18
Νοε

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων 2022

Κάθε χρόνο στις 21 Νοέμβρη, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επίσημες εκδηλώσεις:

 

Γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Αθήνας, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., και των Τραπεζών, από την ογδόη πρωινή ώρα της 21ης Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τη δύση του ηλίου και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ.ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424Β’) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

08:00 Επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
10:30 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, Προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄.
Ομιλία από την κυρία Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Καθηγήτρια Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων - Αναπληρώτρια Πρόεδρος στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
11:30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
17:09 Υποστολή της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκλήθηκαν να παραστούν η Πολιτειακή Αρχή, οι Πολιτικές, Θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές Αρχές και Σώματα Ασφαλείας, Εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων με τη σειρά προβαδίσματος που προβλέπεται στις επίσημες τελετές και εορτές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά τον χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ανάλογες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Θα τηρηθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Το ΥΠΕΘΑ θα τιμήσει με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια την Ημέρα.

Το ΓΕΕΘΑ θα εκδώσει αφίσα, video, podcasts στρατιωτικής θεματολογίας και o Α/ΓΕΕΘΑ Ημερήσια Διαταγή.

Η ΠΑ ανακοίνωσε ότι «Το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 από ώρα 10:30 έως 16:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό».

Το ε.ε. προσωπικό των ΕΔ δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην Πατρίδα σε πολύ χαλεπούς καιρούς και με πολλά γενικά και ειδικά προβλήματα. Το ε.α. προσωπικό των ΕΔ συμπαρίσταται στους ε.ε. συναδέλφους και με πολλούς τρόπους συνεχίζει να προσφέρει για την ενδυνάμωση των ΕΔ της χώρας μας. Νοιώθουμε όμως ξεχασμένοι από την πολιτεία. Αυτή η μεγάλη προσφορά δεν βλέπουμε να αναγνωρίζεται από την πολιτεία. Τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη βαραίνουν παρά ανακουφίζουν. Το ΥΠΕΘΑ, αλλά και τα επιτελεία, σαν θεσμικοί εκπρόσωποι του προσωπικού των ΕΔ δεν δείχνουν την απαιτούμενη επιμέλεια και φροντίδα για την αναγνώριση των προβλημάτων του και την αποκατάσταση του επιπέδου ζωής και εργασίας του.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Share this post

Διαβάστηκε 254 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.