Σύνδεση


Ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο. Μαθαίνουμε - πιστεύω απόλυτα βέβαιο - ότι ο κ. Α/ΓΕΑ αναζητεί με αγωνία συνένοχους στο ιστορικό του ανοσιούργημα – και γιατί όχι σύγχρονο έγκλημα – που έπαιξε το παιγνίδι της αναβάθμισης της υστεροφημίας του με την άνευ αναστολών ανάδειξη της εμπάθειάς του προς εκείνους που του εξασφάλισαν με κάθε επαγγελματική και ανθρώπινη υπευθυνότητα το χρέος τους για την ασφαλή επιστροφή από τις πτήσεις του και την εξέλιξή του μέχρι τη θέση που κατέχει σήμερα, καταργώντας, ως ευχαριστήριο, τις ρίζες τους!
Φαίνεται, όμως, ότι δεν είχε αξιολογήσει, όπως έπρεπε, αυτή την απόφασή του, από τη στιγμή που αντιλήφθηκε το μέγεθος του επερχόμενου εγκέλαδου στο χώρο της ΠΑ.
Από την εφημερίδα του ΣΑΣ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τούτο γίνεται πολύ έντονο και σαφές. ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι - απόστρατοι και εν ενεργεία - των ¨ατιμασμένων¨ με κατάργηση και εξαφάνιση μιας μεγαλειώδους διαδρομής και προσφοράς 70 χρόνων σχολών τους ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ, είναι στα κάγκελα και βγαίνουν στους δρόμους. Τα κατσαβίδια τα μολύβια και οι χάρτες αποδυναμώθηκαν, έχασαν την αίγλη και την αξία τους.

Ο Ν. 4407/16, το διατυμπανίζει. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Αλλάξανε οι δρόμοι σας, η αξία σας, η αναγνωρισιμότητά σας. Σύντομα δεν θα χρειάζεται να έχετε αξιώματα. Μόνο θα εκτελείτε! Θα είστε εργάτες. Υπηρετικό προσωπικό, όπως κάποιοι κάποτε. Μπροστά, όμως, στον τυφώνα Βαΐτση της ισοπέδωσης, αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος, πλέον, αδιάφορος το ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ, για την ανάκτηση του αλλοτριωθέντος δικαίου.Ίσως, τούτο να αντιλήφθηκε ο κ. Α/ΓΕΑ και κάλεσε πρόσφατα τους Συλλόγους ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ σε συζήτηση επί των αντιδράσεών τους!! Και πάλι, όμως, έμεινε στις θέσεις του ως Πάπας με το αλάθητο. Τούτο προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωση του ΣΑΣ, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (sastya.gr). Μετά την ανακοίνωση και την ενημέρωσή του και επί των περιεχομένων του τελευταίου φύλλου των Νέων του ΣΑΣ - όπου ¨διαφημίζονται δεόντως τα έργα και οι ημέρες του¨ - τους κάλεσε και ζήτησε την συνδρομή τους για τη συγκρότηση του Προεδρικού Διατάγματος – υποθέτω - με όλες τις κανονιστικές διατάξεις του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας της δικής του κοπής νέας σχολής ΣΜΥΑ. Όταν οι Σύλλογοι τον αναζητούσαν απεγνωσμένα, πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου, δεν σήκωνε τηλέφωνο για να συζητήσουν. Και ο υποφαινόμενος σας είχε - μαζί και στον κ. ΥΕΘΑ - απευθύνει σχετικές με το θέμα επιστολές (24/10/15, 4/2/16, 2/4/15 και προσωπική 2/6/16). Οι εκκλήσεις για να ληφθούν υπόψη κάποιες από τις τόσες προτάσεις, έπεφταν στο απόλυτο κενό. Είναι προφανές ότι ο κ. Α/ΓΕΑ αναζητεί τώρα ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ, για να συναινέσουν έμμεσα στο έγκλημά του και με μόνη την εκεί παρουσία τους. Αυτό δεν είναι και πρόκληση; Θεωρεί ότι είναι βλάκες, αμόρφωτοι οι απόφοιτοι αυτών των σχολών. Παραβλέπει ότι συνεχίζουν να επιλέγουν τις σχολές αυτές υποψήφιοι με ολοένα υψηλότερες βαθμολογίες εισαγωγής, ακόμη και με πάνω από18.700 μόρια!! Πρέπει να του έχει γίνει έμμονη η ιδέα ότι, μάλλον, πρέπει να τελειώνει σύντομα με όλους αυτούς! Και βιάζεται, όπως τους είπε!!

Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν. Αποσκοπεί στη δόλια υφαρπαγή και της ελάχιστης συναίνεσης των Συλλόγων, ώστε να αναδειχθεί και ως δίκαιος Αριστείδης!
Θα παρακαλούσα τους Προέδρους των Συλλόγων να μην ακούνε τις σειρήνες που θέλουν να αποπροσανατολίσουν και εκμαυλίσουν, ίσως, και τις συνειδήσεις των, με κάθε δόλιο κάλεσμα και τρόπο.
Ίσως κάποιοι να σκεφτούν ότι με αυτά τα φραστικά σχήματα δεν σέβομαι τους θε-σμούς. Απαντώ ευθαρσώς: Τους θεσμούς τους σέβομαι απόλυτα και το έχω αποδείξει κατά την ένστολη διαδρομή μου και όχι μόνο. Την εποχή μου, ως δόκιμος, οι εκπαιδευτές που με γαλούχησαν με αξίες και ιδανικά, αυτό με δίδαξαν. Με δίδαξαν, όμως και να μπορώ να κρατώ ψηλά τη σημαία της σχολής μου. Να είμαι υπερήφανος γι’ αυτή. ΔΕΝ μπορώ, όμως, να σέβομαι όποιους εκπροσώπους θεσμών δεν τη σέβονται. Αλλά την σφαγιάζουν για θυσία στο βωμό σκοπιμοτήτων! Για το λόγο αυτό δεν θα πάψω να αγωνίζομαι, όσο ζω!!! Τόλμη και αρετή χρειάζεται η ελευθερία... από αλαζόνες και αχάριστους-άδικους ανθρώπους.
Θα παρακαλούσα και όλους τους συναδέλφους, απόφοιτους και των τριών σχολών, να μην ανεχθούν ως τετελεσμένο γεγονός την σκόπιμα απαξιωτική πράξη του κ. Α/ΓΕΑ. Να περιφρουρήσουμε την ιστορία μας, την περηφάνια μας, την αναγνωρισμένη προσφορά μας, που με σκαιότητα εκείνος τα διέγραψε μονοκονδυλιά. Να διεγερθούμε και να συνταχθούμε με αποφασιστικότητα στους αγώνες των Συλλόγων μας ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Κύριοι των ΔΣ των Συλλόγων, είναι η ώρα σας. ΤΩΡΑ. Ξεκινήστε. Ακολουθούμε!!
Το άδικο ΔΕΝ ευλογείται!! Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στους επερχόμενους, στην ΠΑ, στην Πατρίδα.
Παναγιώτης Καράμπελας
Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)