Βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών προέλευσης Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) καταταγέντων το έτος 1991

Αναρτούμε θέσεις του Δ.Σ/Σ.Α.Σ, μετά από εισήγηση του Επγού Κ. Ρεβύθη, προς διαβούλευση και περαιτέρω επεξεργασία από τους ενδιαφερομένους. Σκοπός του παρόντος είναι η προώθηση στο ΥΠΕΘΑ των τελικών θέσεων που θα διαμορφωθούν για επίλυση του δίκαιου αυτού αιτήματος, ετσι ώστε να αρθεί η χρονίζουσα σε βάρος τους βαθμολογική διάκριση που υφίστανται.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

… Lockdown στα δικαιώματα

Τρύπιο αποδείχθηκε το καλάθι της φετινής ΔΕΘ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παρότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ομνύει: «Αναγνωρίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) είναι το ανθρώπινο δυναμικό». Όταν έρχεται η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων και ανακοινώσεων, ακούει τις συμβουλές άλλων. Ή μήπως δεν μπορεί να ξεχάσει, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών τάχθηκαν ενεργά με το ΟΧΙ, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και πρακτικές! Γιατί τόσο μένος;

Απόφαση-«βόμβα» του Συνήγορου του Πολίτη για τα αναδρομικά του 11μήνου!!

Η ΕΝΥΠΕΚ μας ενημερώνει:

Με απόφαση-«βόμβα» η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη  και σε απάντηση σχετικού ερωτήματος που είχε τεθεί από τον συνταξιούχο κ.Απόστολο Καραπηδάκη, παίρνει θέση για τα αναδρομικά του 11μήνου και την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει ΜΟΝΟ τις περικοπές επί των κύριων συντάξεων, εξαιρώντας τις περικοπές επί των επικουρικών και τα Δώρα.

Η υπ’αριθ. 1439/2020 απόφαση της Ολομέλειας που επιδίκασε το 11μηνο των αναδρομικών αφορά ΟΛΕΣ τις περικοπές, σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη, τόσο αυτές που έγιναν βάσει του ν. 4051/12 όσο και αυτές του ν. 4093/2012, για το χρονικό διάστημα από 11-6-2015 έως 12-5-2016.

Διαβαστε περισσότερα   ΕΔΩ

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ

 Γράφει ο Επγός ε.α Σεβαστός Βλαχογιάννης της 9ης σειράς

 «ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ» είναι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας! Τα λεβεντόπαιδα που προστατεύουν με κίνδυνο της ζωής τους την αγαπημένη τους Πατρίδα φυλάσσοντάς την από τους εχθρούς της!
Προέρχομαι από την 9η σειρά της παραγωγικής Σχολής Σ.Τ.Υ.Α. με την ειδικότητα του Μηχανοσυνθέτη. Εργάστηκα σκληρά στην υπηρεσία της Π.Α. επί 22 συναπτά έτη στα συνεργεία κινητήρων στις ΝΤΑΚΟΤΕΣ, όπου βγήκα μηχανικός εξωτερικού κατόπιν εξετάσεων, στα Τ 37 στους κινητήρες j69, όπου πραγματοποίησα γενική επισκευή σε περισσότερους από 32 κινητήρες, στα F 104G στους κινητήρες j79-11 επί 10 χρόνια και στα MIRAGE F1 στους κινητήρες ATAR 09K50 επί 8 χρόνια. Εκτός από συντηρητής, ήμουν εκτελεστής και επιθεωρητής περιοδικών επιθεωρήσεων, δοκιμαστής στο δοκιμαστήριο των κινητήρων στο RUN UP και εκπονούσα τον ποιοτικό έλεγχο και την αποκατάσταση των βλαβών των κινητήρων. Εξαιτίας όλων αυτών των ιδιοτήτων μου έμεινα στην 114 Πτέρυγα Μάχης πάνω από 18 χρόνια!

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 11 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 - ΜΑΙΟΣ 2016

 Γράφει ο Σμχος (ΤΤΗ) ε.α Γιάννης Αβραμίδης

Η ολομέλεια του Σ.Τ.Ε με τις αποφάσεις 2287/15…2290/15 έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριες, επικουρικές-μετοχικές και των επιδομάτων των δώρων, νόμοι 4051/2912 και 4093/2012 αντισυνταγματικοί). Επίσης η ολομέλεια του Σ.Τ.Ε με νέες αποφάσεις 1890/4-10-2019 ……. και τελεσίδικες αποφάσεις, της πιλοτικής δίκης που εκδικάστηκε την 10-01-2020, 1439/20……1443/20 διακελεύει την επιστροφή όλων των αναδρομικών στους συνταξιούχους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Κατάταξη Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων Έτους 2020 στη ΣΜΥΑ

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2020 σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνολικά κατατάχθηκαν εκατόν εξήντα εννέα (169) σπουδαστές, εκ των οποίων ενενήντα οκτώ (98) άνδρες και εβδομήντα μία (71) γυναίκες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ και φωτογραφίες, εδώ: https://www.haf.gr/2020/09/katataxi-epitychonton-panelladikon-exetaseon-etoys-2020-sti-smya/

 

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Σ εύχεται από καρδιάς στους επιτυχόντες ευόδωση των ευγενών στόχων τους.

Η επιλογή της στρατιωτικής παραγωγικής σχολής ΣΜΥΑ για να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά και συγχρόνως να ενταχθούν στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια της χώρας μας, σίγουρα έχει την αξία της.

Η ΣΜΥΑ μπορεί να είναι «νέα» Σχολή, αλλά έρχεται από πολύ μακριά.

Μόλις πέρυσι τιμήσαμε τα εβδομήντα (70) χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής Σχολής ΣΤΥΑ.

Είναι μια εκ των τριών Σχολών της ΠΑ, που με τη συνένωσή τους προέκυψε η ΣΜΥΑ.

Οι απόφοιτοί της και το επαγγελματικό, τεχνολογικό έργο που παράγουν, θα συνοδεύουν τους νέους εισαχθέντες από το ξεκίνημά τους.

Να είστε δυνατοί, αγωνιστές στον ατέρμονο αγώνα της ζωής, που απαιτεί αισιοδοξία και προσήλωση σε διαχρονικές αξίες.

Ο Σ.Α.Σ θα είναι άγρυπνος φρουρός, για να σας στηρίζει και να τιμά εσάς και το έργο σας!

Αθήνα, 12/9/20

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.