30
Ιουν

Ξίφη Αξκών: Μια χαίνουσα πληγή

Οι οχλήσεις και τα παράπονα των συναδέλφων είναι πολλά προς τον Σ.Α.Σ. Είναι, βλέπεις, και οι ορκωμοσίες των νέων Αξκών και τα ξίφη που τους απονέμει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χωρίς να το θέλουν θυμούνται τα δικά τους οι παλαιοί αεροπόροι, αλλά και οι νεότεροι Αξκοί προερχόμενοι εξ Υπξκών που υπηρετούν ακόμα την ΠΑ. Εμείς γιατί ΟΧΙ; Γιατί δεν μας απονεμήθηκαν τα ξίφη σύμφωνα με τις διαταγές και τους νόμους της πολιτείας στο χρόνο που έπρεπε;

Είμαστε πράγματι Αξκοί β’ κατηγορίας; Και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, θα ενδιαφερθεί κάποιος για την ανεπαρκή και στρεβλή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;

Ξίφη που αποτελούν αναπόσπαστη εξάρτηση της Στολής του Έλληνα Αξιωματικού.

Ξίφη που ακόμα περιμένουν να τους απονεμηθούν απόστρατοι Αξκοί.

Θλίψη, λύπη και πικρία είναι μερικά από τα συναισθήματα που γεννούνται στους συναδέλφους μας που δεν δύνανται να φέρουν το ξίφος.

Πολύχρονη και αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της υπηρεσίας (ΓΕΑ). Είναι σε θέση, μηχανογραφικά, να μας πληροφορήσει σε ποιους συναδέλφους (ε.ε. και ε.α.) και πότε έχουν απονεμηθεί ξίφη; Αν όχι πώς είναι δυνατό να κάνει ένα ορθολογικό προγραμματισμό για την προμήθεια και την άμεση επίδοσή τους στους δικαιούχους;

Οι πρώτες Σειρές της ΣΤΥΑ διαβαίνουν τον Αχέροντα χωρίς να τους έχει γίνει η τιμητική αυτή απονομή. Συνάδελφοι ε.ε. μας πληροφορούν, ότι δανείζονται ξίφος άλλων, για να παραστούν σε διατεταγμένη υπηρεσία που απαιτείται να φέρουν ξίφος!  Άλλωστε έχουν γραφεί τόσα πολλά για το θέμα δημοσίως, αλλά και οι προσωπικές αναφορές που έχουν γίνει προς το ΓΕΑ ή τη ΔΑΥ δεν είναι λίγες. Οι σύνηθες απαντήσεις που δίνει το ΥΠΕΘΑ σε ανάλογες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, είναι πως «όλα τα Επιτελεία επιδεικνύουν σπουδή προς διεκπεραίωση για τη διασφάλιση συνεχούς και απρόσκοπτης επίδοσης των ξιφών…».

Η πραγματικότητα, όμως, βοά. ΜΗ ΜΑΣ ΛΗΣΜΟΝΕΙ, φωνάζουν οι παλαιοί.

Για σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως και δυσμενή διακριτική μεταχείριση εις βάρος των Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ κάνουν λόγω οι ε.ε. συνάδελφοί μας.

Είναι καιρός το ΓΕΑ, αλλά και γενικότερα το ΥΠΕΘΑ να σκύψουν στο χρόνιο αυτό πρόβλημα με την ανάλογη σοβαρότητα και προτεραιότητα. Γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ότι το ξίφος του Αξκού αντιπροσωπεύει αξίες, αρχές και ιδανικά και ιστορικά είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τη στρατιωτική τιμή και ανδρεία.

Οι προτάσεις που τους έχουν γίνει από τους ενδιαφερόμενους, ατομικά και συλλογικά είναι πολλές και εύστοχες. Εμείς δεν ξεχνάμε και περιμένουμε άμεσες ενέργειες ενημέρωσης, προμήθειας και αρμόζουσας επίδοσης των ξιφών που δικαιούμαστε!

Share this post

Διαβάστηκε 493 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.