστήρια Ακαδημαϊκή Εκπ/ση. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ, Σμχος ε.α Δημήτρης Φαλτάιτς, το μέλος του Δ.Σ του Σ.Α.Σ Επγος (ΤΜΑ) Νικόδημος Παράκατης, ο πρόεδρος του ΣΑΣ/Παράρτημα Λάρισας Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας, και ο επίτιμος πρόεδρος του Σ.Α.Σ, Σγος ε.α Παναγιώτης Καράμπελας .

Στον κ. Δκτη της Σχολής Επιδόθηκε Υπόμνημα με τις θέσεις του Συλλόγου και Τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Σ.Α.Σ. Σε ανταπόδοση στην αντιπροσωπεία του Σ.Α.Σ δόθηκε Αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Δ.Α.Ε.

 

dae3 2021 

dae1 2021

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Φασούλα, ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχου (Ι) Πέτρου Χατζήρη, ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΑ, η τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ Πεσόντων Αεροπόρων, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη του Δήμου Αθηναίων.
Στην τελετή, στεφάνι κατέθεσε ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ καθώς και μέλη ενώσεων αποστράτων και συλλόγων, ενώ μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ, αντιπροσωπείες εν ενεργεία Αξιωματικών και μαθητών Παραγωγικών Σχολών της ΠΑ, καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί.

Ο Σ.Α.Σ εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. Σμχο ε.α. Μπουμπάρα Ιωάννη, που κατέθεσε στεφάνι, και τον Ασμχο ε.α. Βούλγαρη Παναγιώτη -Ταμία του Συλλόγου.

ΠΗΓΗ και Φωτογραφίες: https://www.haf.gr/2021/10/epimnimosyni-deisi-kai-katathesi-stefanon-sto-mnimeio-pesonton-aeroporon-3/

 

Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους και Οδικής Ασφάλειας Έτους 2021

Από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΚΕΑΠΕ) του ΓΕΑ οργανώνει «Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους και Οδικής Ασφάλειας Έτους 2021».
Σκοπός της Εβδομάδας ΑΠΕ και Οδικής Ασφάλειας είναι η καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης όλων των ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Παρουσίαση βιβλίου

Ανακοινοποιήτε η παρακάτω ανακοίνωση της ομάδας στο Facebook: "ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Π.Α ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ & ΣΜΥΑ’’

 

« Στα πλαίσια προσπάθειας της ομάδας ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Π.Α ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ & ΣΜΥΑ για δημιουργική εξωστρέφεια, διοργανώνεται σειρά παρουσιάσεων συναδέλφων- μέσω streaming στο youtube- οι οποίοι άφησαν δυναμικό στίγμα στην Π.Α αλλά και στα αεροπορικά δρώμενα εν γένει. Η έναρξη αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 με την παρουσίαση (live), του Επγού ε.α Μηχανικού Αεροσκαφών Παντελή Χειμαριού, συγγραφέα του βιβλίου ΄΄Η Ιστορία του Τεχνικού Σώματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας΄΄ . Την επιμέλεια της παρουσίασης έχουν αναλάβει οι Διαχειριστές μας, Σγός ε.α Μηχανικός Αεροσκαφών Αθανάσιος Μαλέτσικας, και ο Σγός ε.α Μηχανικός Αεροσκαφών Πασχάλης Αραμπατζής. Την επιμέλεια των συνδέσεων του streaming στο YouTube και της αρχικής εισήγησης θα αναλάβει ο Διαχειριστής Ασμχος ε.α Τεχνικός Ηλεκτρονικός Σεραφείμ Ντούλιας, ενώ αυτή την παρουσίαση μας θα τιμήσει και ο Πρόεδρος του ΣΑΣ Σμχος ε.α Τεχνικός Ηλεκτρονικός Δημήτριος Φαλτάιτς. Ο σύνδεσμος με τον οποίο θα συνδεθείτε στις 20-10-2021 στις 19:00 για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συζήτηση μας θα είναι: https://youtu.be/Es3HWwQnNAg  »

Ορκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 5ης Σειράς ΣΜYA

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Κωνσταντίνου Κελλάρη, η ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων της 5ης Σειράς της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Διοικητές των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συγγενείς των Δοκίμων.

Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν τριάντα έξι (136) Δόκιμοι, εκ των οποίων δεκατέσσερις (14) από την Κύπρο.

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ εύχεται στους νεοορκισθέντες δοκίμους ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και καλές σπουδές.

