02
Ιουν

Ιεραρχία – βαθμολογική εξέλιξη

Είναι αυτονόητο ότι εμείς, ως απόφοιτοι ΑΣΣΥ, δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού των ΕΔ με το οποίο υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό, αλλά ανόμοιες συγκρίσεις οι οποίες παρουσιάζουν τους αποφοίτους των σχολών μας να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης έναντι των οπλιτών μακράς θητείας, μας υποχρεώνουν να τοποθετηθούμε και να αποσαφηνίσουμε γεγονότα και αιτίες.

 

Με κοινή επιστολή-παρέμβαση, δείτε εδώ: https://sastya.gr/nea/1457/epistoli-tou-syntonistikoy-symvouliou-apofoiton-a-s-s-y-pros-ton-yetha-kai-vouleftes-tou-ellinikoy-koinovouliou,

 το «Συντονιστικό Συμβούλιο Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ» των ΕΔ παίρνει θέση και εξηγεί ορθολογικά και πειστικά, θέλουμε να πιστεύουμε, παρά την πανσπερμία προέλευσης και την πολυνομία που χαρακτηρίζει την ιεραρχία και βαθμολογική εξέλιξη των Υπαξιωματικών.

Αλλά και από την απάντηση του ΥΕΘΑ που παρατίθεται, διαπιστώνεται και τονίζεται  πως η εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διαρκείας και των ΕΠΟΠ «είναι εκ προελεύσεως και υπηρεσιακής αξιοποίησης διακριτές από τους αποφοίτους ΑΣΣΥ και ο σκοπός σύστασης τους, όπως απορρέει από το θεσμικό πλαίσιο που τους διέπει, είναι η κάλυψη συγκεκριμένων υπηρεσιακών αναγκών στελέχωσης με αξιόμαχο προσωπικό, οι οποίες αποτέλεσαν και τον άξονα για τη χάραξη του σταδιοδρομικού τους ορίζοντα».

Το «Συντονιστικό Συμβούλιο Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ» δηλώνει με έμφαση προς πάσα κατεύθυνση, πως είναι πάντα παρόν και παρακολουθεί και αυτά τα ζητήματα με την πρέπουσα βαρύτητα.

Είναι πάντα ανοικτό στον αμοιβαίο διάλογο των ενδιαφερομένων με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που δημιουργεί η νομική πολυπλοκότητα και πολιτισμό που διακρίνει πάντα τις ενέργειές μας.  

Θα παρεμβαίνει, όμως, δυναμικά, όπου διαπιστώνει πως θίγονται τα συμφέροντα των μελών τους καθώς και η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των ΕΔ της χώρας μας, που απορρέει από τα ζητήματα αυτά.   

Εδώ μπορείτε να δείτε την ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και την απάντηση του ΥΕΘΑ: https://www.mod.mil.gr/10125284-2/

Share this post

Διαβάστηκε 469 φορές

Διευκρίνηση

Τα ενυπόγραφα κείμενα δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη το ΣΑΣ αλλά μόνο τον Συντάκτη.