27
Μαϊ

ΥΠΕΘΑ: 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Απόφοιτος της ΣΤΥΑ συμμετείχε στο διαγωνισμό

Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  διοργάνωσε τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας, με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αναδεικνύοντας νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες/προτάσεις βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες να αναδεικνύουν την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ). Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν: «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)». Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος εδώ: https://crowdhackathon.com/defencetech-bootcamp/

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που μπορεί να προέρχονται, τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες νέων επιστημόνων/ερευνητών, επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών των Ερευνητικών Κέντρων, ΑΕΙ, ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ της χώρας, εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, καθώς και επαγγελματιών εργαζομένων σε μικρομεσαίες και νεοφυείς (start-up) επιχειρήσεις, οι οποίοι θεωρούν ότι μέσω των καινοτόμων ιδεών τους μπορούν να αποτελέσουν πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Επιπρόσθετα, στόχος του Διαγωνισμού αποτελεί η ώσμωση μεταξύ της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και λοιπών ερευνητών μέσω της επικοινωνίας, της εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος, καθώς και της ανταλλαγής και σύνθεσης ιδεών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στην τελετή βράβευσης των νικητών του Διαγωνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συνολικά, κατατέθηκαν και αξιολογήθηκαν διακόσιες δώδεκα ενδιαφέρουσες προτάσεις καινοτομίας. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν οι 30 καλύτερες προτάσεις και εξ αυτών αναδείχθηκαν οι 11 επικρατέστερες, οι οποίες παρουσιάσθηκαν και βραβεύθηκαν στο Συνέδριο. Τα βραβεία στους νικητές των έντεκα προτάσεων καινοτομίας (δέκα επικρατέστερων και της πρώτης νεανικής πρότασης καινοτομίας) με την υψηλότερη βαθμολογία, απένειμαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και εκπρόσωποι των εταιρειών INTRACOM DEFENCE και DEES GROUP, χορηγών του διαγωνισμού.

Οι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ ήταν παρών κι εκεί. Ο Ανθστής (ΤΟΠ) Σαματάς Γεράσιμος του Γεωργίου της 57ης Σειράς ΣΤΥΑ συμμετείχε στην πρόταση εργασίας με θέμα «Αναγνώριση Υποβρυχίων Με Χρήση
Τεχνητής Νοημοσύνης (Submarine Identification with Artificial Intelligence, SIwAI)». Συμμετείχε στην Ερευνητική Ομάδα του καθηγητή Δρ. Παπακώστα Γεώργιου μαζί με τους Μουμγιακμά Σεραφείμ και Καλαμπόκα Θεοφάνη. Αναδείχθηκαν στην 8η θέση.

Εκφράζουμε σε όλους τα συγχαρητήριά μας. Ιδιαίτερες όμως ευχές και τα θερμά μας συγχαρητήρια, θέλουμε να εκφράσουμε στον αγαπητό συνάδελφό μας. Μας έκανε υπερήφανους. Τιμά τη Σχολή που αποφοίτησε και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους συναδέλφους.

Share this post

Διαβάστηκε 319 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.