 

ΠΗΓΗ: https://www.haf.gr/2021/10/orkomosia-protoeton-dokimon-5is-seiras-smya-at033-2021/

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ ΤΗΣ 14-11-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ Σ.Α.Σ

Το Δ.Σ./Σ.Α.Σ στη συνεδρίαση της 13/10/21 στα αιτήματα υποψηφίων για τις εκλογές στην Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) – 14 Νοε 2021 αποφάσισε:
α. Να βρεθεί τεχνικός τρόπος προβολής στην ιστοσελίδα του Σ.Α.Σ των βιογραφικών και των θέσεων των υποψηφίων για τη διοίκησή της.
β. Να μην κληθούν, με κανένα τρόπο, από το Δ.Σ./Σ.Α.Σ υποψήφιοι για προβολή ή συζήτηση των θέσεών τους.

 

Μπορείτε να δείτε τις θέσεις και το βιογραφικό, όσων έχουν στείλει στον Σ.Α.Σ, πατώντας πάνω στο όνομά τους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΑ της 13/10/2021

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ΚΕΦΕ) ανακοινώνει τα ακόλουθα:

α.   Ενστάσεις κατά του κύρους της νομιμότητας των υποψηφίων έπρεπε να υποβληθούν μέχρι της  7-10-2021.

β.   Λόγω μη υποβολής  ενστάσεων η ΚΕΦΕ ανακηρύσσει τους κατωτέρω ως υποψηφίους για τις εκλογές της ΕΑΑΑ της 14-11-2021:

Α/Α ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  
1 Βορρόπουλος Γεώργιος Απτχος (Μ) ε.α.
2 Δημητριάδης Παναγιώτης Απτχος (Ι) ε.α.
3 Παπαδόπουλος Μιχάλης Απτχος (Ι) ε.α.
4 Σαραφίδης Νικόλαος Υπτχος (Ι) ε.α.
5 Σκαλτσάς Ηλίας Απτχος (Ι) ε.α.
6 Τζαβέλας Κωνσταντίνος Απτχος (Ι) ε.α.
7 Χρήστου Παύλος Υπτχος (ΕΑ) ε.α.
  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
1 Βορρόπουλος Γεώργιος Απτχος (Μ) ε.α.
2 Καραδήμας Γεώργιος Aπτχος (ΕΑ) ε.α.
3 Μπούφης Θεοδώρος Υπτχος (ΕΑ) ε.α.
4 Σαραφίδης Νικόλαος Υπτχος (Ι) ε.α.
  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΛΟΥΣ  Δ.Σ / ΕΑΑΑ
1 Αγγελόπουλος Κωσνατντινος Σμχος (ΤΜΑ) ε.α.
2 Αμουτζόπουλος Ιωάννης Σμχος  (ΤΕΑ) ε.α.
3 Αναγνωστάκης Κωνσταντίνος Ασμχος (ΤΜΑ) ε.α.
4 Γεωργόπουλος Παναγιώτης Ταξχος  (Δ) ε.α
5 Δαμάσκος Κωνσταντίνος Σγος (ΤΕΑ) ε.α.
6 Ζάγκλας Χρήστος Ασμχος (ΥΥΑ) ε.α.
7 Ζαχαράκης Ιωάννης Επγος  (ΤΜΑ) ε.α.
8 Ιωακειμίδης Αλέξανδρος Ταξχος  (ΕΑ) ε.α.
9 Καρβουνιάρης Ευστάθιος Σγός  (ΤΤΗ) ε.α.
10 Κοντοβάς Δημήτριος Σμχος (ΥΟΚ) ε.α.
11 Κρανιάς Ιωάννης Ασμχος (Ρ) ε.α.
12 Λιούτας Κωνσταντίνος Σγος (ΤΥΑ) ε.α.
13 Μπαλώκας Παναγιώτης Σγος (ΤΕΑ) ε.α.
14 Μπουμπάρας Ιωάννης – Ελευθέριος Σμχος (ΤΕΑ) ε.α.
16 Ντακόλιας Δημήτριος Σγος (ΤΤΗ) ε.α.
17 Πάνος Αθανάσιος Σμχος (ΥΟΚ) ε.α.
18 Παπαδόπουλος Γεώργιος Σμχος (ΤΜΜ) ε.α.
19 Παπαδόπουλος Μιχάλης Απτχος (Ι) ε.α.
20 Πλατάνας Πιέρρος Σμχος  (ΤΜΑ) ε.α.
21 Ροζής Ευθύμιος Απτχος (ΕΑ) ε.α.
22 Ρούσσος Γεώργιος Ταξχος (Ο) ε.α
23 Σαραφίδης Νικόλαος Υπτχος (Ι) ε.α.
24 Σβάρνας Ηλίας Σμχος (ΤΕΦ) ε.α.
25 Σοφιανός Κωνσταντίνος Ταξχος  (Μ) ε.α.
26 Τσιτσιμπίκος Σωτήριος Ταξχος (ΕΠ) ε.α
27 Φαλτάιτς Δημήτριος Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.

                           Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.