To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Starfighter!!

Γράφει ο Μάρκος Κωνσταντίνου, Σγος ε.α (22ας Σειράς)

Έχω αναφερθεί εκτεταμένα στο παρελθόν για την συγκεκριμένη πτήση γιαυτό σήμερα θα κάνω μια διαφορετική αναδρομή που βεβαίως και δεν εξαντλεί τα χαρίσματα αυτού του πρώτου πουλαριού κούρσας, αλλά είναι μια προσωπική κατάθεση που απαντά στο ... γιατί το αγαπώ!
Γιατί ήταν μια σχεδίαση τουλάχιστον 15 χρόνια μπρος απ’ την εποχή του!
Γιατί η δομική του ακεραιότητα ήταν μοναδική!
Γιατί ήθελε τόλμη έστω και να ζωγραφίσεις σε χαρτοπετσέτα αεροσκάφος -και όχι πύραυλο- που το εμβαδόν του φτερού του θα είναι ίσο με εμβαδόν πηδαλίου και να περιμένεις πραγματικό πτητικό αποτέλεσμα!
Γιατί το πάχος πτέρυγας μια ίντσα και τα χείλη ξυράφια για αεροδυναμικότητα!

Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αποφοίτων ΣΤΥΑ

Το Σάββατο 01/12/2018 και ώρα 11:30 σε μία σεμνή τελετή στο Πνευματικό Κέντρο της ΕΑΑΑ πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων, κατά την διάρκεια του καθήκοντος, αδελφών μας αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α.

Την σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι:
• Σμήναρχος (ΕΠ) Διονύσιος Τσίρκος εκπροσωπώντας τον Α/Γ.Ε.Α Αντιπτεράρχο (Ι) κ. Χρήστο Χριστοδούλου και τον Δκτη των Σχολών (ΣΤΥΑ - ΣΜΥΑ) Ταξίαρχο (Ι) κ. Ζαχαρία Γρίβα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Δοκίμων.
• Επγος (ΤΤΗ) κ. Αλέξανδρος Κεχαγιόγλου ως εκπρόσωπος του Διοικητού ΔΑΥ.
• Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Ρήγας

Live Happening με τους Air Boys !

To θρυλικό συγκρότημα των 60ς θα βρεθεί μαζί ειδικά για το Vinyl is Back ! Με αφορμή την κυκλοφορία των τραγουδιών τους σε μεγάλο δίσκο θα είναι εκεί.

Οι “AIR BOYS” δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1965, απο τον  Ασμχο ε.α Γιάννη Γκικάκη, στην 115η Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσης της Σούδας, στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ροκ συγκροτήματα στην Ελλάδα και το πρώτο σε όλη την Κρήτη. Ηχογράφησαν ένα σπάνιο σήμερα 45άρι.

ΠΗΓΗ:    vinyl is back

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ) με αίσθηση ευθύνης απέναντι στα μέλη και τους φίλους του, για την έγκυρη ενημέρωσή τους και προς αποφυγή δημιουργίας ψευδών και εσφαλμένων εντυπώσεων,

ανακοινώνει ότι:

Οι θέσεις και απόψεις του Συλλόγου μας διατυπώνονται και εκφράζονται επίσημα από τις δημόσιες ανακοινώσεις ή επιστολές ή έγγραφα του Σ.Α.Σ και από αυτές/α ΜΟΝΟΝ.
Οι ανακοινώσεις/επιστολές/έγγραφα αυτές/α δημοσιεύονται στη εφημερίδα του συλλόγου “Τα Νέα του Σ.Α.Σ”, την ιστοσελίδα του (www.sastya.gr) και την επίσημη σελίδα του στο Facebook (www.facebook.com/SASTYA/).

Το ΔΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2018 ΤΗΣ ΕΑΑΑ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΑ τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών 2018.

Διαβάστε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Γράφει ο Επγός ε.α. Σεβαστός Βλαχογιάννης της 9ης Σειράς ΣΤΥΑ

Οι ηλικιωμένοι απόστρατοι, που έγραψαν ιστορία όταν υπηρετούσαν στην Πολεμική Αεροπορία, αντιμετωπίζονται πολύ συχνά σαν παθητικά μέλη της κοινωνίας μας.Η πενιχρή σύνταξή τους, η εκμετάλλευση, η καταπίεση, οι διακρίσεις, η στέρηση του δικαιώματος της κατάρτισης, της επαρκούς περίθαλψης και της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν ακόμη και οι κακοποιήσεις, οι προσβολές, οι φόνοι, οι βιασμοί και οι ξυλοδαρμοί, είναι μερικά από τα δεινά που βιώνουν οι συνταξιούχοι που τους καθιστούν θύματα της κοινωνίας μας.

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.