20
Μαϊ

Ο Σ.Α.Σ και τα ενεργά στελέχη του

Γράφει ο Επγός (ΤΗΓ) ε.α. Αναστάσιος Γεωργόπουλος της 17ης Σειράς ΣΤΥΑ

Παλιό και προβεβλημένο στέλεχος του Σ.Α.Σ ο κ. Γεωργόπουλος με αδιάλειπτη συνεισφορά στο Σύλλογο, από πολλά μετερίζια, βρισκόταν στο Προεδρείο της ΓΣ του Σ.Α.Σ κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της 9ης Απριλίου 2022.
Σήμερα δημοσιεύουμε μέρος της παρέμβασής του σ’ αυτή, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της ΓΣ.

«Έχω ασχοληθεί από παλιά με το Σύλλογο. Έχω διατελέσει και στο Διοικητικό Συμβούλιο πριν από πολλά χρόνια.

Πιο πολύ θέλω να αναφερθώ σε δύο θέματα, τα οποία πρέπει να τα έχουν υπόψη τους κατά βάση όλοι οι συνάδελφοι. Γιατί, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, εδώ είμαστε ένα συλλογικό όργανο, Νομικό Πρόσωπο, θεσμικό όργανο το οποίο διέπεται από κανόνες, διέπεται από Νόμους, από Καταστατικό και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ελέγχεται δε ο Σύλλογός μας και νομικά και ποινικά. Αυτό πρέπει να μην το ξεχνάμε.
Άρα, λοιπόν, εργασίες Γενικών Συνελεύσεων, προτάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, όλα όσα τεκταίνονται στον Σύλλογο είναι θεσμικά. Δεν είναι ο Σύλλογος ούτε κάποια προσωπική ιστοσελίδα, ούτε κάποια ανάρτηση του ενός ή του άλλου, που καλοπροαίρετα μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του.
Άρα, πρέπει όλοι όσοι κοιτάνε γύρω από το Σύλλογο, να βλέπουν τις νομικές, ποινικές και όλες τις άλλες ευθύνες και να αναγνωρίζουν ότι ο Σύλλογος λειτουργεί πάντα μόνο θεσμικά. Το ένα είναι αυτό.
Το δεύτερο είναι ότι, πιστεύω, πάντα κάθε εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου είναι μια καινούργια αρχή, μια καινούρια ελπίδα. Καλό είναι, λοιπόν, η Γενική Συνέλευση η σημερινή να δώσει μια πίστωση χρόνου στο νεοεκλεγέν Δ.Σ., το οποίο με καινούργιες προτάσεις, με καινούργιες θέσεις, με τεκμηριώσεις και με την πρόσκληση την ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, να ξεκινήσει τη δική του πορεία. Διότι κάθε τριετία, ασχέτως αν κάποιοι Πρόεδροι ή κάποια Συμβούλια επανεκλέγησαν, κάθε τριετία είναι καινούργια.
Να προσθέσω κάτι ακόμα. Πάντα πίστευα κι έλεγα ότι είμαστε Σύλλογος Αποφοίτων. Σαν Σύλλογος Αποφοίτων, ας είμαστε 11, 15 ή 20 ή όσοι έρχονται στις Συνελεύσεις, εκπροσωπούμε αυτοδικαίως όλους τους αποφοίτους της Σχολής μας και όλοι οι απόφοιτοι είναι αυτοδικαίως μέλη. Δεν διαγράφονται. Αυτό πρέπει να εμπνέει το σεβασμό, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μεταξύ μας, αλλά και την ενεργή παρουσία μας. Και ας μη ξεχνάμε ότι εμείς οι παλιότεροι είμαστε απόστρατοι, δεν είμαστε μόνο συνταξιούχοι. Ο στρατιωτικός είναι ισόβιος. Γι’ αυτό κηδεύεται με σημαία και με στολή. Καλή δύναμη, λοιπόν, στο καινούργιο μας Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι μαζί κοντά στο Σύλλογο».

Share this post

Διαβάστηκε 301 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.