30
Ιουλ

Θερινή Διαβίωση της ΣΜΥΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) πραγματοποίησε τη Θερινή της Διαβίωση στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας. Οι Δόκιμοι της 2ας Τάξης ασκήθηκαν από τα στελέχη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ) σε αντικείμενα επιβίωσης, πρώτων βοηθειών και περιπόλου Μάχης.

Η Δόκιμος Υπξκός 2ης Τάξης Μαστορίδη Νικολέτα (Υπαρχηγός 2ου Έτους της ΣΜΥΑ) μας ενημέρωσε. «Για ακόμα μια χρονιά απαιτητική ήταν η θερινή διαβίωση των Δοκίμων της ΣΜΥΑ. Οι 2ετείς μαθητές εκπαιδεύτηκαν στις βασικές γνώσεις του μαχητή, αντικείμενα αναγκαία καθ’ όλη την πορεία τους στην ΠΑ».

Ο Υπσγός (ΥΑΔ) Μπούντρας Δημήτριος, προϊστάμενος πρακτικής στρατιωτικής εκπσης της ΣΜΥΑ ανέφερε ότι: «Σκοπός της θερινής Διαβίωσης είναι η εξοικείωση των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και η πρακτική εκπση των μαθητών στις δύσκολες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν ως μόνιμα στελέχη».  

Η εκπση των μαθητών της 2ας Τάξης πραγματοποιήθηκε από επίλεκτα στελέχη της 31ης ΜΕΕΔ.

«Έχουμε έρθει για εκπση στους Δοκίμους της ΣΜΥΑ στα αντικείμενα επιβίωσης, πρώτων βοηθειών, ατομικής τακτικής, καθώς και περιπόλου μάχης», δήλωσε εκπτής της 31ης ΜΕΕΔ.

Οι Δόκιμοι, μαθαίνουν να περιορίζουν μαζικές αιμορραγίες με τη χρήση τουρνικέ, αλλά και αυτοσχέδιων μέσων.

Εφαρμόζουν όσα διδάχθηκαν στον εαυτό τους, όσο και στους συναδέλφους τους. Συλλέγουν ξύλα, πέτρες, χόρτα και οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διαβίωσή τους. Κατασκευάζουν πρόχειρα καταλύματα στα οποία και θα διαμείνουν.

Συνεχίζοντας τα διευκρινιστικά της σχόλια η Δόκιμος Υπξκός 2ης Τάξης Μαστορίδη Νικολέτα κατέληξε: «Θεωρώ πως η σημερινή εκπση είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τη μετέπειτα πορεία μας στις ΕΔ, όσο και για την καθημερινότητά μας και ιδιαίτερα όταν θα στελεχώσουμε τις Μονάδες».

Οι Δόκιμοι στην εκπαίδευσή τους, κινούνται τακτικά σε σχηματισμό περιπόλου, αποκρύπτονται και αιφνιδιάζουν τον αντίπαλο και όλα αυτά σε σιωπηλή πάντα συνεννόηση.

Ο Δόκιμος Υπξκός 2ης Τάξης Γκλουχ Αλέξανδρος, (Αρχηγός 2ου έτους ΣΜΥΑ), δήλωσε ότι: «Η εκπση είναι απαιτητική, οπότε ο Δόκιμος θα πρέπει να διαθέτει υψηλό ηθικό, πνεύμα συναδελφικότητας, για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε στις εκπαιδεύσεις, αλλά και όταν πραγματικά απαιτηθεί από τη Σχολή».

Οι Δόκιμοι της ΣΜΥΑ εκπαιδεύονται κατά τη θερινή περίοδο με σκοπό την επίτευξη πλήρους στρατιωτικής κατάρτισης, έτσι ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα στον επιχειρησιακό τομέα.

Η εκπση ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή πορείας περιμετρικά της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας, που αποσκοπεί στην Άμυνα και φρούρηση του στρατιωτικού Αεροδρομίου. 

ΠΗΓΗ: Με Αρετή και Τόλμη 24 Ιουλίου 2022,https://www.mod.mil.gr/areti-tolmi-24-ioylioy-2022/     (20:42΄- 23:56΄)

Share this post

Διαβάστηκε 75 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.