Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 23:18

άρθρο 32 του ν. 4609/2019-δεν θα κουρασθούμε να επιμένουμε…διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Στη βουλή ξανά το θέμα

Ο ΥΕΘΑ εξακολουθεί να «πετά τη μπάλα στην εξέδρα» για τους Αξιωματικούς εξ ΑΣΣΥ και την ιεραρχική άνοδό τους 

Εξακολουθεί ο ΥΕΘΑ να ταλανίζει τους Αξιωματικούς εξ ΑΣΣΥ, μη βλέποντας ή μη θέλοντας να δει τα ζητήματα που προκύπτουν με τη σταδιοδρομία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ιεραρχία.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για μια κλασσική ελληνική περίπτωση «άλλα λέω και άλλα κάνω» και μάλιστα σε πολλαπλό βαθμό από τον κύριο Παναγιωτόπουλο, γιατί όχι μόνο πράττει διαφορετικά απ’ όσα λέει, αλλά υποστηρίζει και αντιφατικά πράγματα, απαντώντας (;) σε επίκαιρες ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών.

Απόδειξη για όλα τα παραπάνω αποτελεί η επιστολή που συνέταξε το Συντονιστικό Συμβούλιο Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ, που έφερε ενώπιον του Υπουργού δια μέσω της αναφοράς στο Κοινοβούλιο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος, κύριος Κεγκέρογλου.

Τα όσα αναφέρουν οι Αξιωματικοί ΑΣΣΥ καταδεικνύουν πως κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος ο ΥΕΘΑ δεν γνωρίζει το τι πραγματικά συμβαίνει. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ:

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 13:49

Σύσκεψη Επιτελών της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ) με την NATO Assessment Team (ΝΑΤ) 25 Μαΐου 2022

Από την Τρίτη 10 έως την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της διαδικασίας αναγνώρισης της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ) από το ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο σύσκεψη μεταξύ της ΕΣΑΑ και της NATO Assessment Team (ΝΑΤ), με σκοπό την παρουσίαση και αξιολόγηση του συστήματος διασφάλισης της αξιοπλοΐας των στρατιωτικών αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Συμμαχία.

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η οποία αποτελείτο από Επιτελείς της ΕΣΑΑ, καθώς και από εκπροσώπους των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ που διαχειρίζονται θέματα αξιοπλοΐας, ήταν ο Συνταγματάρχης (ΤΧ) Ευάγγελος Τούντας.

Η ΝΑΤ εκπροσωπήθηκε από τον Διαχειριστή Αξιοπλοΐας του Γραφείου Αξιοπλοΐας του ΝΑΤΟ (Airworthiness Manager του ΝΑΤΟ Airworthiness Executive Office) κ. Richard Duriez ως επικεφαλής, τον Commandant Dominique Bornarel ως Εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κρατικής Αεροπορίας της Γαλλίας (Direction de la Sécurité Aéronautique d’État – DSAÉ) και τον κ. Rick McCann ως Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η αξιολόγηση διεξήχθη σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα αποτελέσματα αυτής αναμένεται να μας αποσταλούν από το NATO εντός του Ιουλίου 2022.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Γαλλίας και των ΗΠΑ συμμετείχαν στην συνέχεια και ως εθνικοί εκπρόσωποι των χωρών τους, με σκοπό την αρχική αναγνώριση του συστήματος διασφάλισης αξιοπλοΐας των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών των Ελληνικών ΕΔ από την DSAÉ, καθώς και την ανανέωση του ισχύοντος πιστοποιητικού αναγνώρισης από το Εθνικό Συμβούλιο Αξιοπλοΐας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: https://geetha.mil.gr/syskepsi-epitelon-tis-ethnikis-stratiotikis-archis-axioplo-as-esaa-me-tin-nato-assessment-team-nat/

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 14:38

Έχουν αναρτηθεί, ενημερωτικά για ενδιαφερόμενους, απαιτήσεις σε Στρατιωτικούς Εκπαιδευτές (ΣΕ), για το Εκπαιδευτικό Έτος 2022-23. Αναλυτικά τα μαθήματα, οι διδακτικές ώρες και τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων ΣΕ φαίνονται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.haf.gr/2022/05/stratiotikoi-ekpaideytes-smya-ekpaideytikoy-etoys-2022-23/
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο επιθυμιών διδασκαλίας και ν’ αποστείλουν τα απαιτούμενα έγγραφα στη Σχολή, μέχρι 10 Ιουνίου 2022.
Επίσης αναρτήθηκαν απαιτήσεις για Εκπαιδευτικό Προσωπικό Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 της 123 ΣΤΕ/ΚΕΣΜ. Τα Σχολεία του ΚΕΣΜ που απαιτούνται οι ανωτέρω εκπαιδευτές να διδάξουν, όσο και τα εκπαιδευτικά μαθήματα αυτών των Σχολείων, μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.haf.gr/2022/05/ekpaideytiko-prosopiko-akadimaikoy-etoys-2022-2023-tis-123/
Για τα ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την επιθυμία τους έως την 03 Ιουνίου 2022

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 21:12

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021. Η ΑΑΔΕ έδωσε στην δημοσιότητα τα νέα έντυπα των δηλώσεων αλλά και οδηγίες για την συμπλήρωσή τους. Ποιες αποδείξεις μετρούν διπλές και ποιες μειώνουν το εισόδημα.
Υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχουν περίπου 6,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι.
Με τα παρόντα δεδομένα η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων θα είναι η 15η Ιουλίου. Οι δυνατότητες για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων είναι δύο.
α. εφάπαξ με έκπτωση 3% επί του ποσού έως και τις 29 Ιουλίου και
β. σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου και τελευταίας στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αρχική ή τροποποιητική δήλωση ηλεκτρονικά από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής.
Επίσης, το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ ενέκρινε η πληρωμή των συντάξεων Μαΐου να γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα.
1) από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα καταβληθούν στις 20 Απριλίου 2022, ημέρα Μ. Τετάρτη.
2) από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα καταβληθούν στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μ. Πέμπτη.

 

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 13:01

Καταβολή συντάξεων, αλλαγές στις ημερομηνίες

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ, υπάρχουν αλλαγές στην πληρωμή των κύριων συντάξεών μας μηνός Απριλίου 2022. Όλες οι πληρωμές συντάξεων θα γίνονται μέσα σε τρεις ημέρες. Μας βάλανε κι εμάς στα μονά ζυγά του ΑΜΚΑ.

Προφανώς στα ΑΤΜ και e-banking θα πιστώνονται την προηγούμενη το απόγευμα. Ακολουθεί η απόφαση.

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Απριλίου 2022 

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  • Στις 28 Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ
  • Στις 29 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 30 Μαρτίου 2022 ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

                                                                                                                                                Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

ΠΗΓΗ: https://www.efka.gov.gr/el/anakoinoseis/anakoinose-257