28
Ιουλ

Προσωπική Διαφορά για τους παλαιούς συνταξιούχους-αποστράτους προ του 2016

Γράφει ο Γιάννης ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, Σμχος (ε.α.)


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η Προσωπική Διαφορά
για τους παλαιούς συνταξιούχους-αποστράτους προ του 2016
    Δίκαιη λύση - να καταργηθεί!!!        

Ο Ν.4387/2016, που κατάργησε το δίκαιο σύστημα συνταξιοδότησης που ίσχυε από πολλές δεκαετίες και εφάρμοσε, συν τοις άλλοις, το κατάφορα άδικο μέτρο της προσωπικής διαφοράς, καταδίκασε σχεδόν το 75% των αποστράτων προ του 2016.

Το νέο σύστημα που επινοήθηκε, εθνική σύνταξη 384€ συν την ανταποδοτική (βαθμός και συντελεστές με τα έτη υπηρεσίας), έδινε στη πλειονότητα μικρότερες συντάξεις.

Η τότε Κυβέρνηση για να αποφύγει την κατακραυγή και την αποδοκιμασία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, με ότι αυτό συνεπάγεται, εφηύρε την προσωπική διαφορά κι έτσι  χορήγησε τις ίδιες συντάξεις και απέφυγε τα δυσάρεστα για το κόμμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αναφέρομαι στο ποσό που εμφανίζεται στο Μηνιαίο Σημείωμα Πληρωμής Σύνταξης  κυρίως με θετικό (+)  πρόσημο. Το ποσό αυτό το χρωστάτε στο ελληνικό δημόσιο και θα πρέπει να το αποπληρώσετε με ειδικό τρόπο, όπως με ανάλογους συμψηφισμούς από καθ’ οιανδήποτε τρόπο μελλοντικές αυξήσεις της σύνταξής σας.

Το απαράδεκτο και κατάφορα άδικο για τους παλαιούς συνταξιούχους-αποστράτους μόνον, είναι ότι οι τυχόν αυξήσεις δίδονται σε πέντε ετήσιες δόσεις, όπως του Ν.4670/2020 αύξηση συντελεστών, ενώ η μείωση γίνεται αμέσως εφ άπαξ.

– Οι βουλευτικές εκλογές έρχονται και ήδη η προεκλογική εκστρατεία άρχισε, τα κόμματα πλειοδοτούν για να επηρεάσουν τους πολίτες. Συνήθης η τακτική, ο λαός να παίρνει τα ψίχουλα από αυτά που του οφείλουν. Το κυβερνών κόμμα, μετά από  ένα κύκλο συρρίκνωσης δεκατριών ετών, άρχισε να ομιλεί για εφαρμογή των διατάξεων των νόμων που αφορούν αύξηση μισθών και συντάξεων,  που θα εξαρτηθεί από τους οικονομικούς δείκτες της χώρας  Α.Ε.Π  και Δ.Τ.Κ.  Πιστεύουμε, όπως συνήθως συμβαίνει, ότι το ποσοστό της αύξησης θα είναι στο 2+2,5=4,5% και θα ανακοινωθεί στη Δ.Ε.Θ.

Με την παγκόσμια δημοσιονομική κρίση, λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, με συνέπεια την ενεργειακή κρίση, ο βίος των παλαιών αποστράτων και όχι μόνο, έχει γίνει αβίωτος και όποια οικονομική βελτίωση της σύνταξης θα είναι ¨μάνα εξ ουρανού¨.

Δεν έχω την πρόθεση να σας απογοητεύσω, δυστυχώς όμως συνάδελφοι  και απευθύνομαι σε όσους έχουν θετική προσωπική διαφορά, αυτή θα συμψηφιστεί με την αύξηση μέχρι να μηδενισθεί, ¨άνθρακες ο θησαυρός¨.

-Συμφωνώ με την άποψη να καταργηθεί η προσωπική διαφορά, θετική ή αρνητική, με ένα δίκαιο τρόπο και να παύσει η κατάφορη αδικία συνταξιούχοι με τις ίδιες προϋποθέσεις δύο ταχυτήτων.

Προσωπική μου εκτίμηση: οι νόμοι που αφορούν συνταξιούχους, όπως οι Ν.4387/2016, Ν.4570/2020 … των τελευταίων ετών, ανεξαρτήτου χρώματος, βάλλουν κατά των παλαιών συνταξιούχων. Εύλογο το ερώτημα, γιατί αυτό το μένος εναντίον του ακρογωνιαίου λίθου της ελληνικής κοινωνίας που πάλεψε σκληρά για αυτόν τον τόπο; Ο ελληνισμός στηρίχθηκε και επέζησε για χιλιετηρίδες λόγω των ιδιαιτεροτήτων των κοινωνικών αρχών του Έλληνα, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Το οικοδόμημα χωρίς ακρογωνιαίο λίθο κινδυνεύει!!!

Σημείωση: Είμαι συνταξιούχος με  αρνητικό συντελεστή προσωπικής διαφοράς. Δεν με ενδιαφέρει, υποστηρίζω το ορθό και το δίκαιο

Share this post

Διαβάστηκε 154 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.