To site sastya.gr για την καλύτερη περιήγηση σας χρησιμοποιεί cookies.

Έτσι θα υπολογίσετε το ποσό επιστροφής των παράνομων κρατήσεων συμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ

Αντιγράφουμε απο το www.katechaki.gr

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ., Κανέλλος Νικολάου, με ένα ενημερωτικό κείμενο εξηγεί πως μπορεί ο οποιοσδήποτε αστυνομικός να υπολογίσει το ποσό που θα του επιστραφεί από τις μνημονιακές κρατήσεις που εφαρμόστηκαν.
Αναλυτικά το ενημερωτικό κείμενο

Για όσους συναδέλφους ερωτούν πόσο είναι το ποσό της επιστροφής των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων που υποχρεούται η Κυβέρνηση να μας καταβάλει, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ και με ποιο τρόπο θα το βρουν, τους ενημερώνω.

Θα κοιτάξουν τα παλαιότερα αναλυτικά σημειώματα της μισθοδοσίας τους. Το καθαρό ποσό που αναγράφεται ως μηνιαία δόση στο έξτρα αναλυτικό σημείωμα θα το πολλαπλασιάσουν με το 36. Το γινόμενο θα το διαιρέσουν με το 23. Το πηλίκο θα το πολλαπλασιάσουν με το 53 και το τελικό γινόμενο -αποτέλεσμα είναι το ποσό της επιστροφής.

Για παράδειγμα αν ο συνάδελφος έπαιρνε 50 ευρώ θα το πολλαπλασιάσει με το 36.
50*36= 1800
Στη συνέχεια θα το διαιρέσει με το 23
1800/ 23=78,26
Αυτό θα το πολλαπλασιάσει με το 53
78,26*53 = 4.147 ευρώ

Αυτό είναι το ποσό επιστροφής που θα του καταβάλλουν. Στο ποσό αυτό θα υπάρξει μικροποσό για τυχόν μισθολογικές ή διοικητικές προαγωγές που υπήρξαν.

 

ΠΗΓΗ: katechaki.gr

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ........

Δεν είναι πια μαζί μας …

Αγαπητοί συνάδελφοι,
με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, έφυγε από τη ζωή ο  αγαπητός συνάδελφος, Σμηναγός ε.α.  Χρήστος Αμαξόπουλος του Δημητρίου, κάτοικος Αθηνών. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1962 στη Νίκαια, εισήλθε στη ΣΤΥΑ το 1979 με την 31η σειρά ΣΤΥΑ και ειδικότητα Μηχανικού, αποστρατεύθηκε το 2008. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 13/10/2018  στις 12:00 στο κοιμητήριο του Σχιστού.

 Το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ εκ μέρους όλων των αποφοίτων της ΣΤΥΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Μύθοι και αλήθειες για την επιστροφή ή όχι των «δώρων» στις συντάξεις

Το χρονικό της υπόθεσης και οι προεκτάσεις της πρόσφατης πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης  υπέρ του ενάγοντα.

Παρουσιάζουμε το άρθρο απο την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. Είναι του κ. Στέλιου Παπαπέτρου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η πρόσφατη απόφαση του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης, με την οποία κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε συνταξιούχο που προσέφυγε κατά διατάξεων του νόμου 4051/12 και όρισε την επιστροφή ποσού 11.184,57 στον συνταξιούχο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και διαφορετικές ερμηνείες, αλλά και τη δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος της αρμόδιας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση (αριθμός 3037/2018), θεωρεί ότι παράνομα κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης με βάση τους νόμους (4093/12, 4051/12) και ορίζει ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ οφείλουν να επιστρέψουν στον ενάγοντα αποζημίωση ύψους 6.689 ευρώ για την κύρια σύνταξη ο ΕΦΚΑ και 4.495 ευρώ για την επικουρική το ΕΤΕΑΕΠ (σύνολο 11.184,57 ευρώ).

Βράβευση Ποιητή!

Βράβευση Συναδέλφου σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης

Με το Β’ Βραβείο ποίησης «στεφανώθηκε» σε Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό ο πολυβραβευμένος ποιητής Σμήναρχος ε.α. της 21ης Σειράς ΣΤΥΑ και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΑΑΑ και Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος(ΑΑΚΕ) κ. Ηλίας Σβάρνας με τo ποίημά του «Πίσω ξαναγύρισα».
Τον διαγωνισμό προκήρυξε η «Αμφικτυονία Ελληνισμού» Θεσσαλονίκης για το έτος 2018 με θέμα «Ο απανταχού Ελληνισμός και οι διαχρονικές του αξίες».
Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 350 ποιητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλα δε τα διαγωνισθέντα ποιήματα εκδόθηκαν σε μία καλαίσθητη «Ανθολογία» η οποία έχει αποσταλεί στις κυριότερες βιβλιοθήκες της χώρας μας, στον απόδημο Ελληνισμό, καθώς και στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Την επιτροπή αξιολόγησης αποτελούσαν καταξιωμένες προσωπικότητες στον χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ο Σύλλογος αποφοίτων ΣΤΥΑ τον Συγχαίρει θερμά, αισθανόμενοι περήφανοι για τον αγαπητό και προσφιλή Συνάδελφο σε όλους τους αποφοίτους της ΣΤΥΑ και του εύχεται θερμά, πάντα να «υψηπετεί «ποιητικά».

