Σύνδεση


Simata Syllogon 3ASSY page 001

ΔΕΛTΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Μαΐου 2016

Αρ. πρωτ.: 296

Στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων των Δ.Σ. των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ για ενημέρωση των κομμάτων της ΒτΕ σχετικά με τις θέσεις - προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου του ΥΕΘΑ με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας", πραγματοποιήθηκε την 30η Μαΐου 2016, στα γραφεία του Συλλόγου μας συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων ΣΑΣ , ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ, με αντιπροσωπεία του Τομέα Άμυνας της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης", αποτελούμενη από τους κκ Κωνσταντίνο Κορολή-Γραμματέα του τομέα Άμυνας , Χρήστο Αυτζόγλου Αναπληρωτή Γραμματέα και το μέλος Θωμά Θωμόπουλο.
Η συζήτηση που διήρκησε περίπου 2 ώρες, διεξήχθη σε άριστο κλίμα και κατά την διάρκειά της αναπτύχθηκαν οι προτάσεις-απόψεις μας επί του συνόλου των άρθρων που αφορούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ.
Ειδικότερα, στο θέμα της προτεινόμενης κατάργησης των ιστορικών Σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ και της ίδρυσης της ΣΥΑ (άρθρα 1,2,3,4 και 48 του Σ/Ν), αφού τονίσαμε τον ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ένα τόσο σοβαρό θέμα, η καθολική αντίδραση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αποφοίτων των Σχολών και τα αμφίβολα κατά την άποψή μας εκπαιδευτικά και οικονομικά οφέλη από την επιχειρούμενη κατάργηση, ζητήσαμε την απόσυρση των σχετικών άρθρων του νομοσχεδίου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης από τους Συλλόγους, με απώτερο στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ, που εξασφαλίζεται καταρχήν με την ανωτατοποίησή τους.
Η αντιπροσωπεία άκουσε με προσοχή τις θέσεις - προτάσεις μας και υπήρξε ταύτιση απόψεων.
Για τα λοιπά προτεινόμενα άρθρα του Σ/Ν, ζητήσαμε να κληθούν οι Σύλλογοί μας κατά τη συζήτησή του στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας της ΒτΕ, προκειμένου να τεκμηριώσουμε τις προτάσεις μας.
Τους Συλλόγους εκπροσώπησαν οι κ.κ. Δημήτριος Φαλτάιτς - Πρόεδρος Σ.Α.Σ., Γεώργιος Ρούσσος - Πρόεδρος ΣΑΣΥΔΑ , Ιωάννης Κρανιάς - Πρόεδρος Σ.Α.Ι.Ρ το μέλος του Δ.Σ του Σ.Α.Σ Ιωάννης Αβραμίδης και ο κος Νικόλαος Βούλγαρης.
Στην Αντιπροσωπεία, παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα όπου αποτυπώνονται οι επίσημες θέσεις - προτάσεις των Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ της Π.Α.

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ

Ypografes Syllogon 3ASSY page 001