Διαβάστε τo  ΠΟΙΗΜΑ

 

anthologia

Οι κριθέντες ως "νόμιμοι υποψήφιοι" για το ΔΣ της ΕΑΑΑ

Σας παρουσιάζουμε οσους πληρούν τα προαπαιτούμενα που ανακοινώθηκαν κατά την προκήρυξη των εκλογών της ΕΑΑΑ, και οι αιτήσεις τους κρίθηκαν νόμιμες, για το ΔΣ στις εκλογές της 25ης Νοεμβρίου 2018. Μπορείτε να δείτε και το βιογραφικό (όσων μας έχουν στείλει) πατώντας πάνω στο όνομά τους.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

1 Βορρόπουλος Γεώργιος Απτχος (Μ) ε.α.
2 Καββούρης Σπύρος Απτχος (Ι) ε.α.
Καραδήμας Γεώργιος Υπτχος (ΕΑ) ε.α.
4 Κωστάκος Μιχαήλ Υπτχος (Ι) ε.α.
5 Μπούφης Θεοδώρος Υπτχος (ΕΑ) ε.α.
6 Παπαδόπουλος Μιχαήλ Απτχος (Ι) ε.α.
7 Σαραφίδης Νικόλαος Υπτχος (Ι) ε.α.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

1 Αυγερινός Δημήτριος Υπτχος (ΜΤ) ε.α.
2 Καραδήμας Γεώργιος Υπτχος (ΕΑ) ε.α.
3 Μπούφης Θεοδώρος Υπτχος (ΕΑ) ε.α.
4 Σαραφίδης Νικόλαος Υπτχος (Ι) ε.α.
Χρήστου Παύλος Υπτχος (ΕΑ) ε.α. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ / ΕΑΑΑ

1   Αλβανός Νικόλαος Ασμχος (ΤΤΗ) ε.α.
2   Αμουτζόπουλος Ιωάννης Σμχος (ΤΕΑ) ε.α.
3   Αναγνωστάκης Κωνσταντίνος Ασμχος (ΤΜΑ) ε.α.
4   Ανδρικόπουλος Ανδρέας Σμχος (ΤΜΑ) ε.α
5   Αυγερινός Δημήτριος Υπτχος ( ΜΤ ) ε.α.
6   Γονατάς Γεώργιος Επγος (ΤΜΑ) ε.α.
7   Δημητριάδης Παναγιώτης Απτχος (Ι) ε.α.
8   Δήμου Δημήτριος Σμχος (ΤΕΦ) ε.α.
9   Διαμαντής Θεόδωρος Επγος (ΤΤΗ) ε.α.
10 Δορυφόρος Μιχαήλ Ταξχος (Ε) ε.α.
11 Καρβουνιάρης Ευστάθιος Σγός (ΤΤΗ) ε.α.
12 Κοντοβάς Δημήτριος Σμχος (ΥΟΚ) ε.α.
13 Κουλούρης Γεώργιος Επγος (ΤΤΗ) ε.α.
14 Κρανιάς Ιωάννης Ασμχος (Ρ) ε.α.
15 Μπουμπάρας Ιωάννης – Ελευθέριος Σμχος (ΤΕΑ) ε.α.
16 Ντούβλης Ηλίας Σγος (ΥΔΚ) ε.α.
17 Πάνος Αθανάσιος Σμχος (ΥΟΚ) ε.α.
18 Πλατάνας Πιέρρος Σμχος (ΤΜΑ) ε.α.
19 Σαραφίδης Νικόλαος Υπτχος (Ι) ε.α.
20 Σβάρνας Ηλίας Σμχος (ΤΕΦ) ε.α.
21 Σπηλιωτόπουλος Βασίλης Σγος (ΤΣΕ) ε.α.
22 Φαλτάιτς Δημήτριος Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.

Η ΕΑΑΑ ανακοίνωνει την νομιμοποίηση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ στην υπ’ αριθμ. 34/3-10-2018 τακτική του συνεδρίαση του ενέκρινε ως νόμιμες όλες της υποβληθείσες αιτήσεις υποψηφιότητας για τις εκλογές της Ενωσης.

Διαβάστε αναλυτικά  ΕΔΩ

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.